Nyheder og SamfundNatur

Karelske skov: en beskrivelse, natur, træer og interessante fakta

Karelen er traditionelt kaldes skov og sø kant. Moderne terræn blev dannet under indflydelse af en gletscher smelter, der begyndte tretten tusinde år siden. Iskapper gradvist faldt, og smeltevandet fyldte lavninger i klipperne. Således blev dannet en masse søer og floder i Karelen.

urskov

Karelske skov - en reel rigdom af regionen. Af flere grunde, de fleste skovbrug mirakuløst omgås dem med. Det gælder arrays langs den finske grænse. På grund af dette bevarede ø uberørt natur. Karelske skove prale fyrretræer, hvis alder når fem hundrede år.

I Karelen, omkring tre hundrede tusinde hektar skov er i status for nationalparker og reservater. Virgin træer danner grundlag for "Pasvik" reserver "Kostomukshsky", "Paanayarvsky" National Park.

Grøn Wealth: Interessante fakta

Udvikling af Karelia skove begyndte under fødslen af industrien. I det attende århundrede fældning af træer bar selektiv. Lige rundt om jernværket var klart skæring. I det nittende århundrede, mængden af tømmer emner eksploderet. Den rigdom af karelske skove efterhånden smeltet. Det var kun i halvfemserne i det sidste århundrede, har skovrydning faldet betydeligt. På nuværende tidspunkt endnu engang er der en gradvis stigning i antallet af skovhugst, fordi det er en værdifuld eksportvare, som altid er i efterspørgslen.

Karelske skov: træer, som dominerer

Disse steder er utrolig smuk og rig vegetation.

Grundlaget for de karelske skove - er gran og fyr. I de nordlige regioner kan mødes finsk gran, og i øst - sibiriske. Men vegetationen er repræsenteret ikke kun nåletræer. Hvad er unikt karelske skov? Hvilke træer vokser selv i disse steder? Der er også almindelige løvtræer. Berømte Karelske birk skovtræer, sine to typer - fluffy og vortelignende. Også hårdttræ vokser elletræ klæbrig og asp.

skovtyper

I Sydkarelen er der store dele af løvtræer - elm, lind, elletræ og ahorn. Karelske fyrreskove vokse, som regel i fattige jord og gøre flere typer, der adskiller sig i jordens beskaffenhed og typen af vegetation af den nedre lag.

I lavlandet, sletter og sumpe næsten overalt vokse spagnum fyrreskove med forkrøblet og tonkostvolnym skov. Her jorden er kendetegnet ved en tykt dække af mos, rummer også et stort antal buske - rosmarin, blåbær og porse.

På et mere frugtbar jord afgjort fyr-zelenomoshniki som er repræsenteret af høje træer. I denne tætte skov underskov meget sjældne og består af enebær og røn. Bush dække op tranebær og blåbær, men jorden er dækket med mos. Som for urteagtige planter, her er de meget få.

På forarmet jord, skrænter og klipper toppe vokse lichen fyrreskove. Træer i disse områder er ret sjældne, og der er stort set ingen underskoven. Jorddække repræsenteret ved lav, mos, grønne mosser, melbærris, tranebær.

For en mere rig jord præget af gran. De mest almindelige er zelenomoshniki, bestående næsten udelukkende af grantræer, kan undertiden forekomme asp og birk. I udkanten af sumpene på tørv-podzolic jorder er placeret spagnum gran og dolgomoshniki. Men for de vandløb dale karakteristisk bolotnotravnye granskov med mos og svagelige elletræer og mjødurt.

blandede skove

I stedet for fældning og skovbrande når radikal erstattes af sekundære blandet skovområder på som vokser asp, birk, el, også udgøre en rig underskov og græsklædte lag. Men blandt de løvtræer er ret almindelig, og nåletræer. Som regel er det gran. Det er i blandede skove i det sydlige Karelen er sjældne her elm, lind, ahorn.

moser

Omkring tredive procent af republikkens territorium er besat af moser og vådområder, som danner den karakteristiske landskab. De veksler med skove. Moser er opdelt i følgende typer:

  1. Lowland vegetation, som er repræsenteret af buske, siv og star.
  2. Upland, som forsynes med nedbør. Her vokser blåbær, tranebær, multebær, vild rosmarin.
  3. Forbigående moser repræsenterer en interessant kombination af de to første typer.

Alle sump ser meget forskelligartet. I virkeligheden er det damme, dækket snørklede af mosser. Her er der fyr og sumpede områder med små birketræer, mellem hvilke glimter mørk pyt med andemad.

Skønhed Karelia

Karelia - ekstraordinært smukke land. Her sump overgroet med mos, veksler med urskove, bjergene vige for sletter og bakker med fantastisk natur, rolig overflade af søen bliver til raser floder og vandløb i den stenede kysten.

Næsten 85% af territoriet - en karelske skov. Domineret af nåletræer, men der er også små-flerfarvet. Lederen er meget hårdfør Karelske fyrretræ. Det indtager 2/3 af alle skove. Vokser i sådanne barske forhold, det er udtalelsen fra den lokale befolkning, har unikke helbredende egenskaber, brændstofpåfyldning omgivende energi, træthed og irritabilitet.

Lokale skove er berømte Karelske birk. Faktisk er det ganske små og nondescript træ. Imidlertid har det fået verdensberømt takket være sin meget stærke og massivt træ, som ligner marmor på grund af den bizarre figur.

Karelske skove er også rige på medicinske og spiselige urteagtige planter og buske. Der er brombær, blåbær, hindbær, jordbær, multebær, tranebær og tyttebær. Det ville være uretfærdigt ikke at minde om de svampe, der i Karelen i overflod. Den tidligste af dem synes i juni, og i september, en periode med indsamling af svampe til bejdsning - gå volnushki, sinyushki, svampe.

træarter

På den karelske vidder af fyrretræer, hvis alder ikke er mindre end 300-350 år. Men der er ældre eksemplarer. Deres højde er 20-25 eller endda 35 meter. Fyrrenåle producerer flygtige, som kan dræbe bakterier. Desuden er det meget værdifuldt race, dens træ er godt for skibsbygning og enkle anlægsarbejder. Et træ fra saften ekstraheredes colophonium og terpentin.

I Marcial farvande vokser ganske unik fyr-overlevende, hvis alder - omkring fire hundrede år. Hun indgik listerne over sjældne træer. Der er endda en legende, at fyrretræ plantet tæt af Peter I, men hvis du tager hensyn til hendes alder, er det sandsynligt, at hun voksede op længe før denne periode.

Hertil kommer, i Karelen vokser sibirisk gran og almindelige. I lokale vilkår bor det to eller tre hundrede år, og nogle prøver at leve op til et halvt århundredes alder, og samtidig opfylde 35 meter i højden. Diameteren af træet - omkring en meter. gran træ er meget lys, næsten hvidt, det er meget blødt og let. Det bruges til at gøre det bedste papir. Spruce også kendt som en musik anlæg. Sådan en titel hun fik er ikke en tilfældighed. Glatte og næsten perfekt hendes kufferter anvendes til produktion af musikinstrumenter.

I de karelske skove fundet slange gran, som er en naturlig monument. Det er af stor interesse for at vokse i parker.

Lærk, almindelig i Karelen, kaldet nåletræer, men hvert år de kaster deres nåle. Dette træ anses for at være lang levetid, fordi liv op til 400-500 år (højde op til 40 meter). Larch vokser meget hurtigt og er værdsat ikke kun på grund af dens massivt træ, men også som en kultur park.

I tørre gran og fyrreskove en masse enebær, som er et nåletræ stedsegrøn busk. Det er interessant, ikke blot som en prydplante, men også som et lægemiddel art, fordi dens bær indeholder stoffer, der anvendes i traditionel medicin.

Den karelske birk er udbredt. Der er et træ også kaldet en pioner, da det er den første til at besætte en ledig plads. Birk bor forholdsvis kort tid - fra 80 til 100 år. I skovene det kommer til højden af fem og tyve meter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.