SundhedMental sundhed

Intellektuelle tilstand af den person: eksempler

Psykologi studerer de mentale processer, egenskaber og tilstande af personlighed. Førstnævnte omfatter de elementære enheder af psyken for at sikre dens funktion. Afsætte mentale kognitive processer (sensation, perception, hukommelse, tænkning, fantasi) og opmærksomhed. Sidstnævnte er ikke en uafhængig proces, men andre kontroller samt psyken omstrukturerer som reaktion på ændrede miljøforhold.

Mentale egenskaber karakteriseret ved resistens fænomener er fremherskende i et bestemt individ: angst, mistænksomhed, stivhed, ekstraversion-introversion labilitet, etc. Under mentale tilstande som til midlertidigt identitet mental aktivitet, der kendetegner den enkelte holdning til alt det, der sker omkring. En særlig gruppe af isoleret intelligent menneskelige tilstand.

Intelligent betragtes tilstand opstår i processen med mental aktivitet, såvel som intellektuelle følelser. Lad os undersøge dette nærmere.

overraskelse

kendt i det antikke Grækenland om den intellektuelle tilstand af mennesket. Således Aristoteles mente, at i processen med overgang af viden fra simple til mulige mere komplekse ting på grund af overraskelsen. Denne følelse er værdifuld ved det faktum, at personen forstår sin holdning til emnet eller fænomen uden forudgående analyse og vurdering. Dette her er en intellektuel tilstand.

Overrasket, folk lærer noget nyt, gør videnskabelige opdagelser. Efter alt, hvad der var overraskende, modsiger eksisterende menneskelige begreber, og derfor er det stimulerer viden om det ukendte. Intet under de undervisningsmetoder førskole og folkeskole studerende baseret på enhed påvirke og intellekt. Sådanne teknikker er ved at ændre den intellektuelle tilstand på den person. Eksempler: børnene lukke øjnene og læreren forklædt i en god fe; læreren begynder med en forklaring på de nye tema puslespil mv

Følelser overfor overraskelse, ikke eksisterer, men meget overraskende i nogle tilfælde kan det være ubehageligt.

Drømme

Under eftertænksomhed betød en menneskelig intellektuel tilstand, da han mediterer. Det er kendetegnet ved immobilitet, udtryksløse ansigtsudtryk, langsomme reaktioner, monoton tale.

Denne tilstand er opmuntret i situationer, hvor du har brug for at løse problemet, til at klare den vanskelige opgave at finde en vej ud. Men overdreven absorption i sig selv kan føre til en katastrofe såsom en bilulykke eller tegn på psykisk sygdom.

interesse

Statens interesse er karakteriseret ved samspillet mellem intellektuelle, følelsesmæssige og viljesbestemte komponenter. Renten er baseret på den orienterende refleks, men disse stater er ikke identiske. Sorter ud af situationen, kan en person ophører med at være interesseret i det, eller, tværtimod, den refleks går væk, men interessen er fortsat.

Interessen for faget, snarere refererer til personlige egenskaber, men bevidstheden om vigtigheden af deres arbejde, at ønsket om at forbedre deres færdigheder og koncentration om faglige problemstillinger indebærer aktiv deltagelse af intelligens.

For at undgå professionel deformation og indsnævrende horisonter professionel interesse bør kombineres med manifestationer af nysgerrighed på andre områder af intellektuel lydhørhed over for den modtagne viden. Således dannede den intellektuelle tilstand på den person. Eksempler: pædagoger aktivt interesseret i teater, Turner erhverver færdigheder føreren, programmøren udvikler det grundlæggende i webdesign, etc.

nysgerrighed

Denne tilstand er støder op til interesse. De faktiske omstændigheder i forhold til hvilken tydelig nysgerrighed, opsamling, indeholder intriger, motivere til handling på situationen afklaret. Karakterisere denne intellektuelle tilstand på den person af ordet "interessant", "spændende", "interessant", etc.

Skelne to slags nysgerrighed: selv-interesse og nysgerrighed. I det første tilfælde, den enkelte søger at vide alt med det formål at selvstændige beundring, og er interesseret i anliggender af de ting, som intet har at gøre. Nysgerrig efter at ønsker at få systematisk viden til gode formål.

kreativ inspiration

Denne tilstand repræsenterer syntesen af emotionelle og intellektuelle komponenter. Oftest inspiration erfarne repræsentanter for kreative erhverv (kunstnere, komponister, forfattere), men noget der er velkendt for os alle. Det er de øjeblikke af at finde en løsning på et matematisk problem, måder at korrigere ikke-arbejdende maskine, skriver kurset, osv

Status for pludselig oplysning, når det pludselig bliver klart hvordan de skal handle i psykologi kaldes indsigt. Dette er en fantastisk intellektuel tilstand på den person. Eksempler på ord, der kommer til at tænke i sådanne øjeblikke: "Eureka!" "Hurra! Fundet! "" Hvordan jeg ikke har gættet!".

Under indsigt følte en usædvanlig briste af energi, som forværres af den opfattelse, fantasi kaster originale kombinationer af billeder, ydeevne overgår, alt synes perfekt.

Faktisk tilstand indsigt er ikke pludseligt. Bare alt det tænker arbejde, der fører til målet, fandt sted på et ubevidst plan, og i bevidstheden rigtige tidspunkt få det rigtige svar.

Monotone (boring)

Denne intellektuelle tilstand er menneskeligt, berøvet kommunikation med andre mennesker eller tvunget i lang tid engageret i en monoton rutinearbejde. Manifestationer af monotoni er mere karakteristisk for indbyggerne i taiga, jord indbyggerne i polarcirklen, men folk får keder sig, er der nogen steder.

En person, der lider monotoni, er ikke i stand til at etablere relationer med andre mennesker og til at organisere deres aktiviteter, således at opleve moralsk tilfredsstillelse. Nogle gange opstår den monotoni på grund af den store mængde af fritid, som du ikke ønsker at holde noget. Kedsomhed også forårsage alvorlige problemer, erfarne sorg, kronisk træthed.

Kronisk kedsomhed - et af problemerne i det moderne samfund. Folk er i stigende grad henvender sig til eksperterne om, at de ser noget incitament til at leve, ikke ved, hvordan at juble mig selv. I løbet er korte måder at opnå nydelse (cigaretter, alkohol, promiskuøs sex, etc.), men de har ikke fjerne blues. Rette op på situationen hjælper med at identificere personligt og socialt vigtige motiver, måder at give arbejdet attraktion søger efter partnere i dialogen.

Intelligent menneskelige tilstand: tilstanden af kategori (Eksempler)

Alt, hvad der sker med de enkelte, der er udpeget sproglige enheder, der anvendes i talen. Den russiske sprog har ord for intellektuelle tilstand på den person, "interessant", "klar", "klar", etc. På en anden måde, de kaldes predicatives. Nogle forskere tilskriver disse leksikalske enheder til adverbier.

Ordforråd, der beskriver den intellektuelle tilstand af den person (state kategori) indeholder ordene indgår i den grammatiske grundlag, eller bare en del af upersonlige sætninger. Morfem for morfem specifikke træk i disse ord der. For tilfælde, person og tal og status kategori ændrer sig ikke. Ligesom adverbier, de fleste leksikalske elementer betegner menneskelig intellektuel tilstand, har en endelse O-, "kedelige", "fantastisk", osv

Forslaget ordforråd kategori status i overensstemmelse med deres egne navne i dativ (Ivan blev klart redegørelse for problemet) eller anvendes i den generelle forstand (Det er klart, at på flyet, har vi ikke tid).

Funktioner af mentale tilstande

Enhver menneskelig intellektuel integritet status, mobil og relativt stabilt. De manifestationer af en tilstand karakteriserer psykoaktive som helhed. Så hvis en person føler sig sikker på sin tro, han har et kendskab til systemet, ingen tvivl om rigtigheden og tager viljestyrke at kunne praktisere.

Mobiliteten af mentale tilstande er, at de er endnu, og længere end de processer, der stadig foregår i tid, har en begyndelse, dynamikken i udvikling og færdiggørelse. Stabile stater i sidste ende blive personlige egenskaber (koncentration, venlighed, etc.).

Mentale processer, betingelser og egenskaber er nært beslægtede. I visse kombinationer danner de individuelle menneskelig form.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.