TravelingRejsetips

Istanbul: hvordan du kommer fra lufthavnen til forskellige områder af byen

Hvordan kommer fra Istanbul lufthavnen til centrum? Dette spørgsmål er for svært at give ham et hurtigt og simpelt svar. For det første, de internationale lufthavne i Istanbul to. Byens myndigheder har lovet at bygge en tredjedel. Men indtil videre den største luft gateway til Istanbul lufthavne er opkaldt efter Mustafa Kemal Ataturk og Sabiha Gokcen Lufthavn. Nu er den anden komponent i spørgsmålet: hvad er byens centrum? Efter metropol, som er beboet af atten millioner mennesker, er beliggende på begge bredder af Bosporus. Så en del af det er i Europa, og den anden - i Asien. Baseret på den enorme metropol område, "centrum" - konceptet er også meget Extensible. Det er både i Europa og i Asien. Men, selvfølgelig, dens geografiske dækning er meget mindre. I denne artikel vil vi se på, hvordan den rejsende, der fløj til Istanbul, komme ud af hans luft havne i centrum. Her vil oplysningerne blive ydet støtte til dem, der har brug for at komme hurtigt fra Atatürk lufthavn Sabiha, eller omvendt.

Hvad er centrum for Istanbul

Lad os bare sige, det er i intervallet Konstantinopel. Men byens historiske centrum er meget stort. Bay Gyldne Horn opdeler det i de europæiske og asiatiske dele. Guides kaldte to centrale distrikt i Istanbul: Sultanahmet (hvor de vigtigste museer og moskeer) og centrum af nattelivet - Taksim-pladsen. Aksaray, Laleli Gulhane og heller ikke uden interesse for turisten. Hvis du er interesseret i Sultanens Topkapi-paladset, vil du har brug for det til Gulhane. Hvis du rejser til Istanbul, og du afsat til at udforske byen to eller tre timer, er du velkommen til at gå til Sultanahmet. I dette område, for de fleste af de største attraktioner. Det er Hagia Sophia, blå moské, Hippodrome, cisterne og andre. Vil du tage en tur med turist båd, gå langs Galata-broen, tage en tur på Eminonu havnefronten? Det er Fatih (Istanbul). Hvordan kommer fra Atatürk lufthavn til alle disse attraktioner, så læs videre.

Det vigtigste luft gateway af Istanbul

Det er den ældste lufthavn. Det blev bygget i den europæiske del af storbyen. Fra Sultanahmet Square er adskilt af fireogtyve km. Navn på den første præsident for Tyrkiet og en nationalhelt lufthavn er fra firserne i forrige århundrede. Ataturk (så kærligt kaldes Air Havn) er den tredje i Europa og ellevte i verden i antallet af passagerer. Naturligvis Istanbul myndigheder være meget opmærksomme på forholdet til byens lufthavn. For ham strakte metrolinje. Find stationen (det er endelig) er ikke svært. Du skal blot følge fra ankomst område til højre, følg skiltene "Metro Subway" til rulletrappen, som vil sænke dig til metroen. For en enkelt rejse token til at købe, og hvis du planlægger at ofte bruger offentlig transport, få bedre "Istanbul Cards". Fra Ataturk direkte busser til Taksim Kozyatagy og Etiler (Istanbul). Hvordan kommer fra lufthavnen til det historiske centrum, diskuteret nedenfor. I mellemtiden priser. Prisen for en taxa er halvtreds lire, på bussen - ti, og metroen - fire.

Istanbul Ataturk Lufthavn: hvordan man kommer til centrum

Navet forbinder til byen, kun en (rød) metrolinje. Det bør ikke være i den mest historiske centrum. Turister nødt til at tælle seks stationer og stå af på "Zeytinburnu". Stige op af jorden, skal det overføre til den høje hastighed sporvogn T1. Og han kom forbi alle de interessante steder: Aksaray, Laleli, Sultanahmet, Gulhane. For at smage den lækre fisk fra Galata-broen, skal du stå af ved sporvognsstoppestedet T1 "Eminonu". Når omplantning i en anden form for offentlig transport har brug for en ny token. Det skal falde ned i tælleapparatet slot - eller ikke gå til sporvogns stop. Derfor er det bedre at bruge "Istanbul-kort". Det kan fylde op til ethvert beløb. Med hendes flytte rundt den største by i Tyrkiet vil blive lettere og billigere. Tror ikke, at taxier i Istanbul - den hurtigste transportform. Plug (til at stå i dem, også er betalende passager) i byen, så det er bedre at gå med metro.

Hvordan kommer man til Taksim

Dette område er beliggende i Istanbuls asiatiske side. I lang tid på en høj bakke klatrede kun kabelbane. Mange guider stadig pege på den gamle måde, hvordan man kommer fra Istanbul lufthavnen til Taksim. Det bør være på den røde linje (M1) for at komme til "Zeytinburnu". Derefter overføre til en high-speed sporvogn T1 og følge den til dens endelige stop "Kabatas". Der, finde den nederste station af svævebane og på denne form for transport i byer op til Taksim. Men nu vejen til centrum af aftenen sjov er meget enklere. Metro bygherrer stadig banet tunnel under Strædet og strakt i Taksim grønne gren. Så for at komme til dette område, er du nødt til at sidde i lufthavnen opkaldt efter Kemal Ataturk på M1. For at skifte tog på stationen "Yenikapi". Og på M2 (grøn linje) for at komme til busstoppestedet "Taxi".

Fra Atatürk lufthavn bus

I lang tid denne form for landtransport var den eneste forbindelse mellem luften og havneområdet af Taksim. Hvis vi spørger, hvordan man kommer til Istanbul fra Atatürk lufthavn om natten, men for ikke at betaler for meget, flyttede derefter at søge efter et svar flere muligheder, så lad os på bussen. Passagerer, der betjenes af selskabet "Havatash". Dens busser besejler fra fire om morgenen indtil morgenen. Intervallet mellem fly - blot en halv time. Billetter koster ti lire, og turen til Taksim vil vare omkring fyrre min (uden trafikpropper). Taxa - er en mulighed for døve om morgenen. Sporvognen kører også fra seks om morgenen til midnat.

Hvordan til at dræbe tid i lufthavnen Ataturk

Så vi landede på Atatürk Havalimani (Istanbul). Hvordan kommer fra lufthavnen til byen ved dag og nat, har vi allerede forklaret. Det skal tilføjes, at Istanbul - en kæmpe metropol, og vejen til dens centrum ikke en kort. Så hvis du har lomme mellem flyvninger to til tre timer, ikke forlader Ataturk Lufthavn. Tro mig, der er noget at gøre, og tiden vil flyve med. For det første er det de toldfrie butikker. Ofte i hallerne af terminaler i den største knudepunkt for Tyrkiet showcases kunstudstillinger. Mange caféer her, restauranter, virker endda en frisør. Wi-Fi er gratis på alle lufthavnens terminaler. Tja, hvis du ønsker at sove en lille smule, så vil din tjeneste venteværelser af varierende komfort. De fem hoteller er placeret tæt på lufthavnen. Og en hotel ligger i gåafstand og er forbundet med en overdækket gangbro til den afgange område.

Er der mange lufthavne i Istanbul. Sabiha Gokcen: hvordan man kommer til byen

Denne luft havn blev bygget for at aflaste hovedporten i byen. En terminal blev bygget halv promille syv, og den anden - i det niende år. Den nye lufthavn, blev det besluttet at kalde til ære for Sabiha Gokcen. Dette er den første kvinde i Tyrkiet, som er blevet en militær pilot. Hertil kommer, at hun var den adopterede datter af Kemal Ataturk. Tidligere i Sabiha Gokcen Lufthavn fløj passagerfly kun lavprisflyselskaber, såsom "Sanekspress" eller "Pegasus". Men nu er der jord og ganske respektable bærere, såsom "Turkish Airlines." Vi kan ikke sige, at Sabiha lufthavn overskygget den gamle hub, men det er ganske indhente. I 2014, det håndterede 23,5 millioner rejsende. Og denne præstation gør attende lufthavn i Europa med hensyn til passagertrafikken. Rejsende roste de nye, moderne og komfortable terminaler Sabiha. Den eneste ulempe - manglen på forbindelse til byen. Lufthavnen blev bygget i den asiatiske side af Istanbul, men meget langt fra centrum. Det er adskilt fra Sultanahmet i femoghalvtreds km.

transport

Desværre, på grund af Istanbul Sabiha Gokcen Lufthavn er endnu ikke strakt gren metro, og letbane, også går ikke. De eneste transportmiddel er taxier og busser. Og det er fortsat genstand for hyppige klager fra passagerer. Det er ikke engang dyrt taxa. Korkprodukter for Istanbul - et permanent fænomen. De er ikke kun om natten. Derfor, for at nå et fly, skal passagererne være opmærksom på, at landtransport kan blive forsinket på vejen i en time, hvis ikke mere. Hvordan kommer fra Sabiha Lufthavn til Istanbul? En taxatur vil koste halvfjerds lire (op til Kadikoy) til 110 (op til Sultanahmet). Hvis du har lejet en bil i lufthavnen, og flet sammen med E-80 motorvejen.

Fra Sabiha til Taksim og Sultanahmet

Og nu se på, hvordan den offentlige transport til at komme til Istanbul. Hvordan kommer fra Sabiha Gokcen Lufthavn, for eksempel til Taksim? Vi forlader fra den internationale terminal og straks komme til busstoppestedet "Havatash" selskab. Biler kører hver en halv time næsten hele døgnet (fra fire om morgenen indtil en om morgenen). Billetter koster femten lire, en tur (ekskl overbelastning) vil vare halvanden time. Op til Sultanahmet og de omkringliggende centrale områder vil blive sværere at få. Du kan benytte sig af det samme selskab "Havatash" og komme til molen Kadıköy, hvor færgen til molen Eminonu. På tværs af vejen fra det sidste stop bliver den højhastighedstog station, hvor du skal køre tre stop for at komme til Hagia Sophia og Den Blå Moske.

Fra Sabiha til togstationen

Hvis du planlægger at rejse rundt Tyrkiet med tog, skal du først komme til en af de to stationer - Haydarpasa og Sirkeci. Disse stationer er placeret tæt på lystbådehavnen. Haydarpasa - nær Kadikoy (Asiatisk side) og Sirkeci - Eminonu nær (europæisk). Vi har allerede forklaret, hvordan man kommer fra lufthavnen til Istanbul Sultanahmet. Indtil stationerne nødt til at gå på samme måde. Bortset maskiner firma "Havatash", kan du bruge almindelig bybus E-10 (gør stop undervejs), eller E-11 (Express). De har alle følger molen Kadıköy, hvor tæt på Haydarpasa. Hvis din toget forlader stationen Sirkeci, skal du bruge færgeforbindelse til at krydse til den europæiske side af Istanbul. Men tunnelen under Bosporus er gældende fra det fjortende år - "Marmaray". Du kan gå ned under jorden og tage metroen. Stoppet kaldes - "Sirkeci".

Hvordan kommer fra en lufthavn til en anden

Ganske ofte, passagerer, der flyver flyforbindelser, vælge deres sted af transplantation Istanbul. Hvordan kommer fra Ataturk Lufthavn til Sabiha? Udover taxier, er der kun én vej. Denne bus selskab "Havatash". Du er nødt til at sidde på den bil, som skal være til Taksim (læs indskriften på den elektroniske resultattavle på forruden). Og allerede der er overførsel til en anden bus, der går til din foretrukne lufthavn. Flyvninger skal planlægges således, at den ønskede maskine til at vente i lang tid er ikke nødvendig. Ikke desto mindre, på den måde, du er nødt til at bruge mindst to og en halv time.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.