FormationVidenskab

Det moderne menneske: hvad er det?

Med hensyn til den filosofiske antropologi, bemærkede, at i dag mange lærde dette felt mener, at det moderne menneske har modstridende funktioner: på den ene side, han er skaberen af de store resultater i vor tid, og på den anden side den sædvanlige forbruger, der ikke tænker over nødvendigheden af selv.

Selvfølgelig, i enhver kultur er der udestående enkeltpersoner, der bidrager til udviklingen af fremskridt, og også inaktive mennesker, men hvis du forestiller dig en moderne menneske som en kollektiv billede, billedet sikkert ser selvmodsigende.

Det moderne menneske: dyrkelsen af succes og moral

I dag er fælles for forskellige kulturer er ønsket om at lykkes. Det interessante er, at før en person anses for en succes heltemod (mellem 50-200 år), oprettelse af stærke familiebånd, og fødslen af sunde afkom, dvs. gennemføre sociale ekskl materielle goder.

Nu er målestok for succes (i de fleste tilfælde) er de penge, og udøvelse af dem nogle gange rettet mod ødelæggelsen af miljøet, og nogle gange selvdestruktion.

Vi kan sige, at den materielle værdi og åndelig forståelse af moderne mennesker smelte sammen i begrebet en enkelt værdi, materialet, hvor det tidligere folk tildele flere af deres forskelle.

Men i et samfund stadig lægger stor vægt på begreber som barmhjertighed, godhed, empati: Dette er angivet med en række organisationer, der er oprettet for materiel støtte til de fattige.

Derfor kan vi sige, at værdiorientering af moderne mennesker polaritet kan finde eksempler på, hvordan altruistiske adfærd og egoistisk.

Det moderne menneske og teknologi

En anden karakteristisk træk ved moderniteten - en øget tempo i indførelsen af nye teknologier og enheder. Og det er forskellen mellem livet for en ung, er det uløseligt forbundet med teknikken.

Elektroniske apparater er kommet til at spille vigtige for mange moderne mennesker, de bliver ikke kun en del af hverdagen, og selv danne en livsstil. Man behøver blot at forestille sig en dag uden en computer og internettet. I nogle uden dem kan det ikke organiseret arbejde, mens andre simpelthen ikke finde, hvad de skal gøre, og stadig henvende sig til andre tekniske enheder: telefon, radio, TV. 200 år siden, fandtes mennesker uden disse enheder, og nu liv uden dem ville være meget kompliceret.

Derfor kan vi sige, at livet for moderne mennesker er meget tæt forbundet med teknologi, dens kvalitet afhænger i høj grad de tekniske muligheder.

Det moderne menneske og problemet med frihed

Tidligere spørgsmålet om frihed var ikke så akut, som den er nu. Mennesket har lært at forsvare deres rettigheder, at værdsætte de avancerede funktioner og respektere andres frihed. Dette er et positivt træk ved den nuværende: næsten alle givet størst mulig frihed til at udvikle, gør det muligt at vise deres talenter. Det fremmer udviklingen af fremskridt og dokumentation for verdens menneskeheden. Lige rettigheder er vigtige og nyttige for samfundet. Og det faktum, at nu de gennemføres - et positivt træk af vores tid.

Hvad skal en moderne mand

Historiker og sociolog Boris Porshnev bragt sådan noget som "neanthropines", hvorved han betød den type fremtidens mand, men han påpegede, at dens repræsentanter kan findes i øjeblikket. disse funktioner er uløseligt forbundet med denne person:

  • fri, tidløs anden forslag (udviklet identitet);
  • abstrakt tænkning, udviklet vilje og evne til forslag kun anvendes til konstruktive formål;
  • engagement i balancen samfundslivet (ingen revolution);
  • venlighed.

Ifølge forskerne, vil disse mennesker føre samfundet til velstand og reducere antallet af konflikter, der ødelæggende virkning på alle livets områder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.