FormationVidenskab

UNESCO - hvad er det? Vi forklarer i tilgængeligt sprog

UNESCO - hvad er det? Dette ofte spørger børn fra deres forældre. Mange voksne ved ikke engang, hvad jeg skal sige krummer. Social reklame med logoet for organisationen er velkendt for alle. Men hvad det er? Skil akronym på russisk umuligt. Og i nyhederne hele tiden taler om UNESCO World Heritage Site, som det er at spare, og hvad de skal gøre næste. Lad os beskæftige sig med de særlige forhold i "oversøisk" organisation sammen.

underlig forkortelse

UNESCO - hvad er det? Fra synspunkt filologi, en forkortelse af det engelske sprog. Hun skriver så: De Forenede Nationers Organisation for Uddannelse, Videnskab og Kultur. Som du kan se, det første bogstav i hvert ord og danne akronymet UNESCO. Hvad er det oversat? Bogstaveligt talt, det kan oversættes som følger: FN afdeling med ansvar for videnskab, uddannelse og kultur i verden. Datterselskab gren af FN oprettede UNESCO, hvis formål er omhyggeligt beskyttet og kontrolleret af medlemmer af kommissionen. Den blev dannet i november 1945. I dag på loyalitet organisationen svor næsten 200 lande over hele kloden.

opgaver

Til dato er den vigtigste mission for UNESCO anses for at være fremme af fred, løsning af forskellige konflikter, styrkelse af kulturelle bånd mellem nationer. Som organisationen udvider samarbejdet med forskellige nationer inden for videnskab, uddannelse og kultur. UNESCO fremmer gensidig respekt, retfærdighed, lighed, menneskerettigheder, uanset race, køn, religion, nationalitet og så videre.

Legacy of mand Fra mennesket og mennesket fra naturen

Når slutningen af verdenskrigen, syntes om ødelæggelse og forbrug af naturressourcer. Endelig folk fik den idé i mit hoved for at holde og tage sig af det skabte og givet os i brugen af det væld af naturen. Så der er en liste over UNESCO, implementeret i 1972. I dag er listen består af mere end et tusinde elementer er i 161 lande i verden. Blandt disse objekter og fænomener i naturen, samt hvad der er blevet skabt af menneskehænder. Nu ved du, hvilke kriterier de objekter hører til på listen over "World Heritage of UNESCO."

berettigelseskriterier

For at forstå betydningen og værdien af sagsøgeren på listen skal være medlemmer af kommissionen at afgøre: det er menneskeskabt eller naturlig objekt.

For de første vigtige egenskaber såsom:

  • forholdet af menneskelige værdier;
  • arkitektoniske udvikling;
  • entydighed af objektet;
  • kommunikation med det offentlige rum;
  • skønhed;
  • æstetik.

For naturlige objekter en særlig tilgang. Der er vigtige andre funktioner til at få monumentet i UNESCO arv:

  • usædvanlige æstetiske kvaliteter fænomener eller by;
  • prøve historiens scene;
  • prøvebordet biologi eller geologi;
  • værdien af den mangfoldighed af flora og fauna.

UNESCO. Fragmenter af listen over de lande,

Det skal bemærkes, at de mestre i denne liste er naturligvis, Rusland, Mexico, Kina, Frankrig, Italien, Spanien, Grækenland, Tyskland, Storbritannien, USA, Brasilien og Canada.

I Armenien beskyttet kun menneskeskabt objekt - klostrene Sanahin og Haghpat. I Afghanistan - naturlige og menneskeskabte monument Minaret af Jam og kulturlandskabet med fund i Bamiyan-provinsen. I Bangladesh Mangrover er berømte. I Israel, værner syv steder: den gamle by i Acre og Jerusalem, samt de bibelske bakker og dyre røgelse. I Indien er 28 allerede beskyttede monumenter! Deres liste omfatter nationalparker, templer, kirker, mausoleer, bjergbaner, dyreliv tilflugt Manas og så videre. I Tyrkiet, værner hele historiske område i Istanbul.

Russisk faciliteter også beskyttet i store mængder. Et hævet selv spørgsmålet om, hvordan man kan forebygge Bajkalsøen fra arv listen, som vores regering ikke opfylder sine forpligtelser over for organisationen. Så lederne af vores land har lukket papirmasse og papirfabrik, der ligger ved bredden af søen. I Den Russiske Føderation er beskyttet af UNESCO hele forstæder St. Petersburg: Gatchina, Strelna, Kronstadt, Pavlovsk og andre. På samme liste, og Den Røde Plads med Kreml, hvide stenkirke Vladimir og Suzdal, det historiske centrum af Yaroslavl og St. Petersborg. Listen omfatter naturlige sø Baikal, gyldne bjerge af Altai Republic, vulkaner på Kamtjatka-halvøen, de uberørte skove i Komi Republik, kuriske, og så videre.

Så efter at have læst vores artikel, kan du ikke være bange for at sætte spørgsmålstegn ved barnet: "UNESCO - hvad det er," Desuden, du som forælder, er du velkommen til at fortælle os, hvilken slags organisation, som den udfører opgaven, og hvilke områder, der indgår i sin liste!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.