Nyheder og SamfundMiljø

Mutagener, der påvirker en persons liv. Mutagen - det ..

Sandsynligvis, alle er bekendt et ord, som mutagen. Dette stof, som kan være af forskellig karakter og forskellige intensiteter eksponering. De kan også skade miljøet og mennesker. Men deres egenskaber anvendes ofte til gode i de forskellige områder af livet.

Hvad er en mutagen

Alle har deres egen idé om, hvad stoffet er. Men i virkeligheden, mutagen - en faktor, der forårsager en vedvarende ændring i strukturen af legemet. Disse ændringer er normalt arvet af efterfølgende generationer.

Mutagener er visse syrer, forskellige forbindelser, præparater og selv visse former for stråling. Desuden kan de være nogle typer af virus. Mutagen - en universel definition af de faktorer, der kan forårsage mutationer i nogen af kroppen, begyndende med bakterier og efterbehandling planter og mennesker. Doseringen afhænger af intensiteten af ændringerne.

typer af mutagener

I dag er der tre kendte typer af mutagener: fysiske, kemiske og biologiske. Den første kategori omfatter alle ioniserende stråling. Denne røntgen- og gammastråling, neutroner, protoner, ultraviolet lys. Interessant nogenlunde stabilt høj eller lav temperatur har også en effekt på ændringer i kroppens struktur imidlertid modifikationen er mindre intens.

En anden kategori - kemiske mutagener. Disse omfattede fremmed DNA alkyleringsforbindelse (dimethylsulfat, sennep osv.), Salpetersyrling, pesticider, acridinfarvestoffer, formaldehyd, nogle alkaloider og organiske peroxider. Det omfatter også mange andre stoffer og stoffer, hvis karakter er endnu ikke blevet undersøgt. Biologiske mutagener kan være virus, nogle planter og genetisk modificerede stoffer.

Mutagene og folk: risikofaktorer

Forskere bruger ofte mutagener til almenvellet, for eksempel, bliver de brugt af opdrættere. Men meget mere af deres negative indflydelse. Ved at købe mange produkter, medicin, rengøringsmidler og husholdningsapparater, folk udsætter sig selv for mutagener, der forårsager denne skade på kroppen. Oftest sker umærkeligt for personen og manifesterer sig kun i den næste generation. Desværre kontakt dag med sådanne stoffer forårsager nye sygdomme, kroniske allergiske reaktioner og tumor. Producenter af mange væsentlige for moderne mand varerne ofte indført i deres struktur, eller at et mutagen. Det kan være hårfarve, mad, husholdningskemikalier, udstødningsgasser, industriaffald og meget mere. Alle disse stoffer er flyver i luften, deponeres på jorden og optages af planter, der kommer i at spise. Hertil kommer, miljømæssige mutagener påvirker dyr og insekter, ændre deres vaner, hvilket gør mere aggressiv og sårbare over for sygdom. Det er værd at bemærke, at det ikke blev bemærket en sådan ændring, der ville gå til gavn for kroppen.

Mad og mutagener

I dag, fødevareindustrien har tilladelse til at bruge nogle af de produkter, der indeholder ingredienser af genetisk modificeret majs, sojabønner og oliefrø. De kan findes i sirup, mel, olie, stivelse. Det er disse baser anvendes i store mængder til fremstilling af mange produkter lige fra kiks, baby mad, pølser og efterbehandling saucer. Måske, i øjeblikket har vi ikke mærke til de genetiske ændringer forårsaget af sådanne fødevarer, men de vil naturligvis føle vores børnebørn. I laboratorier rundt om i verden fortsætte med at udføre eksperimenter med dyr, der er berørt af disse mutagener. Undersøgelser har vist, at over tid udvikler infertilitet, og hyppigheden af mutationer i fremtidige generationer øger hundredvis af gange. Også værd at bemærke er, at mutagener kan dannes i nogle fordærvet mad. For eksempel i uaktuelle fløde, smør, æg produceret forbindelser kan omdannes til den mutagen. Hvis kødet tilberedes i egen saft, da denne proces finder sted.

sikkerhedsforanstaltninger

Efter vi lært, at vores verden er fuld af mutagener, det indtryk, at vi er lige magtesløse. Men i virkeligheden, denne information er med til at være mere forsigtige, når de vælger mad. Du må heller ikke forsømme nogle af anbefalingerne. Aldrig spiser fordærvet mad; ved kontakt med rengøring husholdningsbrug gummihandsker og en maske; prøv afvise fødevarer, der indeholder farvestoffer og konserveringsmidler; reducere forbruget af slik. Anvendelse i madlavning ingefær, persille, sennep, aubergine, løg, peberfrugter, koriander, kål, æbler og grøn te - disse produkter afbøde virkningerne af mutagener.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.