FormationHistorie

Tyrkisk reformator Kemal Ataturk Mustafa: biografi, historie af liv og politisk aktivitet

Navn Atatürk Mustafa Kemal kendt af mange. Hans politiske resultater stadig forherlige landsmænd. Han var grundlæggeren af den tyrkiske republik og den første præsident. Nogen stolt af politisk arbejde, nogen finder ulemper. Og vi vil forsøge at gøre den livsform af Mustafa Kemal Ataturk, og lære om hans resultater.

Begyndelsen af livets rejse

I 1881, byen Det Osmanniske Rige, Thessaloniki (Grækenland i dag), blev den fremtidige leder af tyrkerne født. Det er interessant, at den nøjagtige dato for fødslen af politikken er stadig ukendt. Dette skyldes det faktum, at to brødre Mustafa døde ved fødslen, og forældrene ikke tror på fremtiden for hans tredje søn, kan ikke engang huske hans fødselsdag.

Historien om Atatürk varede mere end et århundrede. den store figur af faderen til stammen lignede Kodzhadzhik. far kunne ikke prale af succes i krigsførelse. På trods af at han var i stand til at indynde sig med rang af højtstående officer, endte han sit liv i det frie marked. Mor til Mustafa Kemal Ataturk var en almindelig bonde og gør. Selv om der ifølge historikere, Zübeyde Hanım og hendes familie var kendt i deres sociale lag på grund af religiøse lære.

Undervisning den lille diktator

Tilsyneladende så, Mustafa Kemal Ataturk, hvis biografi er kendt for mange af hans landsmænd, gik til en religiøs skole retning. For hans mor var det meget vigtigt, derfor, på trods af den stædighed af karakter, den kommende leder udholdt strenge regler og sætte grænserne for hvad der er tilladt.

Det vides ikke, hvad der ville have været skæbnen for drengen senere, hvis ikke oversætte det til den økonomiske sfære. Så kom faderen tilbage fra tjeneste i Europa. Hans imponerende nymodens ønske af de unge til uddannelsesstøtte, og han besluttede, at denne tilgang til dannelsen af sønnen ville være mest hensigtsmæssigt.

Selvfølgelig oversættelsen til Mustafa blev en stor glæde. Men efter et stykke tid begyndte Atatürk at tynge den monotone hverdag i skolen af økonomer. Han begyndte at bruge en masse tid sammen med sin far. Selvfølgelig, militære anliggender, og at det, han gjorde far blev slæbt. I sin fritid, begyndte han at studere den strategi og taktik.

Men i 1888, hans far døde af fremtiden for den tyrkiske leder. Derefter besluttede Ataturk Mustafa Kemal at studere i en militær skole. Nu garnison livet for en fyr havde brug for. Han går hele vejen op til den øverste officer uddannelse med inspiration og tanker om fremtiden. I 1899, post-gymnasial uddannelse, han gik ind i Istanbul Military School.

Det var her, at han modtog den anden navnet "Kemal" af en lokal underviser i matematik. Med Tyrkisk det betød "fejlfri" og "perfekt", som ifølge lærerne, kendetegnet den unge leder. Han dimitterede fra college som en løjtnant og gik på at studere på militærakademiet. I slutningen af det var det personale-kaptajn.

Den første verdenskrig under indflydelse af Ataturk

Biografi af Mustafa Kemal Atatürk er stadig slående i sin lyse og succes. Ruler første gang stødte på reelle sejre og nederlag i Første Verdenskrig. Han beviste de allierede, at hans uddannelse var ikke forgæves, og at Dardanellerne ikke så let at blive givet til fjenden. En måned senere Atatürk Mustafa Kemal igen afvist kræfter Ententen om Gellipoli halvøen. Disse resultater har tilladt Turk at komme tæt på den skattede mål nærmere: han blev forfremmet til oberst.

I august 1915 Kemal levet op til sin titel - under hans kommando, tyrkerne vandt slaget af Anafartalar, Kirechtepe Anafartalar og igen. Det følgende år, Mustafa igen forfremmet til stillingen, og han blev en generalløjtnant. Efter mange sejre Atatürk vendte tilbage til Istanbul og efter nogen tid gik til Tyskland, til frontlinjen.

På trods af alvorlig sygdom, Mustafa forsøgte at vende tilbage til rækken af hæren så hurtigt som muligt. Efter at være blevet kommandør, han havde en strålende defensiv operation. I slutningen af 1918 blev hæren opløst, og den kommende præsident er vendt tilbage til Istanbul og begyndte at arbejde i Forsvarsministeriet.

mange reformer er gennemført Fra nu af, takket være som frelse fædrelandet er blevet reel. Ankara Atatürk mødtes med alle de æresbevisninger. Tyrkiske Republik eksisterede ikke endnu, men det første skridt er allerede taget - til stillingen som leder af regeringen Ataturk Mustafa Kemal blev valgt.

Tyrkisk-armensk krig med hjælp fra RSFSR

Tyrkere krig med armenierne fandt sted i tre faser. På det tidspunkt, Atatürk var den sande leder af sit land. Han blev bistået af bolsjevikkerne både økonomisk og militært. Og RSFSR støttede Turks alle de to år (1920 og 1922). I begyndelsen af krigen skrev Kemal til Lenin, og bad ham om militær støtte, og derefter til rådighed for tyrkerne ankom 6000 rifler, kugler, granater og endda guldmarked.

I marts 1921 underskrev han en aftale om "venskab og broderskab" i Moskva. Så blev det tilbudt umotiveret finansiel støtte og levering våben. Resultatet af krigen var underskrivelsen af en fredsaftale, hvor grænserne for de stridende lande blev identificeret.

Græsk-tyrkisk krig med mange tilskadekomne

Den nøjagtige dato for begyndelsen af krigen er ukendt. Ikke desto mindre besluttede tyrkerne at overveje, kan 15, 1919 begyndelsen af konfrontation med grækerne. Så landede grækerne i Izmir, og tyrkerne affyrede de første skud på fjenderne. Over hele perioden af slaget var der mange vigtige kampe, der ofte endte i sejr for tyrkerne.

Lige efter en af dem, Slaget ved Sakarya, den tyrkiske leder Mustafa Kemal Atatyurk modtog som den tyrkiske nationalforsamling titlen "Gazi" og en ny honorære titel Marshal.

I august 1922 Atatürk besluttet at foretage en endelig offensiv, der skulle afgøre resultatet af krigen. Faktisk, hvad der skete - i form af taktik. Græske soldater blev dræbt, men i løbet af tilbagetog ikke nok flåde for alle soldater, og kun en tredjedel var i stand til at flygte fra baghold. De resterende fanget.

Men uden at tage hensyn til de taktikker, har begge parter tabt i denne krig. Både grækere og tyrkere var brutale handlinger mod civilbefolkningen, og et stort antal mennesker hjemløse.

Resultater af den store hersker

Når der er nævnt navnet på Mustafa Kemal Ataturk, bør en kort biografi indeholder og opnå en leder. Selvfølgelig, de mest imponerende reformer fandt sted efter sin udnævnelse til posten som præsident. Straks, i 1923 vedtog landet en ny form for regering - et parlament og forfatning.

Den nye hovedstad Tyrkiet blev udnævnt Ankara. De reformer, der fulgte efter, der blev ikke bygget på "kosmetiske reparation" af landet, specielt i høj kvalitet intern omstrukturering. Kemal var overbevist om, at fundamentale ændringer skal fundamentalt vende alt i samfund, kultur og økonomi.

Drivkraften for forandring vil tro på "civilisation". Dette ord lyder i hvert af talen, den globale idé var at pålægge de tyrkiske samfund vestlige traditioner og skikke. I løbet af sin regeringstid, Kemal afskaffede sultanat, ikke alene, men også kalifatet. Samtidig mange religiøse skoler og gymnasier blev lukket.

Den storslåede mausoleum til ære for tyrkiske præsident

Anitkabir (eller Mausoleum Ataturk) - dette er begravelsen af Mustafa Kemal i Ankara. Utrolig og grand struktur er en populær attraktion for turister. Byggeri undfanget i 1938, efter den tyrkiske præsident død. Arkitekterne har forsøgt at skabe et sådant monument af kultur, der i mange århundreder det markerede Majestæt af denne politik og er blevet en manifestation af sorg af det tyrkiske folk.

At opføre et mausoleum begyndte kun i 1944, og åbnede en facilitet i 9 år. Nu hele området af komplekset er mere end 750 tusinde kvadratmeter. Inde også er en masse skulpturer, der ligner de lokale beboere og turister fra hele verden om storhed den afdøde leder.

Udtalelse af linealen

den offentlige mening om den tyrkiske præsident på to måder. Selvfølgelig folk stadig ærer ham, er det ikke underligt Ataturk betragtet som "far til tyrkerne". Mange politikere i deres tid flatteringly om reglen om Kemal. Hitler, for eksempel, betragtede sig anden elev Ataturk første Mussolini også overvejet.

Mange anset leder af en strålende lineal og utvivlsomt fejlfri kommandør, som om krigen, Mustafa Kemal Atatürk vidste "alt og mere". Nogle stadig troede, at hans reformer var antidemokratisk, og ønsket om at genopbygge landet førte til en barsk diktatur.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.