Mad og drikkevarerOpskrifter

Kålrabi at lave mad? Udarbejdelse af blomkål: opskrifter, billeder

Kål er meget udbredt i russiske køkken: suppe, saltplante og mange andre retter kan ikke undvære det. Men vi taler om den sædvanlige kål, selvom efterhånden ved at blive populære, og farve. Men hvad med udseendet som kålrabi? Hvordan at lave mad grøntsager som at blive spist med glæde?

På dyrkning og sorter

For de fleste russere, kålrabi er ikke den hyppigste gæst i kosten. Denne grøntsag er så upopulær, at selv hans sjældent stødt på i en butik. Udadtil ligner det en almindelig hybrid kål og roer. Det faktum, at den del anvendes direkte til mad - en sprudlende stilke. På ganen det ligner en normal kålstok, kun saftigere, blødere og sødere.

Dimensioner af forskellige slags, samt farverne er meget anderledes. Og i haven, sådan kål er noget usædvanligt. At se hende i butikken, skulle man tro, at dette rod, men i virkeligheden - den nederste del af stænglen, der er, det ligger på jorden, det ser temmelig mærkeligt. Farve kan variere fra lys grøn og næsten hvid til Crimson og lilla. Så er du interesseret kålrabi: hvordan man laver denne grøntsag? Og hvad man skal kigge efter, når de køber?

vælge den rigtige

I Rusland, denne grøntsag er ikke så populær som i Europa, så mange husmødre simpelthen ikke ved, hvad man skal kigge efter i butikken, købe kålrabi, hvordan man kan gøre det så, at udtrække mest muligt ud af det og smag.

Først og fremmest skal du vælge de frugter med friske blade, hvis de ikke er afskåret. Så du kan se, hvor længe den grøntsag er i butikken. For det andet på kålrabi bør ikke være nogen ydre skader og nedskæringer, eller det kan være helt forkælet. Det vigtigste - at vælge ikke for store prøver der vejer op til 150 gram, vil dette hjælpe med at undgå at købe overmodne stilke med grov fiber papirmasse, der er simpelthen umuligt at lave en lækker og udbud.

Populære måder at madlavning

Så ved stebleplod i butikken, er du nødt til at tænke over, hvad du kan gøre med det. Valg bugne: blomkål stuvet, kogt, stegt, bagt, rå, som en del af forskellige komplekse retter - plads til fantasi er næsten ubegrænsede. Du kan opfinde og ejer opskrifter med fokus på foreneligheden af komponenter med den sædvanlige kål. Det eneste underfundighed: før forbereder kålrabi skal være meget omhyggelig med at vaske og rense huden. Dens temmelig nemt at skære og gnid så skulle opstå tekniske problemer. Så hvad kan komme af kålrabi?

salater

En af de mest almindelige applikationer - kolde forretter. Denne grøntsag i sin rå form er perfekt kombineret med gulerod og æble, samt en sauce, kan du bruge creme fraiche og citronsaft. Du får en dejlig frisk salat, hvis du gnider det hele, eller skæres i små strimler. Apple, ved den måde, kan nemt udskiftes med en agurk.

der er en mulighed og skinke, i denne salat, foruden protein ingrediens, der anvendes alle de samme kålrabi og gulerod for kød elskere. Fyldning - mayonnaise eller creme fraiche, til krydderier smag.

Hvis vi fortsætter temaet for friske og sunde salater, så en anden opskrift indeholder peberfrugt, løg, pickles og, selvfølgelig, den meget kål. Pynt fadet kan være grøn, og fylde - olivenolie.

Så er det indlysende, at den kålrabi salat passer meget økologisk. Det giver dem en sød smag og en behagelig sprøde konsistens. Hvad med hot?

forret

kålrabi suppe også kan fast ind i kost, vil det appellere til både børn og voksne. Det kan have den konsekvens af kartoffelmos eller være repræsenteret i en mere velkendt som - ligesom bouillon med grøntsager. En af de mest populære opskrifter - med kylling.

For ham er det nødvendigt at tage 1 kg kød og koge suppe. Når vandet koger, fjernes med en hulske nødvendigt at skumme og tilsæt gulerødder og løg. Over medium varme, kog i en halv time efter tilsætning af et laurbærblad og sorte peberkorn. Når suppen er klar, skal det dræne og lad i yderligere tilberedning. Den pan skal opvarmes vegetabilsk olie og steg de hakkede løg i det. Når det bliver en gylden, tilsættes lidt bouillon, og skåret julienne grøntsager: en leder af blomkål og 2 kartofler. Efter yderligere 5 minutter er det nødvendigt at hælde i blandingen resten af bestanden og bring høj varme i kog. Derefter tilsættes krydderier efter smag. Og kog i yderligere 10 minutter på medium varme. Tilsæt derefter kylling og blomkål, skilles ad på blomsterstanden. Kog indtil kogt alt, er det stadig omkring 10 minutter. Så hæld fløde, rør og fjern fra varmen.

Selvfølgelig er den første gang udarbejdelse af kålrabi derfor kan virke kompliceret, men i virkeligheden er det bare endnu et element i den normale opskrift.

vigtigste retter

Selvfølgelig, kålrabi (hvordan man kan gøre det velsmagende, ønsker at vide mange husmødre) er ikke kun bruges i supper og salater. Kald hende dronningen af retter, sandsynligvis ikke, men som en side parabol er det velegnet til en lang række ingredienser. Det kan være ganske uafhængig - som en del af en vegetabilsk gryderet, for eksempel, eller stuvet i creme fraiche. Men der er næsten universel ret, der appellerer til mange - bagt skinke med kålrabi i en cremet sauce. Det er værd at kigge nærmere.

At forberede de nødvendige 250 gram skinke, 4 stebleplod kålrabi, 3 æg, en spiseskefuld fed fløde, hvedemel, smør, persille, sort peber, muskatnød og salt.

Kål nødt til at skalle og skåret i små tern, derefter steges i 8-10 minutter i smør over medium varme. Pisk æggehviderne og bland med fløde, mel og krydderier. Skinke skåret i terninger og varme ovnen til 180 grader. I en glasskål sætte lag af kål først, derefter kødet, drys med persille, kålrabi og igen. Hæld al saucen og bages i cirka en time indtil den er gylden. Serveres straks brug for.

Opskrift selvfølgelig kan ændres en smule ved at tilføje, for eksempel ost og nogle andre krydderier, men det lykkes ham i denne form. Denne grøntsag er så godt, at dens sødme perfekt kombineres med en lang række produkter, men giver også nogle smage eksotiske retter. Så du kan endeløst opfinde måder, hvorpå selv lave mad kålrabi.

I multivarka

Moderne elskerinder stræber efter at forenkle mit liv, og madlavning er ingen undtagelse. Multivarki blive en stor hjælp for dem, der ikke kan lide at stå i timer ved komfuret. Langsomt, men sikkert, dette mirakel enhed "mestre" alle nye opskrifter og ingredienser, og kålrabi er ingen undtagelse.

Afhængig af hvilken model er til rådighed, kan kok være mange ting: .. En stor gryderet med zucchini og broccoli, supper, tærter mv Af den måde, den ovennævnte kålrabi i en cremet sauce, også kan gøres i multivarka.

Selvfølgelig siger mange husmødre at retterne tilberedt i en utraditionel måde, ikke så velsmagende, men på denne måde kan du spare en enorm mængde tid og kræfter, og også for at holde et maksimum på vitaminer, hvilket er særligt vigtigt, når det kommer til kålrabi. Hvordan forbereder og hvad man skal kombinere denne grøntsag er sandsynligvis enhver kvinde beslutter sig, startende fra de smager af familien.

for bestande

Som med alle andre grøntsager, der er en sæson for denne type kål. Derfor kålrabi butik til vinteren, hvis det er nødvendigt, er det nødvendigt hurtigt efter høst. Og når det kommer til at købe produktet, i sensommeren eller det tidlige efterår.

Blanks i Rusland er meget populære, og hvis denne form for kål gik ind i familien kost permanent, giver det mening at lave en falsning med hende. For at gøre dette, er du nødt til at rydde stebleplod, skær den i terninger og kog i saltet vand indtil de er møre - cirka 15 minutter. Så er det nødvendigt at skylle med koldt vand, fordelt over de banker, at flytte krydderier såsom sort peber og sød peber, sennepsfrø, laurbærblade, løg. Du kan tilføjes, hvis det ønskes, og andre krydderier. Så er det nødvendigt at fylde alle marinaden: 1 liter vand - 1,5 te eddike 70%, 25 g salt og 125 g sukker. Naturligvis, skal blandingen være varm, og grundigt steriliserede glas.

Kålrabi forberede sig til vinteren er enkelt og tager ikke meget tid, og i den kolde tid af året, vil disse lagre være en stor kilde til vitaminer og en påmindelse om den varme sommer solen.

Ernæringsmæssige værdi og fordele

Ligesom mange andre grøntsager, kålrabi - et diætetisk produkt. Træstof hjælper med at forbedre fordøjelsen, og en enorm mængde vitamin C giver det ret til at konkurrere med citroner. Endvidere kålrabi har en helbredende og anti-inflammatoriske egenskaber, øger hastigheden af stofskiftet og beskytter nervesystemet.

På de gavnlige egenskaber af denne type kål det var kendt i det antikke Grækenland, hvor det blev brugt som medicin, ikke kun som en fødevare. Blandt andet den indeholder i sin sammensætning elementer såsom kalium, selen, magnesium, calcium, jern osv. D. Også kålrabi har stoffer, der forhindrer omdannelsen af kulhydrater til fedt, det vil sige gør det muligt at opretholde en smuk figur. Desuden menes det, at brugen af vegetabilske fødevarer - en stor forebyggelse af kræft.

Dog vil ukontrollerede spise kålrabi ikke være nyttigt for dem, der lider surhedsgraden i maven. Selvfølgelig, i tilfælde af individuel intolerance af dens anvendelse i fødevarer, også, er umuligt.

End at erstatte?

Smagen er meget lig en radise kålrabi. Opskrifter med billeder, der bruger den mere velkendte grøntsager, kan det være egnet til eksotiske arter af kål. Majroe er også noget som en stebleplod. Imidlertid har som sagt, og de pårørende kålrabi, kål, kan på en eller anden måde at smage hende meget ligner. Stadig i sine egenskaber, sammensætning, konsistens og nogle andre kendetegn for denne grøntsag har ingen fuld analoger. Fordi i det mindste lejlighedsvis kålrabi skal vises på bordet af hver familie, selv som et eksperiment. Hvem ved, måske efter at det vil gå godt i de livretter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.