FormationVidenskab

Aminosyrer: biokemi, klassifikation

For fuld aktivitet af det menneskelige legeme, der udfører alle de funktioner, du har brug for at spise fødevarer rige på proteiner, fedt, kulhydrater. Proteiner og proteiner er bestanddele af cellen, så en person skal proteinholdige fødevarer. Hvad er aminosyrer? Den biokemi af disse forbindelser - et vigtigt emne, som fortjener nærmere overvejelse og undersøgelse.

især aminosyrer

Disse forbindelser er nødvendige for syntesen af proteinmolekyler. I naturen er der over hundrede og halvtreds forskellige aminosyrer, men ikke alle af dem er af afgørende betydning for den menneskelige krop. Vi har brug for en aminosyre? Biochemistry 20 af disse forbindelser blev undersøgt i detaljer af indenlandske og udenlandske forskere. Det konstateredes, at tolv af dem er i stand til at blive syntetiseret i det menneskelige legeme, og kun otte aminosyrer bør komme fra fødevarer.

klassifikation

Overveje nogle af aminosyrerne. Biokemi, klassificering af disse organiske forbindelser indebærer adskillelse af de tre hovedgrupper:

  • afgørende stammer fra mad. Sådanne stoffer kan ikke syntetiseres i det menneskelige legeme;
  • Udskifteligt dannet i legemet, falder i det, sammen med protein fødevarer;
  • Udskifteligt konventionelt produceret fra essentielle forbindelser.

Vigtige egenskaber

Hvad er de fysiske og kemiske egenskaber er aminosyrer? Biokemien af disse forbindelser giver en idé om deres grundlæggende egenskaber. Aminosyrer har høje smeltepunkter, perfekt opløselige i vand, har en krystallinsk form.

Hvad der ellers er karakteriseret ved aminosyrer? Biokemi formel dem indikerer tilstedeværelsen af kulstof molekyler med optisk aktivitet.

kemiske egenskaber

Deres interesse er biokemi. Aminosyrer - primære struktur af peptider. Det er ved at kombinere flere aminosyrerester i en lineær struktur er en syntese af et proteinmolekyle. Når de anvendes i mennesker glycinpulver eller tabletter, en hurtig og nem gennemtrængning af det organiske stof i blodet. Deres interesse er biokemi. Aminosyrer, proteiner, kulhydrater, fedt - stoffer, som er nødvendige for funktionen af den levende organisme. Når de opstår høj mangel sygdom.

Aminosyrer er amfotere forbindelser, der udviser dobbelte kemiske egenskaber.

Den biologiske betydning

Denne klasse af nitrogenholdige forbindelser, der er ansvarlige for syntesen af proteinmolekyler i det menneskelige legeme. I tilfælde af underskuddet, der er alvorlige problemer med nervesystemet. Hvad er vigtigt for kroppen aminosyrer? Biokemi disse amphotere forbindelser forklarer deres betydning for biosyntesen af glycogen i leveren. Dens utilstrækkelig mængde fører til alvorlig sygdom. Blandt de vigtigste årsager til den manglende 20 essentielle aminosyrer, lægerne kaldte spiseforstyrrelser, misbrug af spiritus, systematiske stress situationer. For at undgå nedbrydning af kroppens (for at undgå proteinmangel), skal du medtage en fødevare mejeriprodukter, kød, soja produkter.

dualitet egenskaber

Hvilke funktioner har en aminosyre? Biokemi disse forbindelser på grund af tilstedeværelsen i molekylerne i de to funktionelle grupper. Disse kemiske forbindelser har en carboxylgruppe (syre) COOH-gruppe, samt er aminer. Sådanne strukturelle træk forklare deres kemiske egenskaber.

Ligheden med organiske og mineralske syrer er vist i reaktioner med aktive metaller, basiske oxider, baser, salte af svage syrer. Yderligere aminosyrer er stand til at indgå kemisk reaktion med alkoholer til dannelse af estere. Tilstedeværelsen af aminogruppen forklarer deres interaktion med syrerne fra donoren-acceptor ordning for kommunikation.

Klassificering og nomenklatur

Afhængigt af placeringen af carboxylgrupperne kan opdele disse organiske forbindelser til alfa, beta, aminosyrer. Nummereringen af carbonatomer, hvor et carbon begynder efter syregruppen.

I organisk kemi isoleret aminosyre ifølge antallet af funktionelle grupper: basiske, neutrale, sure.

Afhængigt af arten af de carbonhydridgrupper sædvanligvis klassificeret alle aminosyrer på fedtholdige (alifatiske) heterocyclisk, aromatiske og svovlholdige forbindelser. Som et eksempel kan en aromatisk aminosyre være repræsenteret ved 2 aminobenzoesyre.

Ved systematisk nomenklatur under titlen på denne klasse af organiske forbindelser figur viser positionen af aminogruppen, tilsæt derefter navnet på carbonkæden, der indbefatter en carboxylgruppe. Det græske alfabet anvendes i tilfælde af, at en aminosyre vil blive navngivet af det trivielle nomenklatur.

Når molekylet indeholder to funktionelle (amino), i navnet angiver præfikset anvendt: diamino, triamino-. For polybasiske aminosyrer i titlen tilsat til triolsyren eller diol.

Funktioner isomerer og fremstilling af aminosyrer

Givet specificiteten af den kemiske struktur af repræsentanterne for denne klasse af organiske stoffer, identificere adskillige typer af isomeri. Tilsvarende carboxylsyrer i disse amfotere forbindelser, der er isomerer af en carbonskelet.

Du kan også lave isomerer med et andet arrangement af aminosyren funktionalitet. Af interesse er den optiske isomer af klassen, som gør det muligt at forklare deres biologiske betydning for levende organismer.

Som et råmateriale til syntese af nylon favorisere aminocapronsyre. Ved hydrolyse kan opnås 25 essentielle aminosyrer. Der er visse problemer forbundet med separation af den resulterende blanding af amphotere forbindelser. Ud over hydrolysen af proteinmolekyler kan syntetiseres ved omsætning af aminosyrer ved omsætning galogenhzameschennyh Gel-Volhard-Zelinsky.

Aminosyrer dannet under processerne for hydrolyse af proteiner , der tilhører de levnedsmidler. Disse stoffer er byggestenene, som opstår som følge af tilpasningen af vegetabilske og animalske proteiner, mætning af kroppens essentielle komponenter til dens levetid.

For eksempel i tilfælde af svær udmattelse, som følge af kraftig operation, er patienten tildelt til en særlig takst af aminosyrer. Med glutaminsyre udføres behandling af nervesygdomme, at mavesår nødvendige bruge en histidin. I landbruget er aminosyren anvendes som en topdressing til dyr for at fremme deres vækst og udvikling.

konklusion

Aminosyrer er amfotere organiske forbindelser spiller en vigtig rolle i humane og animalske affald. Hvis utilstrækkelige mængder af en af de essentielle aminosyrer, der er alvorlige sundhedsproblemer. En komplet protein kost er især vigtigt i ungdomsårene, samt dem, der lider permanent fysisk aktivitet, er aktivt engageret i sport.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.