SundhedPræparater

Kodein fosfat: brugsanvisning, analoger og anmeldelser

Kodein tilhører opiumalkaloider serien. Det er almindeligt anvendt i medicin som et middel mod hoste. Det refererer til et centralt virkende lægemiddel, der ofte anvendes i kombination med andre stoffer, blandt hvilke er terpinhydrat. Ganske interessant er det faktum, at brugen af kodein kan manifestere tegn på narkotika forgiftning. Observerede og smertestillende effekter. I denne henseende kan codeinphosphat anvendes som et bedøvelsesmiddel, men strengt ved recept.

kortfattet information

Princippet om operationen er meget lig kodein til morfin. Men dens smertestillende effekter er noget svagere. Sammen med denne codeinphosphat (latin betegner et stof som codeinum) besidder kraftigt udtalt evne til at sænke excitation hoste center. Fortsat analogien med morfin, for eksempel, at det er langt mindre deprimerende menneskelig ånde, og ikke så meget hæmmer aktiviteten i mave-tarmkanalen. På trods af dette, ganske ofte er der tilfælde, hvor lægemidlet har en stimulerende virkning på kroppen, forebygge døsighed.

Codeinphosphat: beskrivelse kontraindikationer

Ligesom andre medikamenter, kodein har en imponerende liste af kontraindikationer. De skal helt sikkert vide, før du bruger stoffet. For at forbedre din opfattelse, vi isolerer dem i en separat liste. Således bør lægemidlet ikke anvendes ved tilstedeværelse af følgende faktorer:

 • Høj overfølsomhed;
 • arytmi;
 • selvmordstanker;
 • tarmproblemer, prostata og urethra;
 • graviditet og amning;
 • ældre eller børnenes alder;
 • Afhængigt af tilgængeligheden af lægemiddelstoffet kaldes codeinphosphat;
 • diarré;
 • problemer med alkoholisme;
 • toksiske dispensiya;
 • tilstedeværelse af angreb af bronkial astma;
 • hjerneskade, samt nyre eller leversvigt.

Som du kan se, listen er ganske stor. Generelt bør før brugen af kodein nødvendigvis kontakte din læge. Han vil ordinere den nødvendige recept, hvis tilstanden af din krop giver dig mulighed for at tage denne medicin.

Kodein fosfat: hvordan man kan tage og i hvilke doser?

Ved brug af kodein til medicinske formål bør være særlig omhyggelig ved udarbejdelsen af den korrekte dosis af stoffet, samt tidspunktet for hans indlæggelse. Så i tilfælde af akut smerte anbefales for voksne at tage 15-60 mg hver 3-6 timer. Når diarré reduceres til en dosering på 30 mg fire gange om dagen. Endelig, når hoste anfald bør drikke 10-20 mg af lægemidlet 4 gange om dagen. Højere daglig dosis af codein phosphat, som har (nødt til at skrive en recept læge) er 120 mg.

For børn doseringen en lille smule anderledes. Typisk er forholdet af 0,5 mg per 1 kg legemsvægt, når det kommer til at undertrykke forskellige smerter. Når du hoster du bør ikke tage mere end 15 mg. Endelig med diarré som er doseringen 0,5 mg per 1 kg legemsvægt. Med hensyn til hyppigheden af modtagelse, det er, som voksne, skal være lig med 4-5 gange om dagen. Af den måde, er børn under modtager kodein fosfat ikke anbefales 2 år.

Farmakologiske virkninger

Som tidligere nævnt, codein er en centralt virkende hostestillende middel. Det hører til de phenanthrenderivaterne alkaloider i serien. Endvidere angår også opioidreceptoragonister, der stort set kan reducere ophidselse af hoste center, på grund af dens direkte hæmning. Analgetisk aktivitet kan forklare stof aktivering af opiatreceptorer, der udviser excitation i mange dele af det centrale nervesystem. Plus, det ændrer også antallet af følelsesmæssige opfattelse af smerte. Generelt, den analgetiske effekt manifesterer sig efter 10-45 minutter efter injektionen, og via en halv time ved brug codeinphosphat tabletter. Virkningsvarigheden varer omkring 4 timer.

bivirkninger

Selvfølgelig codeinphosphat har sine bivirkninger, som alle kan manifestere på forskellige måder. Som i tilfældet med kontraindikationer, giver vi en liste over de virkninger, ofte optræder efter at have brugt dette stof:

 • Nervesystemet kan bukke under for en sådan handling: øgede døsighed, hovedpine og svimmelhed (sjælden), muligheden for hallucinationer eller visuelle illusioner, angst, mareridt i drømme, depression (en sjælden forekomst), samt anfald. Når forbruget af store doser kan opleve rystelser, forringelse af motorisk koordination og muskelstivhed.
 • I fordøjelsessystemet, følgende virkninger: kvalme og opkastning (sjældent), forstoppelse, mavekramper, mundtørhed, muligheden for anoreksi og endelig hepatotoksicitet.
 • Cardio vaskulære system: arytmi, pludselig fald eller stigning i blodtrykket.
 • Åndedrætsorganerne: stærk inhibering af respiratoriske center eller atelektase.
 • Der er også sandsynligheden for følgende allergiske reaktioner: akne, hævelse af ansigt og hals, kløe, bronkospasme, laryngospasmer, og nældefeber.
 • Til de andre bivirkninger fra anvendelsen codeinphosphat (på latin øvrigt lyde codeinum) omfatter overdreven sveden, let euforisk tilstand. Samt risikoen for afhængighed med form af langvarigt brug (især i store mængder).

Selvfølgelig er risikoen for de ovennævnte bivirkninger er ganske lille. Ja, og ofte varierer fra handling til handling.

symptomer på overdosering

indeholde følgende fænomener Symptomer på kronisk overdosering: mental forvirring, svær svimmelhed, nervøsitet og aggression, kramper, generel svaghed af kroppens og blodtrykket falder. I alvorlige tilfælde er der en høj sandsynlighed for tab af bevidsthed eller koma debut. Addiction behandling eller overdosis kan være ganske lang og ikke let. I tilfælde af forgiftning skal vaske ud i maven, ved at få vejret og til at støtte hjerte aktivitet. I nogle tilfælde helt rimeligt at naloxon indsprøjtning, som er en specifik antagonist af opioide analgetika.

Særlige instruktioner under behandlingen

Når der er et opsving proces efter kodein overdosis eller behandling for sin afhængighed, bør man afholde sig fra at drikke alkoholiske drikkevarer. Faktum er, at under behandlingen hos mennesker noget sløvet fokus og hastigheden af psykomotoriske reaktioner. Alkohol kan kun forværre situationen stærkere. Og det kan have en negativ indflydelse på en person i udførelsen af potentielt farlige aktiviteter.

Det fortjener særlig opmærksomhed under graviditet hos kvinder. Faktisk kan brugen af kodein medføre en forsinkelse i ossifikation, og nogle gange omgående levering - forlængelse. Generelt vittigheder med de dårlige. Endelig, som nævnt ovenfor, unge børn i almindelighed, bør ikke tage kodein. I dette tilfælde er der en betydelig sandsynlighed for forekomst af paradoksale reaktioner, som børn har øget følsomhed over for virkningerne af opioide analgetika.

lovligheden

I Rusland er der nu et lovforslag, relevant for narkotika kodein. Derfor køber det på apoteket uden recept, kan ikke være. For nylig er brugen af kodein kultur begyndte at advare offentligheden, som populariteten af lægemidlet vokser eksponentielt. På mange måder denne "fortjeneste" af de amerikanske hiphop-kunstnere, der ofte går ind for brugen af lilla Drunk - en særlig drink indeholder høje doser af kodein. En sådan sirup har en rødlig-lilla nuance, og hvorfor var sådan et usædvanligt navn. Efter at have drukket væsken, vil du støde på en følelse af mild eufori ligner ecstasy og opiater, som i virkeligheden, henviser kodein. Sange af amerikanske rappere indeholder ofte tekst, der peger på den systematiske brug af Purple Drunk. Af den måde, skaberen af denne bevægelse - Dj Screw. Han døde i en alder af 29 fra en overdosis af codein.

Det skal også bemærkes, at kodein fundet i andre lægemidler, herunder alle former for feber, protivomigrenoznye og andre. I denne henseende er mange lægemidler været forbudt til salg i det område af Rusland. Og for ulovlig distribution og salg kan være få op til 12 års fængsel.

Som konklusion

Codein har et bredt anvendelsesområde, da dens virkninger på det menneskelige legeme er meget stærk. Det kan i en forholdsvis kort periode af tid til at ændre opfattelsen af en fysisk tilstand af den person. Den mest almindelige form for codein (phosphat) - et pulver, som er letopløseligt i vand. På grund af dets egenskaber, har det været meget anvendt i medicin. Men som det ofte er tilfældet med opiater, stoffet sivede hurtigt ind i gaderne, som har en negativ indvirkning på mennesker indtager det, hvis konsekvenser kan endda være dødelig.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.