SundhedMedicin

Typer og metoder til desinfektion. Fysiske og kemiske metoder til desinfektion

Farlige mikroorganismer forekommer næsten hvert trin. Især et stort antal af dem er koncentreret om massemøder af mennesker - i medicinske institutioner, hos virksomheder. For at beskytte andre mod mikrobernes negative indvirkning og forhindre deres spredning er der brug for et sæt specifikke foranstaltninger (såkaldt desinfektion). Typer og metoder til desinfektion er ret forskellige, de vælges i overensstemmelse med opgaven.

Desinfektionsforanstaltninger: sorter

Klassificering af sådanne procedurer omfatter sådanne aktiviteter som:

  • Direkte desinfektion, hvis formål er ødelæggelsen af patogene mikroorganismer.
  • Disinsection. Disse er handlinger, der sigter mod at bekæmpe insekter, som kan tåle sygdomme (f.eks. Flåter). Denne behandling bruger specielle kamre med damp eller varm luft, kemiske midler. I dagligdagen koges det, stryges jernet med linned.
  • Skadedyrsbekæmpelse. Omfatter aktiviteter, hvorved gnavere gøres harmløse. Dette kan gøres mekanisk, kemisk eller biologisk (indenlandske katte, der høstes direkte af mus).

Typer af desinfektion

Der er to hovedtyper af ødelæggelse af mikroorganismer. Den første har til formål at beskytte mod en mulig risiko for infektion - det er den såkaldte forebyggende desinfektion. Det udføres i institutioner besøgt af børn på steder, hvor der kan findes et stort antal mennesker, der kan være potentielle infektionsbærere (på hospitaler, barselhuse), svømmebassiner, transport, virksomheder mv. Hvis sygdomsfokus er allerede til stede, er det nødvendigt at fokale desinfektion . Det kan være af to typer: nuværende og endelige. Den første forekommer, når kilden til patogene mikroorganismer er konstant i rummet. Den anden - efter at infektionsfokus er allerede fraværende. Desinfektionsmetoder er forskellige. I praksis kombineres de alle sammen for at opnå et mere stabilt, kvalitativt resultat.

Hvad er metoderne til desinfektion

Afhængigt af hvilket hovedværktøj der anvendes i kampen mod mikrober, skal du identificere visse metoder. Gennemførelse i rummet våd rengøring, feje, luftning - alt dette har et generelt navn - mekanisk desinfektion. Dette inkluderer også at ryste eller banke tæpper, håndvask. Sådanne desinfektionsmetoder er ret effektive i hverdagen, især luftning. Med hjælp heraf reduceres antallet af mikrober i luften betydeligt. En anden almindelig metode til destruktion af patogene mikroorganismer er biologisk desinfektion. Det udføres ved anvendelse af levende organismer, for eksempel antagonistmikrober. Det bruges til rengøring af kloakker, affald, cesspools. Et højt resultat er tilvejebragt ved desinfektionsmetoder, såsom fysisk og kemisk.

Den fysiske metode til desinfektion

Denne metode til at ødelægge mikrober er blevet udbredt på grund af dens effektivitet. Fysiske metoder til desinfektion er baseret på brug af damp, høj temperatur, ultraviolette stråler mv. Kogning tilhører også denne kategori og er en ret simpel men effektiv måde at slippe af med infektionen. Der er særlige celler (i sanpropubnevnikah, medicinske institutioner), hvor ved hjælp af damp (under tryk) forarbejdet undertøj eller sengetøj. Fysiske metoder til desinfektion er særligt effektive i tilfælde, hvor brugen af kemiske stoffer er forbudt (for eksempel genstande kan blive beskadiget under deres handling). Ultraviolet stråling anvendes til desinfektion af affald. Nogle mikroorganismer fortabes, når de udsættes for direkte sollys (men kun på en bestemt tid og tid på året). Generelt anvendes den fysiske form for desinfektion i behandlingen af vaskerier, fade, dressinger og værktøj. Anvend sjældent ultralyd. Det er værd at bemærke, at fysiske metoder til desinfektion og sterilisering er nogle af de mest effektive og samtidig sikre for personalet.

Anvendelse af kemiske agenser

Denne desinfektionsmetode er udbredt ikke kun i medicinske institutioner, men også på andre områder, som f.eks. Kommunal transport, fødevareindustri og mange andre. Kemiske desinfektionsmetoder tager sigte på at ødelægge eller reducere aktiviteten af bakterier, vira og svampe. Desinfektion kan udføres på flere måder: blødning, gnidning, vanding, falder i søvn. Dets valg afhænger direkte af det overfladeareal, der skal behandles, samt på det tidspunkt, hvor det er nødvendigt at opnå resultatet. Også materialet i objektet, dets konfiguration tages i betragtning. Man bør huske på, at kemiske metoder til desinfektion indebærer brug af giftige stoffer, så når man arbejder med dem er det vigtigt at følge anbefalinger og doser.

Midler til desinfektion

Følgende stoffer anvendes i basen af desinfektionsmidler: klor, dets forbindelser, alkohol (ethyl eller methyl), formaldehyd (såvel som formalin) - dette er en ufuldstændig liste over kemiske præparater. Kemiske metoder og midler til desinfektion er ikke uden jod, hydrogenperoxid, phenoler, Lugols opløsning. Også anvendt er forskellige syrer og salte. Alle kemiske forbindelser skal opfylde en række krav: At være billige, overkommelige, opløselige i vand, har gode bakteriedræbende egenskaber, som ikke går tabt under opbevaring. Et andet vigtigt punkt er sikkerhed i brug. Desinfektionsmidler er tilgængelige i form af opløsninger, aerosoler, tabletter, pulver. Det er meget vigtigt at huske sikkerhedsforanstaltningerne, når man arbejder med desinfektionsmidler. Alle skal være i lukkede beholdere med etiketter, hvor navn og udløbsdato er tydeligt angivet . Forbered ikke arbejdsløsninger i dårligt ventilerede, små rum. Det er også uacceptabelt at bruge varmt (eller varmt) vand ved fortynding.

Desinfektionsformer

Normative dokumenter identificerer tre grundlæggende desinfektionssystemer.

  • P-1 er rettet mod ødelæggelsen af bakterier fra E. coli-gruppen, såvel som vira, som forårsager åndedrætssygdomme.
  • P-2 er en tilstand, hvor kampen mod patogener af tuberkulose og alle former for svampe udføres.
  • Det tredje regime (P-3) sigter mod bekæmpelse af hepatitis og HIV.

For hver art er der udviklet en særlig teknik til udførelse og visse midler til dekontaminering. Udførelsesteknikken indbefatter en vis koncentration af stoffet, den tid, hvor metoderne og metoderne til desinfektion vil give det mest signifikante resultat. I medicinske institutioner er der udviklet planer for den nuværende desinfektion, og deres nummer for hver enkelt afdeling (obstetrisk, kirurgisk).

Hvordan håndbehandling virker

For medicinsk personale er spørgsmålet om kompetent behandling af hænder meget akut. Samtidig kan de anvendte desinfektionsmetoder reducere risikoen for overførsel af patogene mikroorganismer fra lægen til patienten væsentligt og minimere antallet af nosokomielle infektioner. Allokere hygiejnisk vask (efter inspektioner, besøg på latriner), hygiejnisk desinfektion. Det skal udføres i kontakt med åbne områder af kroppen, sår, injektioner, kirurgisk indgreb. Kirurgisk behandling af børster er nødvendig for alle, der deltager i operationen. Samtidig vaskes og tørres hænderne. De påføres et specielt værktøj, der gnides i 2 minutter. Doseringen bestemmes af typen af væske til desinfektion. Fremgangsmåden skal gentages igen.

Kvalitetskontrol af desinfektion

For at vurdere kvaliteten af de udførte manipulationer anvendes spylingsmetoden. Det udføres inden desinfektion og efter, men ikke mindre end 3 enheder lager (ca. 1% af det behandlede parti). Hvis der ikke er nogen skadelige mikroorganismer, gav de ønskede desinfektionsmetoder det ønskede resultat. Hvis der findes en patogen flora, skal alle instrumenter gå gennem desinfektionsprocessen igen. Anbring også prøver for tilstedeværelse af blodrester og vaskemidler (de kan efterlade et alkalisk spor). Kvalitetskontrol af desinfektion i medicinske institutioner udføres hver dag. Ansvarlig for sin adfærd senior sygeplejerske.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.