SundhedSund kost

Kost mavesår

Hvad kan jeg spise med en mavesår? Dette er et af de første spørgsmål fra patienter med en sådan diagnose. En meget lang tid var der en opfattelse, at pesten udløst af fejl i kost og nervøs stress. Til dato har læger blevet mere tilbøjelig til at tro, at de vigtigste ting - at generere tilstrækkelige betingelser for ardannelse mavesår, men hvis den helbredende proces er startet, behøver fodring regime ikke opfyldes. Men dette er kun udtalelse fra et par læger.

Kost til gastritis og mavesår skal primært fremme heling af såret overflade. Dette kan gøres ved at øge kalorieindtag, primært som følge af proteinet.

Vær sikker på at medtage regimets fødevarer, der indeholder vitamin A, C og B. Dette vil bidrage til at opretholde kroppens på det rette niveau og aktiverer alle de metaboliske processer.

Fisk, kød og skaldyr - den vigtigste leverandør af aminosyrer i det menneskelige legeme. Uden disse produkter kan ikke være den normale funktion af organer og systemer. Det bør dog være opmærksom på, at kosten bør være blid ved et sår. Derfor er du nødt til at lave mad til et par (eller madlavning), og den bedste til at udsætte den for varmebehandling lidt længere end normalt.

Kost sår baseret på ideen om at tage kroppen så mange næringsstoffer som muligt, men fordøjelsesprocessen bør finde sted med minimal traume. For at gøre dette, er patienter anbefales til alle af den daglige kost er ikke at opdelt i 3 hovedmåltider og 5-6. Ind imellem kan du drikke en kop yoghurt eller en gelé.

Patienter med mavesår sygdom bør ikke spise for varmt eller koldt mad, og det er ønskeligt at give op for salt, røget og dåsemad. Alkohol og kulsyreholdige drikkevarer (herunder alkoholiske) er meget stærkt irriterende på slimhinderne. Under disse omstændigheder kost for mavesår bør kategorisk udelukke ovennævnte produkter.

I stedet er patienterne rådes til at drikke mere mælk og yoghurt - disse drikkevarer tilvejebringe en beskyttende lag på slimhinden, har syreneutraliserende egenskaber.

Patienter med mavesår og mavekatar er ofte selv vide, hvilke produkter provokere et anfald af smerte og dyspeptiske symptomer, og forsøge at begrænse deres indtag. For eksempel statistikker viser, at de fleste patienter med sår næsten ikke kan tåle en citron og dens saft (og mange andre sure fødevarer). Dette skyldes en overtrædelse af surheden i maven med anvendelsen af disse produkter.

Mange patienter lider store hvide og røde vine, men kan ikke drikke champagne og øl. Meget ofte en forværring af smerte provokeret chips, nødder, pistacienødder og andre lignende produkter

Spise store mængder af mayonnaise og ketchup, selv en sund person forårsager ubehagelige fornemmelser i maven og sår forværring er garanteret. Kost til mavesår bør helt udelukke alt for fedt og rige bouillon og supper. Stor mængde i et måltid er ikke tilladt.

Korrekt Behandl alle lægens anbefalinger. Alt for stiv kost bør følges under forværring, indtil helingsprocessen er begyndt. Så har du råd til en lille smule er ikke meget nyttig mad.

ration eksempel på dagen for sygdomme i mave-tarmkanalen

1. Morgenmad:

- et glas mineralvand uden gas, fedtfattig hytteost eller yoghurt, smør stykke med hvidt brød;

- kogt blødkogt æg, te eller kaffe (fortrinsvis mælk), enhver grød.

2. Frokost:

- alle ikke-fedtet suppe;

- grød eller mosede grøntsager (kogt);

- kød eller fisk dampet eller kogt;

- juice, mælk, gelé eller kompot;

- frugt eller puré.

3. Snack:

- kød eller kogt fisk;

- grød eller grøntsager;

- drik.

4. Middag:

- kød;

- vegetabilske salat;

- brød;

- drik.

Denne diæt skal følges til fritagelsen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.