Nyheder og SamfundKultur

Den omstændighed, at en sådan blodfejde

Mens der i de fleste lande i skænderi - et fælles, og ofte er det ikke ender en forfærdelig, at i Kaukasus er situationen noget anderledes. Der lovovertrædere kan forvente en vendetta for død af en nær slægtning, for hans oprørt ære, ydmygelse, og så videre. D. Det er rigtigt om dette interessante, men meget frygtelige ritual og vil blive drøftet i denne artikel.

Hvad er det?

Først og fremmest skal du være sikker på at definere begreberne. Så hvad er en vendetta? Ifølge ordbogen, det er en særlig tradition, der er opstået, selv ved den stammesamfund samfundssystem som en måde at beskytte den værdighed, ære, og endda en slags ejendom ved gerningsmanden for mord. Det skal siges, at ifølge russisk lov, en blod fejde i de fleste tilfælde er klassificeret som en skærpende omstændighed.

Lidt historie

Interessant ville være det faktum, at selv før Moseloven blodrig hævn blev beskyttet ved lov og er ikke straffet. Bibelen engang eksisterer et begreb som "Goel", som betyder "forløser". Det betyder, at en person, der har arvet ejendom, kunne indløse fra slaveri af hans enslaved forhold og forløst sit kolonihave. Og død af en mand fra sin familie, han var nødt til at hævne udgyde blod morderen. Underholdende vil være det faktum, at for folk, der har begået manddrab og frygtede en vendetta, mens tilflugtsbyer blev sat op, hvor de kunne gemme sig. Hvis en person kom ud af det, og det overhalede blod fejde, dræbte hans mand blev ikke anset for en kriminel og ikke bære nogen straf, i henhold til lovens bogstav.

den seneste tid

Over tid, for at hævne drabet på kære eller ondt på denne måde forbudt af lovgivningen. Alle tvivlstilfælde betragtes ældste, uden at foregribe den sidste sætning nogle gange i årevis. Men på trods af dette, i den tid af den nærmeste krigen i Tjetjenien er ikke ualmindeligt mængde blod hævnangreb. Ganske enkelt, samfundets regler ikke handler, først overvejet krigens love. Find gerningsmanden og tage hævn over ham, var meget lettere, og straffen er ofte ikke gennemført alle. På dette tidspunkt har folk glemt, at almindelige mennesker - det er så værdig og vigtig som blod-hævn.

Om ritus

Meget interessant, men i sagens natur er skræmmende det er skik blodhævn. Hvis nogen skænderi mand blev dræbt, og gerningsmanden er kendt for de mennesker, den er sendt fra et neutralt miljø. Det var nødvendigt at sikre, at de informeres om, at morderen erklærede blodhævn. Hvis tidligere det hævnede den ene, der har begået kriminalitet, så under regeringstid af Imam Shamil var noget forandret. Revenge kunne ikke kun til den person, der har begået kriminalitet, men hans slægtninge på sin fars side, og vælge den mest betroede familie. Og hvis personen dræbt ikke var for dyrt, kunne udføre sin bror, som i landsbyen havde en stærkere vægt på socialt synspunkt. Alt blev gjort for at bringe flere smertestillende medicin pårørende (men snarere, det var ikke en regel, men en undtagelse).

vigtige fakta

Så er der et par regler for blodhævn. Hvad du behøver at vide?

  1. Krovniki kan ikke leve på ét sted, for eksempel, landdistrikter. Hvis dette sker, dem, der er blevet erklæret for hævn, i løbet af få timer måtte forlade landsbyen. Ofte i et sådant tilfælde, solgt for næsten ingenting hjemme hele ejendommen, og familien flygtede så langt som til ritualet kunne ikke overhale dem.
  2. Som i kriminel praksis vendetta er nogen forældelsesfrist. Men et par år siden blev det fjernet, og den indsats, de ældste i stridende familier forenes.
  3. Hævne en relativ måske endda en kvinde, men kun når ingen mænd tilbage i løbet. Dette kan være både mor og søster.
  4. Forskellige kan være motiv af vendetta. Så ikke alene blev henrettet for mordet på hans familiemedlemmer, men også for fornærmelse, ydmygelse, angreb på ejendom og så videre. D.

For nylig har der været tilfælde, hvor mere end én person døde som følge af en blod fejde, og mere. Nogle gange er det fordi lovovertrædere ikke var enig i hans skyld, og hans Avengers bevist. Ofte er disse konflikter blevet uhåndterlige og sluttede meget dårligt.

forsoning

Det skal siges, at den fejde ikke kan gøres til dette formål er der et særligt forsoningsproces. I dette tilfælde er den skyldige part - alle pårørende, naboer og folk bekymre sig om dem - kan få klædt i mørkt tøj, dække deres hoveder og gå til, hvor ritualet. Så er det umuligt at søge benådning eller kigge ind i øjnene på dem, der ønsker at tage hævn. Afstemning kan ske efter at have læst særlige bønner og efter gerningsmanden nalyso barberet sit hoved og skæg sbreyut (gør det sagsøgte). Først efter at gerningsmanden kan betragtes tilgivet. Men ofte på det tidspunkt, denne handling var ved at dø en, der blev anklaget for blod fejde. Barbering mand bare ikke kunne hjælpe det og skære halsen over fjenden.

løsesum

Der er også en form for forløsning, frelse fra blodet fejde. Begyndelsen af forsoning mente, at slægtninge til den døde mand accepterer at tage medgift. Som for værdi, det var anderledes. Varieret afhængigt af hvor mange familiemedlemmer forlod dræbt - mindre er ubetydelig, og den forløsning de skulle betale.

fund

Det er værd at sige, at selv om der i dag fejde i Kaukasus er forbudt af lovgivningen i Den Russiske Føderation, det stadig eksisterer og er ofte begået. Men i dag, efterhånden som flere og flere mennesker er enige om at benåde morderen. For eksempel er der tilfælde, hvor lovovertrædere blev tilgivet takket være en vis sum penge, og nogle gange - ved en afgørelse truffet af de ældste.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.