Af teknologiElektronik

Kapacitive skærme i mobiltelefoner

Hvis du går ind i en moderne mobiltelefon butik og få bekendtskab med de tilbudte produkter, vil specifikationerne for de fleste enheder på displayet blive vist: "Screen Type - kapacitiv." Dem, der ofte skifter de mobile kommunikationsenheder udtrykket er velkendt, men hvad man skal gøre, hvis en person ikke forsøger at købe alt nyt, men foretrækker gennemprøvede løsninger? Det kan kun gætte, "kapacitiv skærm - hvad er det?"

Data Entry Teknologi

Princippet Touch kit anvendes nu overalt. For eksempel, pengeautomater og indretninger til at gøre forskellige former for gebyrer, der panelerne placeres et minimum af knapper og input ønskes numre sker ved at klikke på skærmen, kan findes i næsten alle store butik. Kapacitive skærme blev først foreslået helt tilbage i halvfjerdserne, men spredningen, de havde ikke modtaget på grund af den manglende anerkendelse nøjagtighed og kompleksiteten af implementeringen trykke zone. Men arbejder på at forbedre denne løsning fortsatte.

Sensorer i telefoner

Når der var modeller af mobilt kommunikationsudstyr med større skærme, straks rejste spørgsmålet om ergonomi. Selvfølgelig var det muligt at reducere den i forvejen lille blok af knapper, men den bekvemmelighed i brug, der ville have en negativ indvirkning. Anvendt kompromiser - de såkaldte "skyderne", men det er også tykkere enheden og gør det mindre pålidelig mekanisk brug fleksibel forbindelse på grund af behovet. Producenter begyndte at søge efter en løsning. Og det blev fundet. De viste sig at røre skærme, med den tid væsentligt forbedret og er ideel til mobiltelefoner.

modstå tryk

De første modeller af sådanne skærme blev udført på en resistiv princip. Takket være en række funktioner, der sådanne sensorer anvendes i dag. Strukturelt-resistiv skærm består af to fuldt gennemsigtige plader: udendørs, der tegner sig for depression, er lavet fleksibelt, og interne, tværtimod, stive. Rummet mellem dem er fyldt med et transparent dielektrisk materiale. På begge indersider af pladerne aflejret ved katodeforstøvning ledende lag elektrisk strøm. Det specielt ledere forbundet til controlleren, en lav spænding konstant tilføres i lag. Hele denne "sandwich" er knyttet til de vigtigste skærm. Når en person presser del af skærmen er pladerne i kontakt ved et vist punkt, der er en aktuel. Bestemme størrelsen af modstanden i de to retvinklede akser, er det muligt med tilstrækkelig nøjagtighed til at finde ud af, hvor den blev trykket. Denne data sendes driftsprogram, som yderligere behandler dem. Resistive sensorer er billige i produktion, fungerer godt ved lavere temperaturer.

kapacitive skærme

Meget mere sofistikerede sensorer, der opererer på den kapacitive princip. Touchpads på bærbare computere - et levende eksempel på sådanne beslutninger. På udenlandske hjemmesider i karakteristika for telefonen med denne teknologi givet «Capacity». I modsætning til de ovenfor beskrevne resistive løsninger, her mekanisk presning ganske fundamentalt. I dette tilfælde er det menneskelige legeme anvendes til at akkumulere elektrisk ladning, der virker som en klassisk kondensator. Kapacitive skærme er mere holdbare, har udmærket "lydhørhed". Der er to måder at implementere: overfladen og projektion. I det første tilfælde, overfladen af glas eller plastik gennemsigtig overtrukket lag af ledende materiale. Det er altid et elektrisk potentiale af controlleren. Bare røre skærmen med fingeren for at punkt, da der er lækage fra batteriet i den menneskelige krop. Det kan være let at identificere, og koordinere overførslen programmet kører. Projektive kapacitive skærme arbejde anderledes. Bag glasset af displayet gitteret er gennemsigtige sensorelementer (de kan ses i en vis vinkel og belysning). Hvis du rører et punkt, i virkeligheden er en kondensator dannet, en af de plader, som tjener brugerens finger. kredsløb er bestemt af styreenheden og evalueres. Denne løsning gør det muligt at realisere teknologi "multitouch".

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.