Sport og FitnessAtletik

Kaste bolden. Teknik kaster bolden. Kaster bolden i en afstand

Kig på skulpturen af de gamle grækere, at de freskoer fra det romerske imperium og endda hulemalerier i primitive stammer. Der er ligheder? Alle gamle portrætteret krigere eller jægere, der rejser med et hævet til kaste et spyd.

I fortiden, evnen til at kaste spyd sidestilles med evnen til at overleve næsten alle beboede planet stammer. Nu har det mistet sin relevans, men kaster bolden - en obligatorisk færdighed for alle. Efter alt, kaster giver os mulighed for at udvikle koordineringen af bevægelser, at føle alle de muskelgrupper og lære, hvordan man korrekt distribuere kræfterne.

historie

I oldtiden, indbyggerne i forskellige lande (selv de fleste områder) er konstant i krig med hinanden. Nogle forsvarede sig selv, andre, tværtimod, erobre nye territorier. Før fremkomsten af krudt alle våben er sværd, lanser, spyd og pile. Besejret den stærkeste og adræt. Den, der præcist ramte målet, den, der kan ordentligt vurdere deres styrke og tid til at komme væk fra den nærkontakt, kaster et spyd eller lanse. Denne færdighed var den direkte vej til overlevelse og sejr.

Det er grunden til i fredstid soldaterne ikke stoppe træning. For at kunne vurdere deres færdigheder og sammenligne dem med de færdigheder af andre krigere, organisere konkurrencer på en kasteteknik spyd og gedder. De fleste af disse var konkurrencer på kaste afstand og mål nøjagtighed. I moderne betingelser for atleter først lærer at kaste bolden i mål, ikke våben.

Vinderen blev bestemt ved dommerne. Et kast afstand blev målt ved "fødder", på grund af det metriske system ikke eksisterede. Dommer tælle afstand, at atleten har kastet et spyd, hans fødder. Det var den mest præcise måling.

Til denne dag, atleter konkurrerer i spydkast, disken kerne. Alle disse sportsgrene er atletik, på trods af betydelig størrelse af shot-puttere. Ved OL bliver spillet ikke ét sæt af priser i sporten. Men for at lære, hvordan man præcist og smide væk, du har brug for en masse træning. Den første færdighed vi kommer tilbage i skolen, når idrætstimer mastering kaster bolden.

Hvorfor lære at kaste?

Det synes en simpel opgave: at kaste bolden så langt som muligt, eller ramte målet, som er en god afstand. Men i praksis er vi konfronteret med det faktum, at kun undervise teknik for at smide bolden giver os et resultat. Uden at træne den mest "simple" hvad der kan ske - det er en forvridning af skulderleddet eller forstuvning en ankel ledbånd. Efter alt, du har brug for at forstå, hvordan at koordinere bevægelser af arme og ben for at få en anstændig resultat. Derfor næsten kaste bolden i spillet formularen hjælper os til bedre at forstå din krop, lære at styre det og, selvfølgelig, styrke musklerne: arme, ben, torso. Dette er især vigtigt øvelse for børn. I 9-10 års alderen forstår barnet allerede, at koordinering af bevægelser - ikke en nem opgave.

I voksenalderen, er unge mennesker igen konfronteret med at kaste. Men i denne tid granater. Teknik kaste en bold egnet til granatæble. Forskellen er kun i at holde disse skaller og deres vægt. Selvfølgelig prale af sådan en sjælden evne som spyd, nogle kan. Men ramte venner og bekendte nøjagtige kaste bolden ind i målet, og tilføje et par punkter til hans autoritet ikke såre nogen!

Atletik: diskos

Kaste - denne øvelse atleter, der kræver "eksplosiv" muskelarbejde (kortvarig, men den maksimale spænding). Målet med hvert kast - for at flytte sportsudstyr på længst væk fra en afstand atlet. Kaste bolden, og med det hele begynder, det hjælper til at udvikle styrke, smidighed og hastighed handling. Hertil kommer, at personen har en forståelse af det optimale forhold mellem disse bestræbelser.

På trods af sin tilsyneladende enkelhed, kaster - en temmelig kompliceret øvelse. Kaste bolden, er du nødt til at anslå den hastighed og arm styrke, relatere dem til at køre, og forstå, hvornår du skal faktisk "frigivelse" bolden, så han fløj væk, og atlet blev stående (men faldt ikke, for eksempel, eller soning for Djævelen ). Alt dette giver os mulighed for at udvikle sig yderligere og analytiske færdigheder: analyse af den mest gunstige udgangsposition, den hurtige opløbet og swing, og endelig, at definitionen af punktet for anvendelse af maksimal kraft, når kaste.

Der er tre typer af kaste:

  1. Kaste en lille kugle, granater, spyd. Disse skaller er let. De kaster grund af hovedet efter den hurtige opløbet.
  2. Kaste forskellige diske (vigtigste kendetegn af skallen - vægt). Drev før du kaster dispergeret ved rotationen af en atlet krop.
  3. Forskellige kerne. Kernen ikke "meta" og "push". Kernen - den tunge skallen, så før du skubbe det, skal atleten udføre en "spring" (bogstaveligt, hoppe og på det højeste punkt på skulderen til at skubbe kernen).

Fundamentals of smide

Moderne atletik mener ikke, at kaste et projektil mod et mål. Smide en lille kugle på området - denne prioritet øvelse. Det støbte kan udføres på enhver måde, stående ud af hovedet, på grund af hovedet med en flyvende start, kaster et projektil med dets afvikling, skubber fra skulderen. Fremgangsmåde kaste vælges afhængigt af projektilet (størrelse og vægt). Baseret på alder og fysiologiske egenskaber sportsudstyr er valgt atlet.

I begyndelsen af denne sport anbefales ikke at anvende den maksimale kraft. Muskler og led er stadig ikke forberedt og ikke "kender" problemet, hvilket kan føre til forstuvninger og stammer. Undervisning de teknikker til at kaste bolden stadig begynder med skud på mål (nøjagtighed). Efterhånden opgaven bliver mere kompliceret, og nøjagtighed og tilføjede afstand. Senere i lektionen, kaster alvorlig flytte til andre mere alvorlige og komplekse projektiler.

Hvad skal overveje, når at smide

Så hvad der bestemmer afstanden af flyvningen? Eksperter er fire betingelser, som bestemmer succesfuld roll: hastighed afgang af projektilet, vinklen, højde punkt, hvor projektilet forlader atlet og luftmodstanden.

Lad os undersøge rækkefølgen af hver faktor. På den indledende hastighed påvirke den indsats, der sætter atlet på tidspunktet for udslyngning. Endvidere længden af stien spillet som den passerer til atletens hånd. Endelig den tid, hvor stien er overvundet i hånden.

Følgelig længere stien og jo kortere tid, jo større hastigheden af projektilet udstødes. Kaste bolden med løbehastighed af takeoff midler, rotationen krop og springet kasteren. Ved afslutningen af kørslen-kasteren skaber "overhaling" projektil atlet. Til kugle Sneslynger og spyd - en nylig acceleration trin for diskos Sneslynger - overhaling skabes under drejning af kroppen, og for skud-putter vigtige sidste sekund spring.

run kan reduceres kun ved at fremskynde kasteren. Derfor kaster bolden uddannelse omfatter også træning på flugt med acceleration. Det sidste trin i en kørende atlet skubber en shell ikke kun fremad, men også opad.

På en rulle bolden er et vigtigt øjeblik af flyvningen vinkel i forhold til horisonten. Kendskab til elementære geometri og trigonometri love tyder på, at den maksimale afstand opnås ved en vinkel på afgang på 45 °. Praktisk taget opnå en sådan nøjagtighed ikke er mulig. Krydret og throwers uddannet eject projektilet i en vinkel på 30-43 °.

Det skal bemærkes, at kaste bolden i en afstand ikke afhænger af væksten og længden af atlet ekstremiteter. Ved første øjekast ser det ud til, at jo højere atlet, og de længere sine arme, vil jo længere bolden flyve eller spyd. I praksis er vi konfronteret med det faktum, at stigningen kun påvirker højden af udgangspunktet, men med den rette cast, er denne egenskab ikke væsentligt påvirke det endelige resultat.

Det samme er afhængig af den tvivlsomme betydning og modstanden i luftmasser. Selvfølgelig luftstrømmen reducerer den tid og hastighed søgning. Og det betyder, at kaste afstand. Men for sådanne små genstande som en bold, det er ikke afgørende. Korrekte "lanceret" disk kan almindeligvis "plukket" luftstrømmen, og kan forblive luftbårne længere brøkdel af et sekund.

I alle tilfælde beskrevet virkningen af højden af udgangspunktet og modstanden af luftmasser centimeter rækkevidde. I modsætning hertil aftrækshastighed og vinklen af udstødningen af projektilet.

Fundamentals of kaste bolden

En af de primære færdigheder, som en person modtager - er evnen til at kaste bolden og fange den. Allerede en to-årige børn kan helt klare denne opgave. Selvfølgelig, en børnepool boldspil har intet at gøre med at kaste projektiler, men kun understreger vigtigheden af fingerfærdighed og præcision.

Bolden skal holdes i at smide bag hovedet og lidt over niveauet. Albue bør ikke være over skulderen, og skulderen med underarmen bør danne en vinkel mindre end 90 °. Fagfolk og deres trænere sige, at denne situation vil smide den mest effektive.


Kør før du kaster

Teknik involverer kaste en bold i løbelængden på 20 m. I praksis er denne afstand varierer lidt afhængigt af de individuelle karakteristika af atlet. Kør selv bør være ensartet, men med acceleration. Og vigtigt skridt: en let, fjedrende (i hvert fald ikke køre med frem slank krop). Hertil kommer, at i løbet af optakten er nødvendig for at styre placeringen af hånden løbetur.
Betinget opdele løbe i to lige store dele, får vi forberedelserne - den faktiske indstillede hastighed atlet, og kaster - forberedelse til at kaste et projektil.

Hvor stor betydning er koordinering af bevægelser. Det er nødvendigt at holde den kurs opnået i den første del af kørslen, og på samme tid at have en hånd til at smide bag hans ryg.

I begyndelsen af kørslen atlet hviler på den forreste del af foden og lidt vipper kroppen fremad. Inden den endelige indsats nødvendig for at foretage en række "kaster" og tage skridt i mellemtiden hånd med et projektil siden. For at gøre tingene lettere på landingsbanen normalt markeret det sted, hvor du vil begynde at bevæge dine hænder tilbage.

Sådan skal du tage armen med et projektil

På tidspunktet for kast atlet kroppen bør svagt hældende bagud. dvs. mens smide de nødvendige skridt til hans fødder, bogstaveligt overhalet hænder. Dette er for at maksimere den vej for at anvende en kraft til bolden. Der er flere måder at omdirigering hænder tilbage under kørslen.

Idrætstimer i skolen vil vi let beherske den samtidige skulder drejning i retning af kast aflede arme tilbage (også på grund af bevægelse af skulderleddet). Når vi er bekymrede med professionelle atletik, kaster bolden kræver en søgning efter mere effektive teknikker.

En sådan teknologi er anerkendt som "tilbagetrækning af bolden på højre skulder og ryg." Denne bevægelse af børsten i høj grad forenkler den samlede acceleration og reducerer hastigheden. En anden måde, flytning af dine arme frem og ned ryg og tilbyder flere funktioner til at styre aktualiteten af håndbevægelser i forhold til tyngdepunktet af kroppen af atleten. Denne metode anses for at være den mest dynamiske.

skrestnye skridt

Som allerede nævnt, under optakten hastighed - en vigtig del af en vellykket kast projektil. Det er dog ikke nødvendigt for at opnå maksimal acceleration, fordi det kan belaste musklerne. Denne muskel stamme vil forringe mere ansvarligt af stemmer - skubber bolden.

Det vigtigste anses for at være den næstsidste trin af kaste. Det var han, "skrestnye flytte" giver run-up energioverførsel til den afslappede arm med et projektil. Generelt, kaster de sidste trin før beregnet til at vedtage en behagelig stilling til at skubbe projektilet.

Hurtigere, skal atleten hurtigt skubbe væk foden af venstre ben til at skabe acceleration til fjernelse af den højre fod frem, forsigtigt, men hurtigt ændre hældning af kroppen i position tilbage og lade fødderne til "løbe" hænder.

"Skrestnye skridt" kræver særlig opmærksomhed til kasteren. Det er nødvendigt at kontrollere sammenhængen i alle de handlinger og bevægelser. Under udførelsen af "skrestnye skridt" atlet har brug for at lande på den åbne lidt udad ben (op til 40 °), samtidig sørge for, at armen med et projektil er klar til langtrækkende skud. Let rotation af bækken, hvilket skyldes den specifikke formulering af benene, vil hjælpe dig til at kaste bolden.

Faktisk kan den udgangsposition for den endelige indsats beskrives som en atlet er afhængig af en let bøjet højre ben, er sokken drejet udad; krop vendte sidelæns i den venstre side af at kaste et projektil, og en lige højre hånd tilbagetrukket. Den venstre hånd, tværtimod, let bøjet ved albuen, og ligger i nærheden af brystet. Den udretning af den venstre fod rører jorden indersiden af foden. Det er vigtigt, at aksen af skuldrene og højre arm var en lige linje.

smide

Frigivelse af bolden starter i det øjeblik, hvor atleten udvider højre ben ved knæet. Denne bevægelse gør det muligt at bevæge sig fremad og op bækkenet, mens skuldrene er der næsten. Hånd, håndfladen op, er du nødt til at installere, dreje armen ved skulderen og bøjning det ved albuen. Alle disse bevægelser tillader maksimal strækning musklerne på den højre side af kroppen, den forreste del af højre lår og højre skulder. Positionen af udrykkeren kaldes "butterfly".

På dette tidspunkt atleten er helt slået bryster frem, og kaste arm går fremad, bøjning ved albueleddet. Pensel med underarmen er stadig bagefter. Alle disse bevægelser gør det muligt at maksimere flyvehastighed af bolden på tidspunktet for kast. Samtidig venstre skal fjernes tilbage til inerti af bevægelsen fremmet sagen frem. Når metan albue arm linje med øret, er det nødvendigt at starte en skarp bevægelse af skuldrene fremad. Samtidig bevægelsen af atlet bør rette albuen. Efterbehandling kast, skal kasteren gøre "hlestoobraznoe" bevægelse af hånden. Ved inerti krop også drejer til højre, øge varigheden af eksponeringen til projektilet.

Almindelige fejl

For at opnå gode resultater i at smide bolden, er du nødt til at træne hårdt. Og være opmærksom på almindelige fejl. De er få, et par stykker, men slippe af med dem - den vigtigste opgave. Den groveste - afvigelse af kroppen til venstre for retningen af kaste bolden og bøje venstre ben ved knæet på tidspunktet for udslyngning af projektilet. Dette fører til den uundgåelige tab af indledende bold hastighed afgang fra hånden af atleten.

For ikke at gå i forbøn for en restriktiv linje, atleten nødt til at tilbagebetale forskuddet. Leaping med sin venstre fod til højre, mens bøje det ved knæet, er det muligt at klare denne opgave.

Teknik kaste bolden i mål næsten identisk med de skud på området. Men tilføjer en anden vigtig færdighed: øjne og nøjagtigheden af estimering af afstanden til målet. Alt dette er også muligt at "træne" og "øve". Efter alt, intet er umuligt, alt afhænger af vilje og udholdenhed af mennesket.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.