TravelingRetninger

Ancient tiltrækning af Krim - en fæstning Funa

Krim kan tilskrives de mest intense steder i de områder af verden. Det gælder både naturlige og kulturelle træk af halvøen, der ligger på skillevejen mellem østlige og vestlige verdener, tabt civilisationer og en efterfølgende én andre stater. Nogle af dem formået at være her i samme tidsinterval. Et eksempel af et vidne sådanne begivenheder - fæstningen Funa i Alushta.

Hvad er bemærkelsesværdigt?

Navnet "Funa" er oversat fra græsk som "røget". Hans navn hun modtog til ære for bjerget Demerdzhi. Fortress Funa lige bygget ved foden af de smukke toppe af den sydlige kyst Krim. I disse steder, ved den måde, skød den legendariske "Kaukasiske fangenskab" og andre sovjetiske film.

I oldtiden gennem dette sted blev afholdt Lille Silk Road", som gik fra Gorzouvites (Gurzuf nu) og Aluston (Alushta i moderne tid) til Kafa (nu Feodosia). Ikke tilfældigt på sådan en populær handelsrute der var en fæstning for at beskytte de faglige campingvogne, og på samme tid at indsamle fra dem penge for passage.

Fæstning Funa var opført som en del af den ortodokse fyrstendømme Theodoro, førstnævnte i en konstant konfrontation med Genova og muslimer. Område befæstning var lille - 56 meter bred og 106 meter lang. På vestsiden den trådte ind i klippen, og med resten af hans beskyttede defensive vægge 15 fod høje. Først Funa fæstning blev nævnt i 1384. Men i de fleste af kilderne til færdiggørelsen af opførelsen af komplekset er dateret 1422 år.

lang historie

Et kraftigt jordskælv, der fandt sted umiddelbart efter denne dato, har ført til fæstningen begyndte at bygge op igen allerede i 1425. Men testen er ikke slut. Og for at erstatte det chok element kom mange brande hver gang bogstaveligt brænder fæstning Funa. I 1459 en mærkbar renovering blev udført i bygningen, som har forvandlet denne struktur i låsen. Efter dette blev indgangen indgangen opbygget i tre lag donzhon højde på 15 meter og en vægtykkelse på 2,3 m. Der var lejligheder feodoriyskogo tronfølger.

I 1475 blev slottet ødelagt igen, denne gang af de osmanniske tyrkere. De fleste forblev intakt tempel dedikeret til Feodoru Stratilatu - den store helgen og kriger æra af byzantinske kejser Konstantin I, med tilnavnet den Store. Så, i 1475, blev Krim erobret af tyrkerne, og endelig ødelagde fæstningen Funa. Og alle de lokale forlod stedet efter hvad der skete i 1894-m hugest sammenbrud, og begrave den tidligere storhed af komplekset.

Nu en vigtig rolle i den historiske arv af den arkitektoniske ensemble af fæstningen spille Funskoy Kirke St. Feodora Stratilata ruiner, det bedst bevarede i tidspunktet for angrebet de osmanniske tyrkere. Kirken er gentagne gange blevet ombygget og renoveret, så der var op til begyndelsen af det XX århundrede.

Ikke langt fra ruinerne af den såkaldte klodser er kaos i form af dynger af klippestykker, sten i alle størrelser. Det er håndgribelige beviser på, hvordan magtfulde sammenbruddet af 1894, og de efterfølgende mindre målestok katastrofer. , Meget betydelige skader på bygninger forbliver således Jalta blev ramt af et jordskælv i 1927.

arkæologiske fund

Under udgravningen af komplekset i murede vægge amuletter blev opdaget af arkæologer. Bygherrer af fæstningen i murværk er sandsynligt at beskytte mod de mørke kræfter, der var walled krydsninger med relikvier af helgener. Det blev opdaget og marmor sten med datoen for opførelse af bygninger og symboler for fyrstelige Theodoro. En kopi af resultaterne er beliggende ved indgangen.

Efter erobringen af Krim ved de nazistiske invasion i fodsporene på lokale legender om dronningen er klar og skjulte skatte i disse dele af gotisk Crown store udgravninger blev organiseret. De har ikke ført til nogle betydelige resultater, men legenden om kronen en nedgravet stadig er i live.

Den nuværende situation

I dag fæstningen Funa - det ødelægger repræsenterer en bunke murbrokker på stedet af den to-etagers kirke, og hele forhaven med bænke funy handlende, taverner og huse. Kun et enkelt fragment af apsis af kirken, hænger over den side af vejen af en stor have, der minder om fortidens storhed befæstning. Ser omkring ruinerne, kan man nemt forestille sig omfanget af opbygning og styrkelse af den magt, bredden af væggene, som nogle steder når op to meter.

I løbet af de ruiner synlige konkylie - apsis, engang fungerede som en fæstning kirke alter. Alteret var næsten en hel indtil trediverne i sidste århundrede. I nærheden ligger de boligområder bygninger på stedet, som nu kun er en bunke sten. Omkring tre hundrede meter til den nordlige del af ruinerne er placeret begravelsen af indbyggerne i landsbyen og fæstningen Funa.

museum for arbejde

I dag, på stedet af en tidligere fæstning arrangement er et frilandsmuseum. På sit område turist møder et layout, der viser den aktuelle fæstning. Fra næsten alle byer i Krim her er organiserede ture. Udgifter til ture i frilandsmuseum er minimum. Gå på de omkringliggende klipper gratis. Museet er åbent fra 8:00 til 17:00.

Funa fæstning: hvordan man kommer dertil?

Funy vigtig fordel - det tilgængeligt for turister. Ved hendes passerer turister, der rejser fra Simferopol til Alushta. Stop undervejs, blot en halv time kan du se ruinerne, der efterlod en reel middelalderborg Funa. En souvenir foto på baggrund af de velkendte Krim seværdigheder har at bo i dit album.

Dette interessante monument arkæologi og middelalderlige arkitektur ligger nord for Radiant landsby, omkring to kilometer derfra. Du kan komme dertil fra Alushta med bus til byen busstationen. På den del af Radiant, lidt under Kutuzovsky springvand, en asfalteret vej. Du kan køre i bil. Af den måde, i den strålende har mulighed for at ride på heste. En række virksomheder organisere disse ture.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.