ForretningIndustri

Keramisk materiale: egenskaber, produktionsteknologi, ansøgning

Den første keramik syntes længe før folk lærte at smelt metal. Gamle potter og krukker, som arkæologer har fundet til denne dag, er bevis på. Det skal bemærkes, at det keramiske materiale har unikke egenskaber, der gør det i nogle områder simpelthen uerstattelige. Lad os dele med dig, især keramik, taler om sin produktion og karakteristika.

oversigt

Keramiske produkter fremstillet ved sintring af blandinger af ler og organiske additiver. Undertiden anvendelsen af uorganiske oxidforbindelser. Den første af disse artikler er dukket op 5000 år siden. I løbet af denne tid, er produktionsteknologi forbedret, og i dag har vi adgang til meget stærke keramiske produkter. De anvendes i byggeriet til facader, gulve, opbygning af vægge, og så videre. D.

Der er keramik med en tæt og porøse krukker. Den afgørende forskel mellem de to er, at stramme crock er vandtæt. Dette porcelæn, gulvfliser, etc. Den porøse crock - .. Tagsten, keramiske sten, drænrør og mere.

Historien om forekomst

Ordet "keramik" i græsk betyder "ler". Naturligvis til fremstilling af et produkt det bruges en slags blanding. I det tilføjer de nødvendige materialer, afhængigt af hvad der er behov for at komme i sidste ende. Ved første hånd, og lidt senere, og på en speciel maskine keramik var knyttet til en særlig blanket. Efterfølgende keramiske genstande brændes i en ovn ved høj temperatur.

Mange lande bruger deres egen teknologi. Dette gælder for masserne af keramik, maleri og ruder. Det første land, der har opnået en betydelig udvikling af denne industri, anses det for Egypten. Det er produktion af keramik blev etableret der i første omgang. Produkterne blev lavet af grov og dårligt blandet mudder, men i fremtidige forbedrede teknologier. I dag mursten er lavet af gul ler, som angiveligt blev brugt i konstruktionen af pyramiderne i Memphis.

Fremkomsten af porcelæn

I lang tid i Kina ved hjælp af et materiale såsom jade. Det var smukt, men ganske skrøbelig og vanskelig at håndtere. Efter års søgen efter en løsning blev fundet. Porcelæn er mere enkel at fremstille. Alligevel er der nogle nuancer. For eksempel, glimmer og tsvaoku, som er beliggende i "china sten", blev formalet til et fint pulver og opbevares i mere end 10 år. Dette blev gjort for at sikre, at materialet er blevet den mest medgørlige. De første porcelæn varer i Kina var høje og aflange fartøjer. De har en blank overflade og blå eller mørkegrøn. Seneste værdsat mest.

I dag menes det, at Kina er et land, hvor porcelænet er blevet fordelt mest. Dette er sandt, selv om det har været populære i Europa, men det viste sig at der senere, og dens produktion har udviklet længere.

De vigtigste typer af keramik

På nuværende tidspunkt er produkter af ler har en bred klassifikation. Så kan keramik poster opdeles i to hovedgrupper:

 • uglaseret keramik (terracotta og keramik);
 • glaserede (majolica, fajance, porcelæn, ildfast ler).

Terrakotta - italiensk for "bagt jord". Produkterne er lavet af farvet ler og har en porøs struktur. Terracotta gøre vaser, fade, samt legetøj og fliser.

Keramik keramik er mere vanskelige at forarbejde. For at gøre det vandtæt, polering er nødvendig. Hvorefter produktet underkastes moræne. Til dette formål er det tilbage i varm ovn røg indtil cool. I dag er mange typer af keramik, keramik især er ekstremt populære. Det anvendes i husholdninger til opbevaring af mælk, massegods eller som dekoration.

Med hensyn til den anden type - glaseret keramik, her den mest populære porcelæn og fajance. Førstnævnte er dyrere og tidskrævende at producere, den anden - praktisk og billig. De adskiller sig indbyrdes ved, at porcelæn produkter indeholder mindre ler og flere specielle additiver. Endvidere er porcelæn oplyst af lys, i modsætning til porcelæn.

på ildfaste

Produkter er blandinger af ler ildfaste. Afhængigt af formålet, de kan modstå temperaturer på 1 300 til at 2000 grader celsius, og endnu højere. Brugte særlige keramiske ovn. Ildfaste materialer i det største antal, der anvendes i den metallurgiske proces. Der bruges de til opførelse af højovne og aggregater.

Det er logisk at sige, at med stigende temperatur af den ildfaste styrke er ikke tabt, men snarere steget. Dette opnås på grund af tilstedeværelsen i de ildfaste oxider, silicater og borider. De anvendes næsten overalt, hvor der er højtemperaturprocesser. Meget ofte de forekommer formet, dvs. i form af et specifikt produkt, siger, en mursten. kræver Sjældnere brugen af unshaped ildfaste som et pulver.

Keramik i byggeriet

Fordelene ved de keramiske materialer er, at deres bestande er ikke specielt begrænset. Sammen med den lette produktion og høj holdbarhed af produktet, nu er det uundværligt i byggebranchen. Hvis du tager de vægmaterialer, det indtager en førende position her er ler mursten.

Det samme gælder for keramiske fliser, som på trods af fremkomsten af polymerer uden at miste terræn. Hun brugte stadig for rummet udstyr med høj luftfugtighed og temperatur. Blandt de står over for materialer indtager førstepladsen betonblok.

I løbet af de sidste par år, en stigning i produktionen af strukturelle ler fliser og mursten 4%. For deres produktion er brug for minimale ændringer i mursten fabrikker, hvor omkostningerne dækkes ind i første år af salget. Abroad hule keramik har længe besat den førende position og sælges meget bedre end den sædvanlige mursten.

Særlige keramiske materialer

Sådanne produkter indbefatter sanitære og kloakrør. Den første er inddelt i tre store grupper:

 • af hårdt porcelæn (porøs lerkrukke);
 • sanitetsporcelæn (sintret lerkrukke);
 • semiporcelain (semisintered crock).

De vigtigste krav til en hygiejneprodukter - en modstand mod mekanisk beskadigelse, varmebestandighed. Formuleringen skal holdes i streng orden, det samme gælder for teknologi. Det bruger kun professionelle ovn keramik og høj kvalitet råvarer. For sanitetsprodukter bør omfatte dræn, toiletter, badekar, radiatorer, osv En sikker måde at kontrollere kvaliteten af produktet - .. En let aflytning på skroget. Lyden skal være rent og uden raslende. Dette indikerer affyringen ved den rigtige temperatur og fraværet af revner.

Som for kloakrør, bør de tætte kage crock. Keramiske rør er fremstillet med en diameter på 150-600 mm. Normalt glasur dækket både indenfor og udenfor. For disse produkter er kendetegnet ved høj modstandsdygtighed over for aggressive miljøer og omstrejfende elektrisk strøm. Har en rimelig pris, hvilket gør dem mere tilgængelige.

Fysisk-kemiske egenskaber keramik

Som allerede nævnt, kan alle produkter inddeles i to brede grupper: tætte og porøse. Tætte har vandabsorption på mindre end 5%, porøse - 5% eller mere. ler mursten (porøs og hule), hule murværk, fliser, fliser til tag: Sidstnævnte gruppe omfatter følgende produkter. Tætte keramiske varer - road mursten og gulvfliser. I den sanitære sektor den opfylder begge porøs og tæt keramisk.

Taler om de fysiske og kemiske egenskaber, skal det bemærkes, manglen på en nøgle keramik. Den består i den forøgede skrøbelighed sammenlignet med andre materialer. Ikke desto mindre, høj tilgængelighed og alsidighed gør dette materiale en af de mest populære i mange brancher, og selv i hverdagen. Moderne teknologi gør det muligt at opnå glat overflade umiddelbart efter affyring. Hvis du ønsker at opnå en bestemt farve, tilsæt derefter oxider af jern og kobolt.

mikrostruktur Egenskaber

Ved opvarmning keramik gradvist bliver flydende. Den er udstyret med et stort antal enkle og komplekse forbindelser. Ved køling foregår krystallisation. Det er manifesteret i tabet af rene krystaller, der stiger i størrelse. Når massen størkner, strukturen dannede mikrokonglomerat. Det mullit korn cementeret størknede masse. Du skal betale din opmærksomhed, at ilt-atomer danner en slags matrix. Det indeholder lidt metal atomer, som er substitueret i mellemrummene derimellem. Følgelig i mikrostrukturen er domineret af ioniske og kovalente bindinger er noget mindre. Kemisk stabilitet og stabilitet opnås ved tilstedeværelsen af stærke og holdbare kemiske forbindelser.

Som bemærket ovenfor er anvendelsen af keramiske materialer er begrænset. Dette skyldes det faktum, at krystallerne er ufuldkomne. Gitre har mange fejl: nuklear porestørrelse, vridning, etc. Alt dette i høj grad forringer sejhed ... Men der er her og dens nuancer. For eksempel, er meget muligt emnet teknologi under fremstillingen af en bestemt type keramik at opnå gode resultater i styrke. Til dette formål, er det vigtigt at overholde temperaturen og varigheden af fyring produkter.

Karakteristika og egenskaber af ler

Ler - sedimentbjergarter der er uafhængig af sammensætningen og strukturen af plast materiale danner ved blanding med vand. Efter brænding - kamnevidnoe krop. Typisk er blandingen er tæt, i vid udstrækning består af aluminiumsilicater. Ofte findes i lerarter og sten, såsom kvarts, feldspat, pyrit og hydroxider og carbonater af calcium-, magnesium- og titanforbindelser.

Kaolin - den reneste ler, som er kendt til dato. Den består næsten udelukkende af kaolinit. Efter fyring erhverve en hvid farve. Nødvendig til forarbejdning plasticitet opnås ved tilstedeværelsen af fine korn i strukturen af leret materiale (0,005 mm). Naturligvis, jo mere sammensat af et sådant materiale, plasticitet af ovenstående og omvendt.

De vigtigste egenskaber af keramisk ler bør omfatte:

 • plasticitet - deformation uden brud;
 • tilslutningsmuligheder;
 • luft og ild krympning;
 • brandsikkerhed.

Dag, forskellige magre og berigende additiver, som ændrer materialeegenskaber i begge retninger. Dette fører til det faktum, at keramiske produkter bliver stadig mere populære og tilgængelige.

Produktion processkema

Karakterisering af keramiske materialer antyder muligheden for brugen af ler i forskellige brancher. Dette førte til, at der var en stor efterspørgsel, og dermed øges tilbud. Anlæg til produktion af det meste af arbejdet på det samme skema:

 • Exploration;
 • uddannelse;
 • formning og tørring;
 • ristning og produkt frigivelse.

For at minimere omkostningerne er normalt fabrikken bliver bygget i umiddelbar nærhed af deponering af ler. Ekstraktion ved åben måde, er der udgravet. Det næste skridt er vægttræning. Råvaren er beriget, knuses og blandes indtil glat. Shaping the Future af det keramiske produkt udføres ved våde og tørre processer. I det første tilfælde, massen af befugtet til 25%, og i det andet - ikke mere end 12%.

Tidligere ofte brugt naturlig tørring. Men resultaterne i høj grad afhænger af vejret. Derfor i regn eller kulde plante står. Derfor særlige tørretumblere bruger (gas). Den vigtigste fase er stegning. Det er yderst vigtigt at overholde den teknologi, som er ganske kompliceret. Meget afhænger af den keramiske køling. Ingen pludselige temperaturfald som kan forårsage vridning plan. Først derefter kan du sælge keramiske materialer. produktionsteknologi, som du kan se, er ikke let, består af flere etaper. Hver af dem bør respekteres. Hvis dette ikke sker, på butikshylderne, kan vi mødes ægteskabet.

Lidt om manglerne ved keramisk

Som allerede nævnt, sammensætningen af det keramiske materiale er ikke ideel. Især dette påvirker styrken af produktet lavet af ler. Mekaniske skader kan manifestere sig som chips, revner og så videre. N. Dette er nøglen mangel. Men der er andre faktorer, der hindrer den omfattende udbredelse af materialet før os. En af dem - de høje omkostninger. For eksempel, keramiske fliser til taget af et hus på landet - smukke fra et æstetisk synspunkt løsningen, men omkostningerne er meget dyrt fornøjelse.

I dette tilfælde vil dens udseende være ikke mere end 5 år med ordentlig pleje. Yderligere er der fading, forekomsten af mos på overfladen og m. N. Hertil kommer, at skørhed og skørhed fører til det faktum, at enhver mekanisk skade kan resultere i lækage af taget, og det allerede meget få mennesker nyder. Selvfølgelig er den moderne keramiske materiale ser meget imponerende, hvilket opnås gennem en bred konsistens farver og høj kvalitet fremstillingsvirksomhed. Men det er værd, det er stadig dyrt, er det ofte rejser spørgsmål om det hensigtsmæssige i dette valg.

For at opsummere

Vi har overvejet de basale egenskaber af keramiske materialer. Baseret på alle de ovennævnte, kan man konkludere, at sådanne produkter har en vis egenart. Det ligger i det faktum, at i mangel af mekaniske skader, vil de vare meget lang tid. Desuden det keramiske materiale til støbning af smeltet metal i planter er også nødvendig, fordi tåler høje temperaturer.

Så vidt hverdagen, her keramik i meget praktisk. Bestik og redskaber til madlavning i ovnen, selv om det har ændret udseende gennem årene, men stadig lavet af dette materiale. Porcelæn, på trods af de højere omkostninger, har et slankt look og blot en fryd for øjet. Dette gælder også for porcelæn, der med korrekt udførelse er vanskelig at skelne fra Kina.

Under alle omstændigheder er det nødvendigt at anvende et keramisk materiale. Dette skyldes primært store reserver af naturlige ler. Dens virkelig meget, og hvert år udviklet flere og flere stenbrud af denne naturressource. Den anden vigtige faktor - miljøvenlighed. Før, folk ikke har mulighed for at bruge skadelige tilsætningsstoffer at forbedre styrken egenskaber ved produktet. I dag har situationen ændret sig, men ikke alt for kritisk. Keramiske fliser, i modsætning til syntetiske materialer, som ikke er sundhedsskadelige. Dette gælder også for retter lavet af keramik, som, sammenlignet med plast, især hvis sidstnævnte er opvarmet, er ikke skadeligt overhovedet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.