FormationVidenskab

Måling - hvad er det? måleinstrumenter. måleværdi

Meget ofte i vores liv vi mødes med alle mulige målinger. "Måling" - et begreb, der anvendes i forskellige menneskelige aktiviteter. Senere i artiklen hedder konceptet vil blive drøftet på flere måder, selv om mange mener, at det henviser specifikt til matematiske operationer. Men det er ikke sandt. Måling data bliver brugt af mennesker hver dag og i forskellige områder af livet, at hjælpe med at opbygge et sæt af processer.

Begrebet måling

Hvad betyder det ord betyder, og hvad er dens essens? Måling - er at etablere den reelle værdi af en variabel med brug af særligt værktøj, udstyr og viden. For eksempel, er du nødt til at regne ud, hvad størrelse bluser pige havde brug for. Dette kræver målebånd til at måle bestemte parametre for sin krop og udlede dem den rigtige størrelse tøj.

I dette tilfælde er der flere dimensionstabeller: europæiske, amerikanske, russiske og bogstav. Disse oplysninger er let tilgængelige, og vi vil ikke give bordet nævnt i denne artikel.

Lad det være nok at sige, at det centrale spørgsmål i denne sag er det faktum, at vi har en vis, bestemt størrelse, som blev produceret af målingen. Således kan enhver pige erhverve ting ikke engang prøve dem på, og bare ved at kigge dimensionelle nummer eller tag på tøjet. Det er praktisk, da den nuværende arbejde af de billigste online butikker.

Om måleværktøjer

Måling - et koncept, der kan bruges overalt, og se det i øjnene folk næsten dagligt. For at måle noget eller finde nogen værdi, der bruges mange forskellige metoder. Men der er også en række af specielt oprettet til dette formål midlerne.

måleinstrumenter har deres klassificering. Det omfatter en række forskellige måleværdier, målemaskiner, anordninger, omformere, system. De har alle eksisterer for at identificere en bestemt værdi, og den maksimale præcist at måle det. Nogle af disse indretninger således udføre direkte kontakt med måleobjektet.

Generelt kan de måleværktøjer kun anvendes til at gælde, når de er bestemt til disse formål, og i stand til at holde enheden stabil måling for et bestemt tidsrum. Ellers vil resultatet blive unøjagtig.

En række hastighed

Desuden er hver dag mennesker konfronteret med "hastighed" koncept. Dette kan være hastigheden af køretøjer, menneskelig trafik, vand, vind og endda en lang række andre eksempler. Imidlertid hastigheden af målingen for hvert af objekterne er forskellige, bruger helt forskellige metoder og instrumenter:

  • enhed såsom atmometr, beregnet til måling af hastigheden af fordampning af væsker;
  • nephoscope måler retningen og hastigheden af skyerne;
  • Radar bestemmer hastigheden af køretøjet;
  • Stopur måler tiden af de forskellige processer;
  • anemometer - vindhastighed;
  • spinner gør det muligt at specificere strømningshastigheden af floden;
  • gemokoagulograf detekterer hastigheden af størkning af humant blod;
  • omdrejningstæller måler hastighed og omdrejningstal.

Og sådanne eksempler er stadig rigtig mange. Næsten alt i denne verden er umålelig, så betydningen af ordet "måling" er så alsidig, at det er nogle gange svært at forestille sig.

Målinger i fysik

Alt for mange udtryk og begreber er tæt forbundet. Det ser ud til, at en person er involveret i det daglige arbejde på arbejdspladsen. Og det er normalt måles i løn, samt den tid, der bruges på det, eller andre kriterier. Men der er en anden dimension af det arbejde, i dette tilfælde - mekanisk. Naturligvis er der et par videnskabelige begreber. Disse indbefatter arbejde i et elektrisk kredsløb, i termodynamikken, den kinetiske energi. Typisk er et sådant arbejde målt i joule og ergs.

Selvfølgelig er dette ikke kun henvise til at arbejde, er der andre måleenheder, der anvendes til at angive de fysiske mængder. Men de alle tage en eller anden symbol, afhængigt af hvilken form for proces måles. Sådanne værdier ofte vedrører videnskabelig viden - fysik. De er undersøgt i detaljer af skoleelever og studerende. Hvis det ønskes, for at studere disse begreber og værdier i dybden: deres egen, med hjælp af yderligere informationskilder og ressourcer eller leje en kvalificeret lærer.

oplysninger dimension

Der er sådan en ting som "information måling". Det ser ud til, hvordan man kan måle oplysningerne? Er det endda muligt? Det viser sig, er meget muligt. Det afhænger helt af, hvad der menes med oplysninger. Da definitionerne af et par stykker, og så er der forskellige måder at måle. Måling oplysninger sker inden for faget, i husholdningen og i informationsteori.

Måleenhederne kan udtrykkes i bit (den mindste) og bytes (større). Forskellige derivater af nævnte enheder: kilobyte, megabyte, gigabyte.

Endvidere kan information måles såvel som fx energi eller noget. Evaluering af oplysninger findes i to typer: det er målbart (objektiv vurdering) og mening (subjektiv vurdering). Objektiv information vurdering betegner en afvisning af de menneskelige sanser, beregnes den ved anvendelse af forskellige sensorer, enheder, indretninger, der kan give langt flere data end det menneskelige opfattelse.

målemetode

Som det fremgår af ovenstående, målingen - er en metode til at udforske verden som helhed. Naturligvis en sådan undersøgelse er ikke kun ved anvendelse af fremgangsmåden måling, men også ved hjælp af observationer, eksperimenter, beskrivelser. En bred vifte af videnskaber, som bruger måling muliggør ikke kun har specifikke oplysninger, men også præcis. De mest almindelige data indsamlet i løbet af målingen, udtrykt i tal eller matematiske formler.

Således kan man nemt beskrive figurer dimensioner, hastighed af en proces, størrelse og effekt en enhed. Se dette eller dette tal, kan en person let forstå yderligere kendetegn ved den ønskede proces eller objekt og bruge dem. Alt denne viden på daglig basis at hjælpe os i hverdagen, på arbejdet, på gaden eller i hjemmet. Efter alt, selv et enkelt måltid forberedelserne indebærer målemetode.

gamle værdier

Det er let at forstå, at i enhver videnskab har sin egen måleværdi. Enhver, der ved, hvordan man skal udtrykkes og er udpeget af sekunder, minutter, timer, køretøjets hastighed, kraften af pære og en masse andre parametre i et objekt. Der er også kompliceret formel, og ikke mindre komplekse i deres betegnelse værdi.

Typisk er sådanne formler og målte værdier kræves for mere end en snæver kreds af mennesker, der er involveret i et bestemt område. Og meget kan afhænge af besiddelse af sådanne oplysninger.

Der er stadig en masse gamle m-værdierne, der blev brugt i fortiden. Er de nu? Selvfølgelig. Bare omsætte dem til moderne notation. Find oplysninger om denne proces er ganske nemt. Derfor vil enhver person ikke være svært hvis det er nødvendigt at oversætte, for eksempel arshins i centimeter.

Fejlen i målingen

For komplekse processer kan også indbefatte målinger af klasser. Mere præcist nøjagtighedskravene klasser af lægemidler anvendt til målingen. Dette er den endelige data for visse instrumenter, der viser omfanget af deres nøjagtighed. Den er defineret tolerancegrænser for fejl eller andre værdier, der kan påvirke niveauet af nøjagtighed.

Snarere kompliceret og uforståeligt definition for en person, der ikke forstår dette. Dog vil en erfaren specialist ikke hæmme lignende koncepter. For eksempel, at det er nødvendigt at måle nogen værdi. Til dette formål en vis hjælp af måling. Indikationer af dette værktøj og vil blive behandlet som et resultat. Men for at opnå dette resultat kan være påvirket af en række faktorer, herunder visse fejl. Hver af de udvalgte klasse af præcision måleinstrumenter har sin egen fejl. Grænsen for den tilladelige fejl beregnes efter en formel.

Områder anvendelse af viden

Du kan fortælle en masse om alle de snørklede af målingen processen. Og alle vil være i stand til at komme til en ny og nyttig information om emnet. Måling - Dette er en interessant metode til at opnå alle de oplysninger, der kræver en seriøs, ansvarlig og kvalitativ tilgang.

Selvfølgelig, når husmoderen er engageret i udarbejdelsen af den kage på en speciel opskrift, målebæger i det nødvendige antal produkter, der er nødvendige, det gør det nemt. Men hvis du går ind i detaljerne nærmere på et bredere niveau, er det ikke svært at forstå, at fra målingen data afhænger meget i vores liv. At gå ud om morgenen for at arbejde, folk ønsker at vide, hvordan vejret bliver, hvordan man klæder, om der skal tage en paraply. Og for dette, man lærer vejrudsigten. Men vejrdata blev også opnået ved måling mange indikatorer - fugtighed, temperatur, atmosfærisk tryk, etc ...

Enkel og kompleks

Måling - en proces, hvor der er mange sorter. Dette blev anført ovenfor. Modtag data kan være en række forskellige måder ved hjælp af en række forskellige objekter, installationer, udstyr, metoder. Dog kan enhederne opdeles efter destinationen. Nogle af dem hjælpe til at kontrollere andre - at finde ud af deres fejl og afvigelser. Nogle fokuserer på visse særlige værdier, som bruges af mennesker. De opnåede værdier af data og derefter omdannes til de nødvendige parametre, under anvendelse af en specifik metode.

Måske den mest enkle måleapparat kan kaldes en linje. Du kan bruge det til at få oplysninger om længden, højden, bredden af objektet. Naturligvis er det ikke det eneste eksempel. Det er blevet sagt om bægeret. Du kan også nævne gulv- og køkken skalaer. Anyway, disse eksempler er tilgængelige i et stort udvalg, og tilstedeværelsen af sådanne anordninger er ofte i høj grad letter menneskeliv.

Måling system som helhed

Faktisk er ordet "Dimension" er meget stor. Områder for anvendelse af nævnte proces ganske omfattende. Metoder for store sæt. Det er sandt, og udsagnet om, at i forskellige lande har sit eget system for måling og værdier. Kan variere, og titel, og som indeholder de oplysninger og formlen for beregningen andele. Videnskab, dog er tæt involveret i læren om handling og nøjagtig måling kaldes metrologi.

Der er også visse officielle dokumenter og statslige standarder, som styrer de mængder og måleenheder. En masse forskere dedikeret og dedikerer deres arbejde studere måleprocessen, skrive særlige bøger, at udvikle en formel, bidrager til frembringelse af ny viden om dette emne. Og hver person i verden bruger disse data i hverdagen. Derfor er målingen af viden er altid aktuel.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.