FormationHistorie

Jeg vidste Generelle Yermolov tjetjenere

Analyse af årsagerne til de kaukasiske krige, skete efter Sovjetunionens sammenbrud, bør tage hensyn til deres historiske baggrund og erfaring med afvikling af væbnede konflikter, akkumuleret i det forrige århundrede. Særlig opmærksomhed skal rettes General Yermolov.

Tjetjenien, hvor han ankom i 1818, var et territorium, næsten uden for kontrol af imperiet. Ondskab og røveri var her på den sædvanlige måde at tjene til livets ophold, og at til gengæld er årsagen. Jorden havde ingen landbrugs værdier, told bjergbestigere afveg grusomhed og vildskab. Det ankommer kriminelle fra andre lande og gæstfrit modtaget.

Ord der Generel Yermolov talte om tjetjenere i dag kan virke fornærmende repræsentanter for folket. Metoder til at genoprette orden og retsstaten i vore dage synes at være uanvendelig i kraft af deres ekstreme vold. Men når de evaluerer denne enestående personlighed bør tage hensyn til mange aspekter: som et udenrigspolitisk, samt historisk.

Livsstil, som blev dannet i Tjetjenien i begyndelsen af det XIX århundrede, ikke gjorde det muligt at håbe på muligheden for sin fredelige sameksistens med stater, der har handlet hvordan ellers civiliserede lovgivning. Den sydlige grænse af det russiske imperium var under konstant trussel fra Persien og Tyrkiet i første omgang. Tilstedeværelsen af de områder, hvor blomstrede røveri bekymring Alexander I, men vi må antage, at i tilfælde af deres capture sydlige naboer, vil de uundgåeligt blive konfronteret med behovet for at sætte tingene i deres rækkefølge, og, mest sandsynligt, mere voldelige måder.

Hvad mening kunne være General Yermolov om tjetjenere? I sit brev til Alexander I, kalder han dem "Elendigheden", og den jord, de bebor, definerer som en "rede af røvere." Samtidig, overtog hvervet som administrerende provinsen, militæret generelt gidet at studere skikke og manerer af de mennesker, som skulle kæmpe. Resultatet af disse undersøgelser var den viden om fjendens ledelsesstruktur og beslutningstagning mekanisme, som efterfølgende var meget vigtigt.

Det faktum, at General Yermolov lært om tjetjenerne, at lade ham drage en konklusion om den uhensigtsmæssige adfærd af forhandlingerne. Eventuelle indrømmelser, betaling af løsesum for gidslerne og eventuelle goodwill gestus er helt ubrugelig i øvrigt var de skadeligt, fordi kun opfattes som et tegn på svaghed. Svaret var gidseltagningen af lokale religiøse ledere og et ultimatum at overgive sig. Adskillige demonstration drab, efterfulgt af gensidig grusom blodsudgydelse, har vist, at generalens ord med gerninger.

For alle de had, der har oplevet bjergbestigere til Yermolov (og hans navn endnu skræmme børn), han nød dem en vis prestige og respekt. I 1825, General Grekov (som digteren og diplomat Alexander Griboyedov kaldet "røver") som sin meningsløse brutalitet fremprovokeret oprør. Knus oprøret kunne kun General Yermolov. Om tjetjenerne, han vidste nok til at forstå deres nationale psykologi, som tillod ham at veksle stivhed med generøsitet og bjergbestigere sætter pris på. Der er gjort meget for dem at uddanne lokalbefolkningen, for at indføre kulturel praksis i hverdagen og relationer.

Var blodig kolonisator Generelt Yermolov? Citater nadergat af hans breve ikke giver et retvisende billede af relationen med den lokale befolkning. Er det tilstrækkeligt at nævne, at hans tre sønner født til-Circassian koner var, ud over at den kristne, og muslimske navne (Bakhtiar, Allyahar og Omar). I erkendelse modet af tjetjenerne og deres kampevne, han gjorde meget for at bringe Highlanders til tjenesten af zaren.

I sidste ende, er det en hård politik i Kaukasus, paradoksalt nok, skabt betingelser for overlevelsen af hele befolkninger. De blev sat hindringer for selvdestruktiv vaner blod fejde og strid, i lang tid stoppede krigen.

Den første, med hvem ønskede at se i St. Petersborg Capture af Shamil, var General Yermolov.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.