Nyheder og SamfundNatur

De mest interessante fakta om svampe. Interessant svampe verden

En af de mest mystiske af levende organismer på Jorden er svampe. Forskere har tidligere tilskrevet dem til planteriget, og på grund af dette, mykologi - studiet af svampe - i lang tid var en del af Botany sektionen, ikke biologi. Det er nu konstateret, at svampe er et eller andet sted i midten mellem planter og dyr, og forskere i dag er omkring 100 tusind arter.

Hvad er en svamp?

I løbet af de lektioner eleverne om svampe er normalt De rapporterer, at de består af en jord del - frugten krop, og under jorden - mycelium eller anden måde, mycelium, der udbreder i jorden eller andet underlag i form af meget tynde, kun få mikron tyk pautinchatyh filamenter. Hver af de strenge, som i myceliet er utallige, kaldet hyfer.

Frugtsætning krop kan leve i op til ti dage, og der er et mycelium tiere og endda hundredvis af år, varige stor tørke eller hård frost.

Masser af hyfer på et tidspunkt går til kugler, som gradvist øger og deres celler, strække, danner ung frugt krop (det, vi kalder en svamp), der bryder gennem underlaget og vokser. Fra dette punkt kan vi beundre dem og indsamle kurven.

I øvrigt kan svampen på en eller anden måde, og betragtes de største levende væsener på planeten. I Nordamerika, for eksempel, er der en enorm spawn hundredvis af hektarer. Og deres vægt, er større end vægten af de syv hvaler!

Om gengivelse af svampe

Interessante fakta om svampe kan samles fra de elementer i deres reproduktion. champignon krop, som vi er så glade for at blive spist - det er kun kroppen af hans avl, som spreder sporerne, der tillader at udvikle en ny mycelium.

I øvrigt, selv i ethvert rum kan detektere svampesporer, idet en luftprøve for dette.

Traditionelle svampe, såsom svampe, kaste, for eksempel omkring 40 millioner sporer og svampe-bille - 100 mio. Men den mest produktive i denne forstand er en svamp-slicker der har mere end 7 billioner sporer er klar til at yngle. Desuden er de udsendes fra maskinen hastighed - 90 km / t, og spredt over et område større end 2 m.

Spirende, blød til at danne en svamp kasket krop gennembore ikke kun jorden, men også asfalt, beton, marmor eller endda jern. Og hvor det ikke kan vokse, barrieren ødelægger efterhånden myceliet.

Svampe kan oprette dig selv vejret

Jeg forsøger at fortælle alt om de svampe, for ikke at nævne det faktum, at disse væsener kan ændre vejrforholdene for sig selv. Efter overfladedelen strækker sig typisk svampesporer passiv, dvs. de bevæger sig med luftstrømmen. Hvis ingen vind kommer absolut sådanne svampe såsom shiitake eller østers, fandt forskerne, producere damp, blæser luft bevægelse i form af konvektionsstrømme og i stand til at bevæge en vis afstand sporer.

Tro i relation til svampe

Uanset talte videnskaben om svampe, men personen i lang tid med dem indebærer en masse overbevisninger og ritualer. For eksempel, plukke svampe, du kan ikke tale højt eller sværge, eller de vil skjule. En stor afgrøde af svampe - en grum varsel om fremtidige katastrofer.

Kvinden, der så i en drøm svampe kan forventes tilføjelse til familien, og en mand - at tage vare på deres helbred ved at blive mere selektiv i sine forbindelser med damerne.

Interessant, at nogle svampe, spiring danner perfekte cirkler. I Holland og Tyskland er disse svampe ikke indsamles, fordi disse "heksering" anses for at være et fortryllet sted, og i Skotland - et sted, der angiver begravet fortryllede skat.

Separat på hvide svampe

Apropos svampe, hvid svamp kan ikke ignorere. Hans i Rusland har længe været betragtet som en delikatesse og en konge blandt hans egen slags. Hvis du ikke engang nævne hans smag og aroma, som i øvrigt bevares selv efter tørring, stadig viser sig, at den hvide svamp - en vidunderlig gave fra naturen.

Det opdagede antibiotika, der dræber tuberkelbakterier bacillen, og antineoplastiske midler. Mennesker med blodmangel samt inflammatoriske sygdomme, hvid svamp er meget nyttig. Og desuden, revser han helingsprocessen, normaliserer skjoldbruskkirtel funktion, forbedrer tilstanden af negle, hår og hud, og hjælper også kroppen komme sig infektioner. Ikke svamp og hele apotek!

Om formen af svampe

Du kan fortælle en masse om svampe. Hvid champignon, rørhatte, rørhatte og andre genstande af "stille jagt" - er naturligvis ikke alle svampen rige.

Der er i vores skove og en masse svampe, med bizarre former og farver. For eksempel champignon-rogatik har en lys orange farve og koral-lignende kviste eller clathrus ruber, modning af hvid, æg-lignende, og erhverver kroppen sidst danner det klare røde trellis bold.

Af den måde, denne svamp tilhører svampe-farver. Disse svampe er særligt talrige i de tropiske skove. Der er absolut unikke kreationer ligner for eksempel et glas, ligesom en svamp fra Indien, eller rød, bevæbnet med fangarme champignon med Java. Og de mest bizarre er sikkert at antage diktiafor campanulate svampe i skovene i Sydamerika. Han vokser op på bare to timer og derefter smider ud under kasketten gennembrudt hvidt slør, der indhyller den snehvide ben og aften lyser grønligt mystiske farve. Lokale beboere, blandt andet kalder det "Lady under sløret."

Fantastiske svampe planet "blødende tand" og "jordovn stjerne"

For at forstå, hvordan usædvanlige disse levende organismer, vil vi beskrive de mest interessante champignon verden.

Hydnellum Peck eller "Bleeding tand". Denne fantastiske svamp kan ses i de nåleskove i Centraleuropa og i den nordvestlige kyst i Stillehavet. Bright rød væske, som han identificerer, og virkelig ligner en dråbe blod. Desuden har det en meget bitter smag, og dette skræmmer dyr og mennesker.

"Earthen stjerne". Denne svamp anses for at være slicker, der lever i alle breddegrader i verden. Bemærkelsesværdig er det evnen til at ændre deres udseende, næsten ikke dukkede op af jorden. Stråler af "stjerne" er gradvist bøjet nedad og et sfærisk frugt legeme løftes og "shoots" sporer i luften. Indianerne mener, at svampe er i stand til at forudsige fremtidige himmelske fænomener.

Interessante fakta om svampe ezhovike og Plasmodium

Meget interessant Hericium, som ikke ligner en traditionel champignon. Tværtimod, det ligner tang, som på en måde optrådte på træet, hvor i øvrigt kan lide at dyrke ezhovik. Ordentligt forberedt, svampen er meget velsmagende, men derudover er den i stand til at sænke blodsukkerniveauet af en person, og har evnen til at beskytte kroppen mod toksiske virkninger.

I betragtning af Plasmodium kan lære og endda nogle interessante fakta. Om svampe kan ikke tro, at de kan bevæge sig, og det ser ud, og det de kan gøre. Plasmodium, selvfølgelig, ikke en sprinter, men et par dage kan klatre op til den populære blandt stumpen. Puha! Det går, eller snarere ruller dette naturlige vidunder i midten zone af Rusland og ligner meget en vandmand.

Den lyseste og hurtigst voksende svamp

Det ser meget smukt dekoreret med lyse striber Trametes versicolor - et fælles syn på verden af svampe, som primært bor i stammerne af døde træer. Forskere har fundet ud af, at indholdet af denne svamp øger immunitet og kunne være til stor hjælp i behandlingen af kræft, og i kinesisk medicin det bruges i mange århundreder.

Og her er et andet interessant om svampe: ved den måde, kan disse organismer solbade. De producerer D-vitamin, og farven på deres hatte i mange henseender afhænger af hvor meget sollys på deres levesteder.

Guinness Book of Records opført champignon-Veselka, som er 2 minutter vokser 1 cm vist ud af jorden, det ligner en grålig æg, den næste dag -. Det er en paraply på en tynd stilk, og på den tredje dag i den overjordiske del af svampen forsvinder.

Levesteder for svampe, hvor de bare ikke bor!

Svampe er forbløffende og det faktum, at de kan eksistere i de mest usandsynlige omstændigheder. De trives inde pattedyr, og i den øvre atmosfære, i en højde af cirka 30 km. Forskere har sådan en interessant og information om svampe: de tilfældigvis til at modstå alle former for eksponering, og kan udvikle sig i svovlsyre.

Og i 2002 på Tjernobyl-atomkraftværket i den ødelagte reaktor, forskerne opdaget svampe, at stråling blev nødvendige for vækst samt lys til planterne. Strukturen af disse vidunderlige organismer omfatter en utrolig mængde af melanin, det samme stof, der beskytter vores hud mod ultraviolet stråling.

Interessant om svampe - rovdyr

Der er også svampe rovdyr, jagter små insekter. De har en klæbrig opbygning eller andre enheder til jagt. For eksempel kan svampen smide sporer, som vil holde sig til kroppen af sporet og begynder at vokse ind i det. Offeret, selvfølgelig, dør.

Og alle former for svampe Cordyceps endnu skæv kunne ikke finde ud af. Han er i øvrigt kan endda vende insekter til zombier. Da han gør dette, behøver forskerne ikke, men en myre, i det respiratoriske system, der sporer af svampen hit, "lydigt" går til et sted, der er bekvemt for den videre udvikling af parasitten boede i det. Ant finder et sådant anlæg og er taget på det ved pladen til en passende temperatur og fugtighed og derefter bider ind i den fra bagsiden af pladen. Svampen dræber myren, spire i det, og slippe ud gennem bagsiden af hovedet, kaster nye killer sporer.

Svampe hjælpe med at rydde op planeten

Vi kender giftige svampe, svampe af rovdyr, svampe, parasitter, men vi må ikke glemme, at de kan give uvurderlig hjælp og deres fantastiske evne til at leve, hvor andre organismer dræbes.

Så ekspeditionen fra Yale University fandt i junglen i Ecuador, en ny type svamp (Pestalotiopsis microspora). Disse organismer lever af polyurethan, og gøre det selv uden ilt. Det lover en fremtidig udsigt til at komme af med et materiale, der ikke væsentligt forringet, alvorligt forurener planeten.

I svampe har sex!

Selvfølgelig kan videnskaben ikke hævder at vide alt om svampe. Nu og da forskerne gøre opdagelser i mykologi. For eksempel har forskere konstateret et gen, der er ansvarlig for den svamp, som tilhører den kvindelige eller mandlige. Han i øvrigt er i korte DNA-sekvenser, der ligner kønskromosomer hos mennesker.

Svampe vise sig at være en meget passende model for studiet af kønsforskelle på det genetiske niveau.

Svampe er meget ældre end dinosaurerne

I mycologists har helt fantastiske oplysninger om svampe: da det viste sig, at de stadig beboet Jorden 400 millioner år siden! Det viser sig, at de er ældre end dinosaurerne. Det er de ældste indbyggere på planeten, der levede sammen med gigantiske bregner og i modsætning til sidstnævnte, ikke hakke og ændre og justere, holder sit udseende til i dag.

Og vi har, tilsyneladende, lære om dem mange flere interessante fakta. Om svampe alt for lidt kendt, men det er klart, at disse organismer er de mest detaljerede og omhyggelig undersøgelse.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.