FormationHistorie

Demokrit: en kort biografi og filosofiske aktivitet

Der var mange skoler til at tænke, studiet af som i dag er opmærksomme på forskere i det antikke Grækenland. Allerede i disse dage (og sandsynligvis før) de mest vidende syntes om kategorier såsom uddeling af verden, betydningen af den menneskelige eksistens, forholdet til naturen, og andre spørgsmål af interesse, og er nu lige så meget. Det er overflødigt at sige, det endelige svar fleste spørgsmål fra tusinder af år siden, er ikke blevet fundet, og det er usandsynligt, at nogensinde ske, men forsøget er prisværdigt. En af de største filosoffer i det gamle Grækenland, Demokrit overvejet. Kort biografi af videnskabsmanden mand og hans grundlæggende ideer udbydes til læsere af denne artikel.

Hvad ved vi om Demokrit?

Leveår er formentlig i kronologisk ramme fra 460 (fødsel) på 370 (død) år. BC, fødestedet - den thrakiske by Abdera i den østlige del af det moderne Grækenland. I mange tilfælde, der involverer biografier af berømte filosoffer, højttalere og repræsentanter for de skoler, de oplysninger baseret på fakta, check som i dag er ikke mulig. Det er ingen undtagelse og Demokrit, en kort biografi, der er baseret på uensartede data fra forskellige kilder. Det er kendt især for sine mange rejser, hvor han rejste til mange fjerne lande, heriblandt Iran, Babylonien, Egypten, Etiopien og Indien. Der er ingen tvivl tilstedeværelsen af hans høje intelligens, en kritisk syn på moderne videnskab, lidenskab flere discipliner og et fælles ønske ikke kun viden, men også til forståelsen af de modtagne oplysninger. Derudover kan du logisk konkludere, at videnskabsmanden og tænkeren kom fra en adelig og velhavende familie, ellers ville han ikke have mulighed for og tid til sådanne lange rejser og refleksioner. Så hvem var Demokrit? Interessante fakta fra hans livshistorie kom til os i genfortælling, gerrige, og sandsynligvis forvrænget, men de siger meget om denne mand.

Værker og afhandlinger

Originale manuskripter blev ikke bevaret, så dommeren deres videnskabelige indhold er kun mulig i parafraser og links, som senere forfattere har citeret denne filosof. Demokrit ideer i vores tid med stor interesse i betragtning af, at de seneste videnskabelige fremskridt, paradoksalt nok, gentog, hvad der var argumenterer i det antikke Grækenland, og som for nylig forårsagede kun en ironisk smil. Andre mente, at det minder meget om moderne ideer om verden. Hele afhandlinger var ifølge Diogenes Laertius, omkring syv dusin (nogle forskere anslår mængden af halvtreds). Måske nogle hypoteser tilhører Leucippus, som anses for at være en tilhænger af Demokrit. Kort biografi af sin lærer, ikke desto mindre generelt ukendt for videnskaben. Værkerne, der afsættes til et meget bredt spektrum af discipliner, herunder matematik, etik, astronomi, fysik, filologi, medicin, musik teori, teknik og flere af Sciences, betragtes som den vigtigste i det gamle Hellas. I genfortælling overlevede tre hundrede fragmenter.

Teorien om atomer

Den atomare teori om Demokrit er slående lighed med moderne ideer om strukturen af stof dannet i det tyvende århundrede. Men i disse dage, er disse elementarpartikler anses for at være den mindste i universet, og derfor udelelig (deraf navnet), men overraskelsen er evnen af den gamle lærde, der levede næsten femogtyve hundrede år siden, at få intelligens i strukturen af molekylet i fravær af den materielle basis, kan du kontrollere denne hypotese empirisk. Atomer og er i konstant tilfældig bevægelse inden hulrummene, danner skyer og hvirvelstrømme udgør materielle objekter. De er forskellige (størrelse og form), og dette forklarer forskellene i egenskaberne af stoffer - så troede Demokrit. Interessante fakta, efter hans mening kunne observeres når de udsættes for kroppen stråling fra atomer.

Ateist?

I det gamle dominerede Grækenland mnogobozheskaya teosofiske teori, der opfylder de specifikke mytologisk karakter for alle områder af menneskelig aktivitet. Demokrit filosofi afveg fra den officielle statslige ideologi sin næsten fuldstændige materialistisk. Desuden forsker nådesløst debunked de etablerede forestillinger om guderne, påpege deres ligheder med virkelige mennesker og ved hjælp af dette argument som et bevis på den kunstighed af deres måde. Alle de olympiske guder, efter hans mening, blev simpelthen opfundet af mennesker, magtesløse til at forklare den mystiske karakter af den omgivende verden.

Demokrit og sjæl

Men der er en vis filosofisk modsigelse, der giver mulighed for at stille et spørgsmål: "Og så det virkelig var en ateist Demokrit" Kort biografi ikke indeholdt nogen oplysninger om en alvorlig konflikt med de hedenske præster på den tid, og desuden han erkendte eksistensen af en sådan en klart ikke-materielle kategori som sjælen. Men dens filosof forestillet som en slags klynge af atomer, for at vandre rundt i kroppen og lade det blive ved døden eller før, når kræfterne efterhånden forlade ældning eller skrantende person. Disse bittesmå partikler, efter hans mening, vandre i universet er evig, udødelig og de ikke forsvinder. Hvad er ikke en lov om bevarelse af stof? Og beviset for sjælens udødelighed er ikke?

ataraxia

Dette fænomen, der er kendt for moderne medicin som en sindstilstand, manifesteret i fuldstændig frygtløshed forårsaget af stærk følelsesmæssig chok, Demokrit betalt meget opmærksomhed. Ifølge hans teori, sådan sindsro af ånd er et tegn på dyb visdom. At det er nødvendigt at stræbe efter, og det opnåede en masse arbejde på selvudvikling og realisering af mange af sakramenterne i verden. Ataraksicheskaya filosofi Demokrit blev udviklet i resultaterne af mange skoler, primært skeptisk, stoisk og epikuræiske. Indtil vi nåede hans aforismer, som er afvist af en tilfældig begivenhed, erklærede nytten af evnen til at forblive tavse (ikke bare tale), det bekræfter prioriteringen af tanke løbet viden og tilskynde tilfredshed med, hvad en person har. Med alt dette er det svært at være uenig.

Hvad en person tænker?

På det seneste har den moderne lægevidenskab fremsat en anden revolutionær teori, at det menneskelige sind er fokuseret ikke så meget i hjernen som i hjertet. Det ser ud, hvis du ikke plagiere, så i det mindste omskrive betydningen af åbningen af Demokrit, gjorde det to og en halv årtusinder siden. Oldgræsk videnskabsmand mente, at tænkning midten af hver af de mennesker fungerer som brystet og hvad der er indeholdt i den.

Hvem ved, hvad der vil komme moderne forskere? De kan i høj grad overvurderet postulater i de filosofiske skoler svundne århundreder. Efter alt, alt udvikler sig i en spiral ...

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.