FormationVidenskab

Niveauer af organisering af levende materiale

Niveauer af organisering af levende stof - et symbol vedtaget for klassificering af alle levende organismer på vores planet. Wildlife Jorden er virkelig forskelligartet. Organismer kan tage en række forskellige størrelser, fra de simpleste encellede mikrober, og, gå til flercellede væsener, og slutter med de største dyr på jorden - hvaler.

Udviklingen på Jorden fandt sted på en sådan måde, at organismer har udviklet sig fra simple (bogstaveligt talt) til mere komplekse. Således opstår, forsvinder, nye typer af perfektioneret i løbet af evolutionen, at tage et mere finurlig look.

At organisere denne utrolige mængde af levende organismer, og organisationsniveauer af levende materiale blev indført. Faktum er, at på trods af forskelle i udseende og struktur, alle organismerne i naturen har til fælles: de er en eller anden måde sammensat af molekyler, som er sammensat af repetitive elementer, på en eller anden måde - de generelle funktioner af organer; de foder, reproducere, ældes og dø. Med andre ord, egenskaberne for en levende organisme, trods forskellene i udseende ligner hinanden. Faktisk, med fokus på disse data, er det muligt at spore, hvordan udviklingen af vores planet.

Således anser vi niveauet af organisering af levende materiale i flere detaljer. Det første niveau gælder for alle levende organismer, uden undtagelse. Hvad han (niveau) ovenfor, det stigende antal repræsentanter for dyrelivet er elimineret.

1. Den molekylære niveau er fælles for alle organismer. I dette niveau er der er usynligt for det blotte øje, de processer, der finder sted i enhver levende organisme: syntese og nedbrydning af næringsstoffer, bygning eller beskyttende stoffer. Dette niveau af store molekylære forbindelser (proteiner, nukleinsyrer osv. D.)

2. supramolekylær eller subcellulær. Det niveau, hvor strukturerende molekyler i celler organeller: cellemembranen, kromosomer, vakuole, nucleus, osv ...

3. Cell. På dette niveau, er sagen præsenteres i form af en elementær funktionelle enhed - celler.

4. Organet-vævsniveau. Det er på dette niveau dannes alle organer og væv i en levende organisme, uanset deres kompleksitet: hjernen, tunge, nyre, etc. Det skal erindres, at stoffet - et sæt af celler, forenet af en fælles struktur og funktion .. Krop - en del af kroppen, "pligt", som omfatter gennemførelsen af en klart defineret funktion.

5. ontogenetiske eller organismeniveauet. På dette niveau er forskellige agenturer i hensyn til funktionalitet kombineres til en hel organisme. Med andre ord, har dette niveau allerede præsenteret en holistisk individ af nogen art.

6. Population-specifik. Organismer eller personer, der har en lignende struktur, funktion og et lignende udseende, og dermed tilhører samme art, indgår i en befolkning. I biologi, befolkning forstå helheden af alle individer af en given art. Til gengæld har de alle danner en genetisk ensartet og isolerede system. Befolkningen bor i et bestemt sted - rækkevidde og som regel, ikke skærer med andre arter. Se, til gengæld er et aggregat af alle befolkningsgrupper. Levende organismer kan krydses og producere afkom kun inden for rammerne af deres egen art.

7. biocenotic. Det niveau, hvor levende organismer kombineres i biocenoses - helheden af alle populationer bor i et bestemt område. Tilhører en eller anden form, i dette tilfælde betyder ikke noget.

8. biogeocenotic. Dette niveau på grund af dannelsen biogeocoenoses, dvs. aggregat biocønose og abiotiske faktorer (jord, de klimatiske forhold) i området, hvor biocønose bor.

9. Biosphere. Niveau, der samler alle de levende organismer på planeten.

Således organisationsniveauer leve omfatte stof ni point. Denne bestemmende for eksisterende i moderne videnskab systematisering af levende organismer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.