Nyheder og SamfundMiljø

Forurening af verdens oceaner: betydningen af problemet, at de centrale faktorer og måder at overvinde

Hvis man ser på billeder af vores planet lavet af rummet, er det uklart, hvorfor det blev kaldt "Earth". Mere end 70% af dens overflade er dækket af vand, hvilket er 2,5 gange større end det samlede areal. Ved første øjekast forekommer det usandsynligt, at forureningen af verdenshavene kan være så betydelige, at dette problem vil kræve opmærksomhed af hele menneskeheden. Men fakta og tal tvunget til at tænke alvorligt og begynder at skride til handling, ikke blot for at gemme og vedligeholde økologien i jorden, men også for at sikre overlevelsen af menneskeheden.

Vigtigste kilder og faktorer

World Ocean forureningsproblem hvert år bliver en voksende bekymring. Skadelige stoffer i den falde hovedsageligt fra floder, vand, som hvert år bringer en vugge menneskeheden mere end 320 millioner tons af forskellige jernsalte, en 6 Mill. Tons fosfor, for ikke at nævne de tusindvis af andre kemiske forbindelser. Hertil kommer, forurening af verdenshavene kommer fra atmosfæren og også 5 tons kviksølv, 1 million tons kulbrinter, 200 tons bly ... Deres vand får omkring en tredjedel af alle mineralsk gødning, der anvendes i landbrug, kun fosfor og kvælstof falder årligt omkring 62 millioner tons. På grund af denne hastig udvikling visse encellede alger, der danner positioner på havoverfladen enorme "tæppe" i hele området af kvadratkilometer og en tykkelse på mere end 1,5 meter. Fungerende ligesom pressen, de langsomt kvæles i havene i alle levende ting. Deres forfald forbruger ilt fra vandet, som bidrager til død bentiske organismer. Og selvfølgelig, forureningen af vand i verden havet er direkte relateret til brugen af olie og olieprodukter i menneskeheden. Med deres produktion fra offshore felter, såvel som et resultat af afstrømning og udslip fra tankskibsuheld årligt fra 5 til 10 millioner tons. Olien film, der dannes på overfladen af vandet blokerer vitale aktivitet af planteplankton, som er en af de største producenter af atmosfærisk ilt, fugt og giver varmeveksling mellem atmosfæren og havet, dræber fiskeyngel og andre marine organismer. Bundløse dybde vugge menneskeheden har fået mere end 20 millioner tons fast kommunalt affald og industriaffald en enorm mængde af aktivitet (1,5-109 Ci). Den største forurening forekommer i verdens oceaner lavvandet kystzonen, dvs. i hylden. Det er her, tager de fleste af de vitale funktioner marine organismer.

Måder at overvinde

I øjeblikket er problemet med at beskytte verdenshavene blevet så påtrængende, selv med hensyn til de stater, der ikke har direkte adgang til sin grænse. Takket være de Forenede Nationer nu driver en række vigtige aftaler vedrørende regulering af fiskeri, søfart, minedrift af det dybe hav, etc. Den mest berømte blandt dem er "Charter af havene", underskrevet i 1982 af de fleste lande i verden. I de udviklede lande, fungerer systemet er forbudt og om bemyndigelse økonomiske foranstaltninger for at hjælpe med at forhindre forurening. For jordens atmosfære i stand til at deltage i talrige "grønne" samfund. Af stor betydning er uddannelse og pædagogisk arbejde, hvis resultat er klart synligt på eksemplet med det samme i Schweiz, hvor den kærlighed til naturen af landet børnene opfatter med deres mors mælk! Intet under, at efter at de vokser op, tanken om at forsøge at vælte den renhed og skønhed i dette smukke land ser blasfemi. Der er andre teknologiske og organisatoriske kampmidler sigte på at forhindre yderligere forurening af verdenshavene. Den vigtigste opgave for hver enkelt af os - det er ikke at være ligeglade, og gøre alt for at sikre, at vores planet lignede et paradis, som det oprindeligt var.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.