Nyheder og SamfundNatur

Hvad der adskiller hvert niveau af organisering af levende materiale

Universal princip "fra simple til komplekse" gælder for alle kendte niveauer af organisering af stof og vises på hver af sine faser i et organisationen. Moderne biologi fremhæver flere store niveauer af organisationen af levende organismer: Det er iboende i alle levende væsener molekylære og cellulære niveau, samt den karakteristiske er vanskeligere arrangeres - væv, organ, organisme og befolkning, biogeotsenozny og Biosphere. Ethvert levende organisme er et mobilt system, der er åben for interaktion med omgivelserne. De grundlæggende "byggematerialer" levende celle er proteiner, lipider, kulhydrater, nukleinsyrer.

Niveauer af organisering af flercellede organismer

Molekylær organisationen af levende materiale er det mest enkle og fælles for alle levende organismer, fra bakterier og protozoer. Det forekommer kemiske reaktioner, der bærer livsopretholdende funktioner, og gennemføres inkorporeret i nukleinsyrer arvelig program. Næste - et cellulært niveau af organisering af levende materiale - har lidt forskellige egenskaber. At cellen er en enhed af strukturen af levende materiale minimum, det giver grundlæggende funktioner såsom vækst, udvikling, reproduktion. Cellerne forekommende metaboliske processer.

Niveauer af organisering af flercellede organismer

Beslægtet i struktur og funktioner celler danner fire hovedtyper af væv: binde-, epitel-, nerve-, muskel-. Flere typer af væv, en eller to af disse spiller en væsentlig rolle, dannelse af et legeme - isoleret del af kroppen har en forudbestemt placering og udfører et bestemt sæt af funktioner. organsystem kombineres, skaber et nyt niveau af organisering af levende materiale - organismal; det er iboende, primært flercellede væsener. Hver organisme er et stabilt system, relativt autonom fra miljøet og i stand til at tilpasse sig sine omgivelser. På grund af det faktum, at levende organismer , der tilhører samme art, har lignende struktur og funktion, de er i stand til at forene sig i befolkningen, besætter visse områder, der er karakteriseret ved visse klimatiske forhold.

At være den enkleste enhed af den evolutionære proces, befolkningen giver for udveksling af genetisk information, tidens arvelige processer og variabilitet. Biocenoses repræsenterer sammenslutninger af populationer en lang række forskellige arter, ved omsætning med ca. ER MILJØ tage det næste niveau af organisering af levende stof. Det biogeocoenosis giver omsætning af stoffer , der findes i naturen, samt maksimal interaktion af levende og livløse natur.

Det højeste eksisterende niveau af organisering af levende materiale - Biosphere - kombinerer biogeocoenoses. Det har en ensartet energi flux, og kombinerer alle de ovennævnte niveauer sammen. Det er dette niveau af organisering af levende materiale har det bredeste udvalg af funktioner, som omfatter vedligeholdelse af konstansen af den eksterne og interne strukturer i naturen, strukturering og systematisering af dens grundlæggende elementer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.