TravelingEksotiske steder

Sydamerika: La Plata lavland

Sydamerika - måske den mest mystiske kontinent på planeten. Hvor mange gåder holder dette kontinent, og mange uudforskede steder en person har det. La Plata lavlandet - en af de mindre kendte steder i Sydamerika. Hun er emnet for denne artikel.

Hvor er La Plata lavland?

I centrum af Sydamerika fra Andesbjergene til de brasilianske højland i vest til øst, fra Argentina til Brasilien, fra nord til syd er beliggende i La Plata. Dens længde - cirka 2300 km og bredden er omkring 900 km. Den gennemsnitlige La Plata området ligger på omkring 200 meter over havets overflade.

Geografien af denne lavland kan opdeles i tre segmenter, afhængigt af topografiske og klimatiske forhold. Så Gran Chaco - vestlige region af La Plata lavland. Der er en bakke, tæt på Andesbjergene. Klimaet er behageligt nok: varmt og fugtigt, subtropisk klima. Kendetegnet ved strandengene og tørre senge. Den østlige grænse løber langs Gran Chaco Paraguay-floden. En del af La Plata lavland, beliggende nær de brasilianske højland, kaldet Pantanal. Det er et stort vådområde (måske en af de største vådområder i verden), som er opstået på grund af oversvømmelse af floden Paraguay. Det skabte en UNESCO-beskyttet naturområde. Dette skyldes spredningen i det område af unikke fauna og flora: bæltedyr, myresluger, anaconda, åkander, bregner og andre.

La Plata lavland i den sydlige del kaldes Pampa / Pampas. Den østlige side af Pampa af Atlanterhavet, mod vest - er begrænset til Andesbjergene. Dette sted er en frugtbar jord, som bruges aktivt af det land, La Plata lavlandet (primært Argentina) til landbrugsformål.

Hvilke lande er placeret på La Plata lavland?

Lande, der er placeret på La Plata lavlandet er Uruguay og Paraguay. Også på dette område er den sydøstlige del af Bolivia, sydlige Brasilien territorium, nord for Argentina. Alle disse stater aktivt ved hjælp af naturlige ressourcer, som giver dem den La Plata lavland.

Pampa jord, der tilhører Uruguay og Argentina, er 90% anvendes til landbrug: eksport husdyr, ris, sukkerrør, majs, hvede. Små Pampa område og en stor del af Gran Chaco Paraguay bruges til dyrkning af soja, sukkerrør, bomuld. La Gebyret dækker det område af Brasilien - er en stor del af Pantanal - nationalparken. Som for den bolivianske Gran Chaco jord, her er det provinsen kaldet Gran Chaco. Dette er et område, hvor et par år siden, har oliereserver blevet fundet. I syd, den største provins i Bolivias Santa Cruz etablerede Kaa-Iya del Gran Chaco - Nationalpark.

Amazonas lavland

De mest omfattende lavland på planeten og er beliggende i Sydamerika. Det er omkranset af La Plata lavlandet i syd. Hvis La Plata - det er det vigtigste område af Parana Basin, det Amazon lavlandet - et stort område med Amazonas - den største flod i Sydamerika, der strækker sig fra vest til øst for Andesbjergene til Atlanterhavet. Lande af Amazonas og La Plata lavland - er Brasilien, Ecuador, Bolivia, Peru, Colombia, Argentina, Paraguay, Uruguay. I dette tilfælde, de to lande (Bolivia og Brasilien) tog en del af Amazon og La Plata. Amazon-landene og La Plata lavland dækker stort set hele kontinentet. Kun fem lande ikke hører til det område i La Plata-Amazonia: Chile, Venezuela, Gayan, Surinam, Fransk Guyana. Således to af de største lavland i verden spredt ud over et stort område af Sydamerika.

Amazon Beskyttet Område og La Plata

National Park for at beskytte den unikke natur af den globale omfang Amazonas ligger i Brasilien. Det Jau Park. Der er en stor mangfoldighed af flora i flere niveauer: palmer, mahogni, kakaobønner, bregner, figentræer, vinstokke og mange andre eksklusive repræsentanter for troperne. Den fauna er meget varieret: aber, krokodiller, floden delfiner, jaguarer, tukaner, AGC og andre.

Park Chaco i Argentina - en nationalpark for at beskytte den særlige fældning af træer - Quebrachoekstrakt. Dette træ ikke rådner og er en værdifuld kilde til tannin. Klimaet i parken tørre, men rig på vegetation: Quebrachoekstrakt, buske, kaktusser. Den fauna er ikke meget forskelligartet, for det meste gnavere. Her kan du møde mana, Kapivar, Tuco-Tuco, bjerg kat, kaimaner.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.