FormationUngdomsuddannelse og skoler

En levende organisme - det ... Klassificeringen af levende organismer. Den samlede levende organismer

En levende organisme - det er det vigtigste emne, der er ved at undersøge en videnskab, ligesom biologi. Det er et komplekst system, der består af celler, organer og væv. En levende organisme - er en, der har en række karakteristiske træk. Han ånder og spiser, bevæger sig og bevæger sig og har afkom.

Life Sciences

Udtrykket "biologi" blev introduceret af JB Lamarck - Fransk naturforsker - i 1802. På omtrent samme tid og uafhængigt af videnskabens navn, levende verden, gav den tyske botaniker GR Treviranus.

Talrige sektioner af Biologi overvejer mangfoldigheden af ikke kun de nuværende, men allerede uddøde organismer. De studerer deres oprindelse og evolutionære processer, struktur og funktion, samt personlig udvikling og kommunikation med omgivelserne og med hinanden.

Sektioner Biologi betragtes private og generelle love, som er iboende i alle levende ting i alle de egenskaber og manifestationer. Dette gælder også for reproduktion, og metabolisme og arvelighed, og udvikling, og vækst.

Start historiske scene

De første levende organismer på vores planet i sin struktur væsentligt forskellige fra de nuværende tilgængelige. De var meget lettere. Gennem alle stadier af dannelsen af liv på Jorden kom naturlig udvælgelse. Han bidrog til at forbedre strukturen af levende væsener, der giver dem mulighed for at tilpasse sig til omverdenen.

I den indledende fase af de levende organismer i naturen spiser kun økologiske ingredienser, der er opstået fra den primære kulhydrat. Ved indgangen til sin historie og de dyr og planter er små encellede skabninger. De var magen til den nuværende amøber, blågrønalger og bakterier. Under udviklingen af flercellede organismer begyndte at dukke som var meget mere forskelligartet og mere komplekse end deres forgængere.

kemiske sammensætning

En levende organisme - dvs. molekyler, som dannes af uorganiske og organiske stoffer.

Den første af disse komponenter omfatter vand og mineralsalte. Organiske stoffer er i cellerne af levende organismer fedt og proteiner, nukleinsyrer, kulhydrater, ATP og mange andre elementer. Det er værd at bemærke, at de levende organismer i strukturen indeholder de samme komponenter, der er til rådighed og de genstande af livløse natur. Den væsentligste forskel er i forholdet mellem dataelementer. Levende organismer - dem otteoghalvfems procent, der går til hydrogen, oxygen, carbon og nitrogen.

klassifikation

Den organiske verden af vores planet har til dato næsten en halv million forskellige slags dyr, en halv million arter af planter, samt ti millioner mikroorganismer. En sådan mangfoldighed kan ikke studeres uden en detaljeret systematisering. Klassificeringen af levende organismer blev først udviklet af den svenske naturforsker Carl Linnaeus. Grundlaget for hans arbejde, satte han det hierarkiske princip. Enheden blev en slags systematisering, hvis navn er blevet inviteret til at holde kun på latin.

Klassificeringen af levende organismer, der anvendes i moderne biologi, henviser til slægtskab og evolutionære relationer af økologiske systemer. Samtidig med at princippet om hierarkiet.

Helheden af levende organismer, der har en fælles oprindelse, det samme kromosom sæt, tilpasset til lignende betingelser, der lever i et specifikt levested, frit interbreed og give afkom stand til reproduktion, og er en visning.

Der er en anden klassifikation i biologi. Denne videnskab alle cellulære organismer er opdelt i grupper i henhold til nærvær eller fravær af en formaliseret kerne. Det prokaryoter og eukaryoter.

Den første gruppe er repræsenteret ved primitive organismer uden kerner. Disse celler udskiller det nukleare område, men det indeholder kun molekyle. Denne bakterie.

Nukleare sande repræsentanter for den organiske verden er eukaryoter. Cellerne i levende organismer af denne gruppe har alle de grundlæggende strukturelle komponenter. Klart dekoreret med dem, og kernen. Denne gruppe omfatter dyr, planter og svampe.

Strukturen i levende organismer kan være ikke blot cellen. Biologi undersøgelser og andre former for liv. Disse omfatter ikke-cellulære organismer, såsom vira og bakteriofager.

Klasser af levende organismer

I biologisk taksonomi eksisterer Rank hierarkisk klassifikation, som forskerne mener en af de vigtigste. Han identificerer klasser af levende organismer. De vigtigste er følgende:

- bakterier;

- svampe;

- dyr;

- planter;

- alger.

Beskrivelse af klasser

Bakterien er en levende organisme. Denne encellede, som ganger ved deling. Cellen i bakterien er indesluttet i en skal og har et cytoplasma.

Til de følgende klasser af levende organismer er svampe. I naturen er der omkring halvtreds tusind arter af disse repræsentanter for den organiske verden. Imidlertid har biologer lært kun fem procent af det samlede beløb. Interessant, svampen har nogle af funktionerne i både planter og dyr. En vigtig rolle for denne klasse af levende organismer ligger i evnen til at nedbryde organisk materiale. Det er derfor, de svampe kan findes i stort set alle biologiske nicher.

En stor variation af fauna kan rose sig. Repræsentanter for denne klasse kan findes i sådanne områder, hvor der tilsyneladende er der ingen betingelser for eksistens.

Den mest velorganiseret klasse er varmblodede dyr. Navnet fik de fra den måde, at fodre afkommet. Alle repræsentanter er opdelt i pattedyr hovdyr (giraf, hest) og kødædere (ræv, ulv, bjørn).

Repræsentanter for dyrenes verden er også insekter. De er i verden, der er så mange. De svømme og flyve, kravle og hoppe. Mange af de insekter har sådan en lille størrelse, at de ikke kan modstå selv vandet spænding.

En af de første hvirveldyr opstod i gamle historiske tider til den jord, var de padder og krybdyr. Stadig liv i denne klasse er forbundet med vand. Således levesteder voksne - tør jord, og deres vejrtrækning er nemt. Larverne også trække vejret med gæller og svømme i vandet. I øjeblikket i verden er der omkring syv tusinde arter af denne klasse af levende organismer.

Unikke repræsentanter for fauna i vores planet er fuglene. Efter alt, i modsætning til andre dyr, de er i stand til at flyve. Jorden er hjemsted for næsten 8600 arter af fugle. For medlemmer af denne klasse er karakteriseret ved fjer og æglægning.

Til stor gruppe af hvirveldyr tilhører fisken. De lever i damme og har finner og gæller. Biologer er opdelt i to grupper af fisk. Denne brusk og knogle. I øjeblikket er der omkring tyve tusind forskellige arter af fisk.

Inde i anlægget klasse har sin egen klassificering. flora repræsentanter er opdelt i tokimbladede og enkimbladede. I den første af disse grupper i frøkim er placeret, som består af to kimblade. Bestem repræsentanter for denne art kan være bladene. De er gennemtrængt med en maskestørrelse på venerne (majs, roer). Embryoet af enkimbladede har kun én cotyledon. På blade af sådanne planter er anbragt parallelle venerne (løg, hvede).

alger klasse har over tredive tusinde arter. Denne vandlevende spore planter, der ikke har blodkar, men har klorofyl. Denne komponent bidrager til fotosyntesen. Alger ikke danner frø. Deres reproduktion foregår vegetativ eller spore. Ved højere planter, denne klasse af levende organismer er karakteriseret ved fravær af stængler, blade og rødder. De har kun et såkaldt krop, som kaldes thallus.

Funktioner, der ligger i levende organismer

Hvad er grundlæggende for ethvert medlem af den organiske verden? Denne øvelse energi metabolisme processer og stoffer. I den levende krop er en konstant omdannelse af forskellige materialer til energi, og forekommer de fysiske og kemiske ændringer.

Denne funktion er en forudsætning for eksistensen af en levende organisme. Det skyldes, at metabolismen af verden organiske væsener forskellige fra det uorganiske. Ja, døde ting er også ændringer af stof og transformation energi. Men disse processer har, deres grundlæggende forskelle. Metabolisme, som forekommer i uorganiske objekter, ødelægger dem. På samme tid, kan levende organismer uden metaboliske processer ikke fortsætte med at eksistere. Konsekvensen af stofskifte er at opdatere organisk system. Opsigelse af udvekslingsprocesser resultere i dødsfald.

Funktionerne af en levende organisme er mangfoldige. Men alle af dem er direkte relateret til metaboliske processer, der finder sted i det. Dette kan være en vækst og reproduktion, udvikling og fordøjelse, ernæring og oxygen, reaktionen og omrør udvælgelse og udskillelse af affaldsstoffer, etc. I hjertet af enhver funktion af kroppen er et sæt af processer til omdannelse af energi og stoffer. Desuden er det også angår mulighederne som væv, celle, organ, og hele organismen.

Metabolisme hos mennesker og dyr involverer fremgangsmåderne ifølge ernæring og fordøjelse. I planter, udføres den ved hjælp af fotosyntese. En levende organisme, når de gennemfører stofskifte selv leverer næringsstoffer, der er nødvendige for livet.

Et vigtigt element i den organiske verden af objekter er brugen af eksterne energikilder. Et eksempel på dette kan tjene som et lys og mad.

Egenskaber, der ligger i levende organismer

Enhver biologisk enhed består af enkeltelementer, som på sin side, form, uløseligt forbundne system. For eksempel i den samlede alle organer og funktioner repræsenterer hans krop. Egenskaberne for levende organismer er mangfoldige. Foruden en enkelt kemisk sammensætning og muligheden for metaboliske processer objekter organiske verden stand organisation. Fra molekylær bevægelse producerede kaotiske visse strukturer. Dette skaber for alle levende ting en bestemt rækkefølge i tid og rum. Strukturel organisation er et helt sæt af komplekse selvregulerende de metaboliske processer , der opstår i en bestemt rækkefølge. Dette gør det muligt at opretholde det krævede niveau af et konstant indre miljø. For eksempel hormonet insulin nedsætter mængden af glukose i blodet, når det er overskud. Med en mangel på denne komponent udgør hans adrenalin og glukagon. Også, varmblodede organismer besidder flere mekanismer termoregulering. Denne udvidelse af huden kapillærer, og intens sveden. Som du kan se, det er en vigtig funktion, der udføres af kroppen.

Egenskaberne for levende organismer, der er specifikke kun til den organiske verden, og konkluderede i færd med at reproducere sig selv, fordi eksistensen af en biologisk system er en tidsfrist. Sustain livet kan kun være selv-reproduktion. Grundlaget for denne funktion er dannelsen af nye molekylære strukturer og forårsages af informationer, som er inkorporeret i DNA. Self-reproduktion er uløseligt forbundet med arvelighed. Efter alt, ethvert levende væsen føder ligesom dem selv. Gennem arvelighed organismer videregive deres særlige udvikling, egenskaber og karakteristika. Denne egenskab skyldes vedholdenhed. Det eksisterer i strukturen af DNA-molekylet.

En anden funktion er karakteristisk for levende organismer, er irritabilitet. Organiske systemer altid reagere på interne og eksterne ændringer (impact). Med hensyn til irritabilitet menneskelige krop, er det tæt forbundet med de iboende egenskaber musklen, nervøs, og kirtelvæv. Disse komponenter er i stand til at give boost respons efter muskelsammentrækning, nerveimpuls oprindelse og sekretion af forskellige stoffer (hormoner, spyt, etc.). Og hvis berøvet af nervesystemet af en levende organisme? Egenskaberne for levende organismer i form af irritabilitet manifesteret i dette tilfælde bevægelsen. Fx protozoer efterlade løsninger, hvor saltkoncentrationen er for høj. Som for planterne, de er i stand til at ændre placeringen af skuddene for at absorbere lyset så meget som muligt.

Ethvert levende system kan reagere på stimulus. Dette er en anden funktion af formålene med den organiske verden - uro. Denne proces sikrede muskel og kirtelvæv. En af den endelige reaktion af excitabilitet er bevægelsen. Evnen til at bevæge sig er en almindelig egenskab ved alle levende ting, trods det faktum, at nogle organismer tilsyneladende frataget det. Efter alt, flytning af cytoplasma forekommer i enhver celle. Flyttet og fastgjort dyr. Vækst bevægelse ved at øge antallet af celler observeret i planter.

levested

Eksistensen af den organiske verden af objekter er kun mulig under visse betingelser. Nogle del af det rum har altid omgiver en levende organisme eller en hel gruppe. Dette er levested.

I livet i enhver organisme, organiske og uorganiske bestanddele i naturen spiller en væsentlig rolle. De producerer en vis effekt på ham. Levende organismer er nødt til at tilpasse sig de eksisterende forhold. Så kan nogle af dyrene lever i nord langt ved meget lave temperaturer. Andre kan kun eksistere i troperne.

På planeten Jorden, er der flere levesteder. Blandt dem er:

- vand;

- jord-vand;

- jorden;

- jord;

- en levende organisme;

- jord-luft.

Den rolle, som levende organismer i naturen

Livet på Jorden har eksisteret i tre milliarder år. Og i løbet af al den tid, har organismer udviklet sig, ændres og afregnes samtidig arbejder på deres omgivelser.

Virkning på organiske systemer atmosfære forårsaget fremkomsten af en større mængde oxygen. Dette reducerede signifikant mængden af kuldioxid. Den vigtigste kilde til produktion af ilt er planter.

Under indflydelse af levende organismer og ændret sammensætningen af World Ocean. Økologisk oprindelse har nogle klipper. Mineralske ressourcer (olie, kul, kalksten) - det er også et resultat af, hvordan levende organismer. Med andre ord, de genstande af den organiske verden er en stærk kraft, der forvandler naturen.

Levende organismer er en slags indikator, der angiver kvaliteten af det menneskelige miljø. De er forbundet komplekse procesanlæg og jord. Med tabet af selv en enkelt led i denne kæde vil ubalance det økologiske system som helhed. Det er grunden til cirkulationen af energi og materie på planeten er vigtigt at holde alle eksisterende mangfoldighed af repræsentanterne for den organiske verden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.