Nyheder og SamfundMiljø

Blå haj: beskrivelse af arter, levesteder, oprindelse og karakteristika

Blå haj ... Ved omtale af udtrykket hjertet af mange dykkere begynder at slå hurtigere. Disse majestætiske rovdyr er altid blevet viklet ind i en aura af mystik og inspireret frygt. Om størrelse og styrke deres kæber er legendarisk. Er denne farlige søuhyrer og hvad der rent faktisk skjult under dække af blodige mordere? Måske skulle det starte med det faktum, at dette rovdyr er den mest almindelige repræsentant for sin familie i farvandene i havene.

fantastisk farve

Det tilhører en underart af grå hajer, som altid har været kendt for sin aggressiv greb og høj hastighed bevægelse. Navngiv din fisk Shark (blå) havde, som så mange andre, som et resultat af hans blå-blå farve. Hendes ryg primært mørkeblå, siderne er lyseblå og hvid bug. Senest denne indbygger i vanddybden var en af de mest almindelige fisk i verden. Men i dag, er befolkningen i disse majestætiske og yndefulde rovdyr hastigt faldende. Måske i den nærmeste fremtid deres antal vil nå et foruroligende lavt niveau. Efter alt, er flere og flere tilfælde, hvor netværket til erfarne sejlere får meget unge mennesker, der endnu ikke har formået at erhverve afkom.

Blå Shark: levested, oprindelse

Halo levested for disse marine dronninger primært begrænset til den Indiske Ocean og Stillehavet. Dette tyder på, at arten er en varme-elskende tilhænger af rolige vande. Men fra tid til anden bemærket i de områder af Argentina og New Zealand. Den uophørlige jagt efter bytte blå haj kan være i farvandet nær Norge eller Island. I modsætning til mange af hans slægtninge, hun sjældent vandrer over lange afstande. Når der er mad nok, er der gunstige klimatiske forhold, sandsynligheden for, at denne form for gå på en lang rejse på havene, er relativt lille.

Byg og behagelig vandtemperatur

Rovdyr foretrækker komforttemperatur som kan variere over nul temperatur: fra 7-8 til 15-16 grader Celsius. Det er logisk at konkludere, at en sådan ordning er ukarakteristisk for dybe hav vand, hvor selv solens stråler trænge med besvær. Derfor, blåhaj foretrukne øvre vandlag. På trods af sin smidighed og hurtighed, betyder det ikke dykke til en dybde på mere end tre hundrede meter. Individuel, der voksede op i komfortable forhold for livet, kan nå en længde på fire meter og vejer omkring fire kg. Denne form af hans andre slægtninge har en temmelig spinkel af bygning. Nogle vil kalde hans ranglet. Men på trods af sin kompakthed, den blå haj har en relativ stor og kraftige brystfinner. På grund af sådan en lille vægt og stærke muskler, kan dette rovdyr udvikle sig i vand halsbrækkende fart.

Standard kost

Hvad kan man sige om kost af opdagelsesrejsende i det dybe hav? Denne faktor afhænger af habitat - nemlig kystnære eller fjernere oceaniske områder. På forskellige dybder findes en bred vifte af marine liv, så på jagt efter mad til hajerne er nødt til at tage hensyn til den naturlige faktor. Og de gør et fremragende stykke arbejde med dette problem. Offshore blå haj lever af småfisk: sild, makrel eller sardiner, og nogle gange i din kost indeholder mere og blæksprutter. Kystzonen er rigere på dyr end dybet af havet. Derfor nær kysten kan man ofte profitere af små fisk, vandfugle og affald, og det gør blåhaj. Beskrivelse af sine maritime exploits er ofte beundret. Og det er med det forbehold, at det praktisk taget ikke skelner farver! Imidlertid er denne ulempe opvejes fuldt upåklagelig lugtesans og en bemærkelsesværdig kontrast opfattelse.

Nu lidt om, hvordan ganger blå haj. Beskrivelse af mange videnskabelige publikationer tyder på, at denne art er viviparous hajer. Graviditet holder et gennemsnit på ni til tolv måneder. Et særkende er antallet af nyfødte hajer. De kan være fra fire til hundreder! Mor foretrækker at yngle i varme kystvande. På trods af den store kuld kommer nogle på langfart. Det er ofte forbundet med ulovligt fiskeri, hvilket skyldes krybskytter fanget en masse yngre og mere skrøbelige individer.

Blå haj og mand

Måske er det er ikke kun en person er en trussel mod rovdyr, men også omvendt. Blå haj er en direkte og alvorlig trussel mod menneskers liv. Sandsynligheden for et angreb, eller, om jeg så må sige, en ulykke er særlig høj i det store åbne hav. Efter en skibbrud eller anden menneskeskabt katastrofe mand alene med elementerne. Og blåhaj vil ikke gå glip af chancen for at profitere frisk bytte. Sådanne farer er også sårbare over for skødesløs dykkere og svømmere. Shark kan fælde attraktivt i varmere farvande og rolige laguner. Når i munden på hajen, i de fleste tilfælde, kan du straks sige farvel til livet. Deres kraftige kæber er konstrueret på en sådan måde, at ud af hele munden er næsten umuligt.

Knivskarpe fortænder og mere konkave indeni. Deres trekantede form ligner en lille skarp dolke. Et interessant træk er de små riller, som er placeret på ansigtet tandede rovdyr. Deres vigtigste funktion - at øge følsomheden af de receptorer, der registrerer lugte. På grund af denne haj kan fornemme lugten af blod eller produktion i en stor afstand, hvilket undertiden overstige snesevis af kilometer.

På randen af udryddelse

Uanset hvad det var, blå haj - en smuk og kraftfuld dyr, der forårsager en person meget mindre skade end han hende. Hajfinnesuppe, så elsket af mange gourmeter, har ført til deres masseudryddelse. Myndighederne træffer alle mulige foranstaltninger. På trods af dette, befolkningen i disse storslåede marine liv uundgåeligt falder. Desværre, det hele afhænger af bevidsthed enkelte. Men der er stadig illusorisk håb om, at den blå haj aldrig vil forsvinde fra historiens sider.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.