FormationVidenskab

Pattedyr: en kort beskrivelse

Til dato er pattedyr anses for at være en af de mest avancerede klasser. Denne gruppe er karakteriseret ved en række vigtige funktioner. Ifølge estimater af kendte studier i verden i dag er der mere end fem tusinde medlemmer af klassen. Selv om det er værd at bemærke, at dette tal er meget omtrentlige, fordi de forskere og søger efter nye arter til dato.

Pattedyr og deres fordeling

Pattedyr anses for at være ganske enestående repræsentanter for fauna. De er fordelt over hele verden.

Repræsentanter for denne klasse kan findes i næsten alle de store levesteder for Jorden. Disse dyr er smukke skabninger i varme, tørre ørkenklima i højlandet regioner. Du kan se dem i de polare områder og de tropiske regnskove. De er populære selv i vandmiljøet.

Måske de eneste områder, der ikke befolket af pattedyr er inde territorium Antarktis og den dybe del af verdens oceaner.

Interessant, er området for distribution af Monotremer dyr (fx næbdyr) klart begrænset til de områder af Ny Guinea og Australien. Pungdyr repræsentanter fordelt på øerne Oceanien, samt i Australien og i det område af Amerika. Et andet interessant faktum er, at på det australske kontinent var beboet af kun et par placentale pattedyr før ankomsten af de første bosættere.

Pattedyr: de vigtigste elementer i klassen

Som allerede nævnt, denne gruppe af dyr har en række unikke egenskaber, som viser det høje niveau i organisationen:

 • Næsten viviparous pattedyr.
 • Hunnerne dier deres unger mælk produceret i de specifikke kirtler (ved den måde, på grund af dette faktum pattedyr får deres navn).
 • Klasse repræsentanter har et specifikt hovedbund, der handler sebaceous og svedkirtler.
 • For de såkaldte typiske mammale homeotherms eller varmblodet - deres kropstemperatur ikke afhænger af betingelserne og den omgivende temperatur.
 • Et særligt vigtigt træk ved denne gruppe af dyr er en veludviklet hjerne, især den sidste del af det. Her er centrum hvorigennem repræsentanter tendens til at være meget kompleks adfærd.
 • I pattedyr er dannet øremuslingen, den ydre øregang, samt alle tre af de auditive ossicles, som i øvrigt er modificeret underkæben.
 • For medlemmer af klassen er kendetegnet ved avancerede fire kamre hjerte og venstre aortabuen som giver separation af blod på den venøse og arterielle (for eksempel i krybdyr og venøs arterieblod blandes i hjertet).
 • Et karakteristisk træk kan betragtes og den alveolære struktur af lungerne.
 • Endvidere er der forskelle i strukturen af blodlegemer - røde blodlegemer fra disse dyr ikke indeholder kerner, et respiratorisk pigment.
 • Pattedyr har syv ryghvirvler i den cervikale region.
 • For medlemmer af denne klasse er kendetegnet ved en slags tænder (tilstedeværelsen af Fortand, hunde, kindtænder). I dette tilfælde via tænder rødder nedsænket i kæbebenet.

Oprindelsen af pattedyr

Forskerne mener, at forfædrene til moderne pattedyr var krybdyr, der dukkede op i Paleozoic. Disse dyr tilbageholdes stadig en vis lighed med de padder, især tilstedeværelsen af huden kirtler og eventuelt en dobbelt occipital condylus.

Især de nære slægtninge til moderne pattedyr-lignende arter betragtes. Repræsentanter for denne gruppe blev karakteriseret ved tilstedeværelsen af forskellige tænder (molarer, fortænder og hjørnetænder). De øvre og nedre kæber blev forenet særlig knogle der udviklede sig til mammale auditive ossikler. Men repræsentanter for pattedyr-lignende udryddet i Øvre Trias.

Allerede i Jurassic periode, der var adskillelse af levende-bærende arter fra de medlemmer, der har lagt æg.

Faktisk klart formulere teorien om oprindelsen af pattedyr er umulig, fordi den dag i dag, palæontologer og andre forskere er aktivt forskning på dette område.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.