Nyheder og SamfundNatur

Boletus edulis: sort, voksende placering

Svampe har længe blevet høstet. Selv i tider med antikke Rusland i sommeren-efterårssæsonen hele familier gik til skoven for at forberede gaver til hele vinteren. Svampe, svampe, kantareller og, selvfølgelig, hvide svampe, som meget ofte er nævnt i russiske ordsprog, ordsprog, fortællinger.

Hvid svamp, arter , der er afhængige af, hvor det er vokset, spist på nogen måde: stegt, dampet, kogt. Det kan være tørring, bejdsning, konserves. Dette bevarer de mest nyttige egenskaber. For eksempel champignonsuppen er langt mere nyttigt kød og tørrede svampe to gange kalorieindhold hønseæg. Beliggende i den hvide substans har champignon toning og antitumor egenskaber. Dens ekstrakt engang brugt til at behandle forfrysninger.

Hvide svampe vokser på stort set alle kontinenter undtagen Australien og Antarktis. De vokser hele sommeren til sent efterår, men ikke altid, og bølgerne, der afhænger af de lokale og vejrforhold. Den første bølge sker normalt i slutningen af juni og begyndelsen af juli. Harvest er faldet i anden halvdel af august og begyndelsen af september. Den tredje bølge er afhængig af uforudsigelige efterårsvejr, og måske ikke engang forekomme. Boletus edulis, som er forskellige arter, vokser meget hurtigt. Den tid, der går fra udviklingen af embryo at modne svamp er i gennemsnit omkring en uge. Og de vokser, normalt familier. Derfor konstateringen i skoven denne smukke, bør omhyggeligt se dig omkring: formentlig et sted i nærheden vil blive fundet mere end én.

De foretrækker at bosætte sig i birk eller blandede skove. Den hvide farve af champignon cap kan være meget forskellige: brun, lys brun, kamel. Hvis overskydende fugt det kan være lidt slimhinde. Fod tyk, ægformede, med en alder af et par strækninger, opholder sig på bunden fortykket. Kødet er hvidt, men kan let blive blå på snittet. Efter tørring et blåligt skær forsvinder, og svampen bliver hvid igen.

Berømte sovjetiske videnskabsmand BP Vasilkov, der beskæftiger sig med studiet af svampe og er forfatter til mange videnskabelige artikler, der er beskrevet 18 arter af hvid afhængig af sæsonen, klima og andre miljømæssige forhold. Det menes, at den hvide svampe, hvilke arter kan have forskellige former af samme art - Boletus edulis. Men nogle forskere, der gennemførte lignende undersøgelser, overveje at 4 af dem - uafhængige arter.

Sorter af hvide svampe

I vores skove kan du ofte finde følgende undertyper:

 • Mørk bronze. Det har rynket mørk hat af forskellige farver (brun, tobak, mørk brun, med en grønlig skær). Han foretrækker at leve i et varmt klima: i bøg, avnbøg og eg skove i det sydlige og vestlige regioner.
 • Netto. Hætten er sædvanligvis lys farve (halm-okker, fløde) med mindre revner og skalaer i centrum. Det rørformede lag er gult. Stilken er kort, cylindrisk form, det er let synlige i lyset mesh. Ofte kan findes i bjergskove af eg og avnbøg.
 • Eg (Dubravnik). Denne svamp cap med en lys brunlig undertiden betragtes som separate arter.
 • Birch. Top hat brun, men der er også en lys (næsten hvid). Leg tæt, kølleformede, en retikuleret mønster. Røroverfladen gullig.
 • Spruce. Hat brun, med lidt akut. Rørformede overflade gule. Tætte hvide pulp af denne svamp, der har en behagelig duft, ændrer ikke farve når skæres.
 • Pine. Det har en stor brun hat (kan være lilla) og brunlig-rød papirmasse.

Forsigtig! Poison!

Boletus edulis, som er velkendte sorter af erfarne champignon, den har også en farlig dobbelt. Denne svamp galde (bitterling eller gorkusha).

I udseende - disse er almindelige hvide svampe. Foto giftige galde og spiselige hvid næsten identiske. Men forskellen er der stadig:

 • rørformede lag galde svamp har en lidt rosa skær;
 • cholsyre svamp vokser normalt ved foden af træer eller træstubbe;
 • smartweed ben dækket mørkere netmønster;
 • det har porer;
 • Han har en skarp bitter smag, der er let at føle, let at røre tungen.

På trods af, at denne svamp er giftig, det indeholder stoffer. I folkemedicinen siden oldtiden bitterling brugt som en choleretic agent, hvorfor han blev opkaldt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.