FormationHistorie

Petr Sagaydachny: kort biografi, interessante fakta, historisk portræt

Petr Sagaydachny efterlod et aftryk på historien. Kampen for Ukraines uafhængighed, som intensiveret under regeringstid af Bogdana Hmelnitskogo, begyndte netop på Sagaidachnogo. Hans bidrag til kulturen i det land, genoprettelse af den ortodokse kirke og styrkelse af kosakkerne endnu skal vurderes historikere.

Peter Konashevych-Sahaidachny: en kort biografi (op til 1600)

I det historiske litteratur giver meget lidt information om barndom og ungdom i fremtiden Hetman for Ukraine. Den mest omfattende kilde til information om livets begyndelse Sagaidachnogo - et digt lederen af Kiev Broderskab skole Kasiyana Sakovich. Peter blev født omkring 1570. Fødested kan indstilles kun at fokusere på de oplysninger fra digtet, - nær byen Przemysl. Se Card Prykarpattia dengang, kan vi antage, at denne landsby Kulchintsy. Forældrene var ganske velhavende, men i modsætning til de fleste andre adelige, der blev afholdt den ortodokse tro.

Studerede Petr Sagaydachny den første højere læreanstalt i Østeuropa - den Ostroh Academy. Efter at have lyttet til en fuld kursus på akademiet, modtog han en fremragende uddannelse. På den tidlige liv af den legendariske historisk figur intet mere er kendt.

Fremkomsten Sagaidachnogo i Zaporozhye

Kosakker i det tidlige 17. århundrede var den eneste pro-ukrainske kraft. For at opnå en effektiv drift af sådan en kraftfuld energi kraft kosakkerne måtte sende i den rigtige retning. Sagaidachnyi oprindeligt sat sig en sådan opgave og udføre den.

Datoen for opstigningen til Hetman svært at bedømme, fordi der er flere versioner. Ukrainsk historiker M. Melnychuk sagde, at i 1598 allerede Konashevich blev valgt Hetman. "History of Ukraine-Rus" Mihail Grushevsky i hans arbejde udtrykker den opfattelse, at den generelle i 1601, kom kun til kosakkerne. Men blindt stoler hver af ovenstående versioner er også forkert.

Den manglende information om de år af livet i den øverstbefalende efter Ostroh Academy tyder på, at han i Zaporozhye dukkede et eller andet sted efter 1595, men straks bliver Hetman, han ikke kunne. Vi var nødt til at opnå tillid af kosakkerne i kamp. Mest sandsynligt, Peter Konashevych-Sahaidachny (foto vedhæftet i form af et portræt), blev valgt til posten i 1602-1606, hhv.

politiske synspunkter

Først Hetman, der ønskede at bryde fri fra den polske regel var Peter Konashevych-Sahaidachny. Statesman af det viste sig godt. Da han havde planer om at realisere sin drøm? Ideen var en gradvis styrkelse af kosakkerne. Revolutionære metoder til at gøre det på det tidspunkt var det umuligt, fordi både Polen og Det Osmanniske Rige var meget stærke, og Zaporozhian Host er ikke så organiseret, som det skal.

Sagaidachnyi afholdt administrativ reform. Nu område Zaporizhia hær blev inddelt i regimenter med centre i de større byer. I kapitlet divisioner var de oberster, der førte hele kommunen. Som et resultat af denne reform kunne styrke magten lodret på venstre-bank Ukraine.

Politisk ideal Petr Sagaydachny set en uafhængig ukrainsk stat styret Cossack politiske elite.

De første ture

Petr Sagaydachny som chef viste sig næsten med det samme efter at have taget en ledende stilling. Den første af de berømte marcher fandt sted i 1605. Zaporozhye hær derefter besejrede Varna (tyrkisk fæstning). Symbolikken i denne sejr, 10. november, 1444 tyrkerne besejrede polakkerne nær Varna. Petr Sagaydachny sammen med sine mænd faldt til byen ad søvejen, landede tropper ved at gøre det transparent for tyrkerne, som tillod at knuse den lokale garnison. Formålet med kampagnen blev opnået, fordi kosakkerne befriede slaver, som var en masse, og de tog en masse trofæer.

Hvert år efter at gå til Varna Petr Sagaydachny kosakkerne gjort sørejser. Det vigtigste formål med hver udgang i havet - befrielsen af ukrainere i byerne i Sortehavet, kontrolleret på tidspunktet tyrkerne og Krim Khan, der sælges i slavemarkederne. Desuden kosakkerne bragt fra mange forskellige produktions-kampagner. 1607 var præget af angreb af kosakker på Krymskoe Hanstvo (brændt Perekop og Ochakov). Det følgende år, kosakkerne angrebet en by i den sydlige del af nuværende Odessa-regionen (Kiliya, Izmail), der bragte en masse tidligere slaver.

Legendariske vandreture af 1614 og 1616 er

sørejser serien er ikke slut. Deres magt er kun stigende. Vandretur til Tyrkiet selv var meget fjernt og risikabelt, men målet var godt - at ødelægge fjenden, og frigivelsen af fanger. To tusinde kosakker på hans måger komme til kysten af Tyrkiet. De var i stand til at ødelægge havnebyen Sinop. Den kontante svarer til skaden anslås til 40 millioner zloty. I denne kampagne befriet kosakker tusindvis af fanger af ortodoks oprindelse.

Betydningen af kampagnen for at Cafu i 1616 er svært at overvurdere. Petr Sagaydachny som chef viste sig meget godt, fordi succes afhang af stealth. Ved udgangen af Dnjepr i havet kosakker løb ind i en gruppe af tyrkiske grænseområder kabysser, som skulle kæmpe. Kosakkerne erobret og bedraget tyrkerne: nogle måger (og der har været 150) kom tilbage til lejren, og de andre gemte sig nær Ochakov. Tyrkerne troede, at kosakkerne er væk. Yderligere hindringer i Kosakkerne var ikke. At vinde Cafe gav mulighed for at vende tilbage til deres familier et stort antal ortodokse slaver.

Peter Konashevych-Sahaidachny. Historisk portræt af Hetman kulturpolitik

Sagaidachnyi var en af de mest veluddannede mennesker på den tid i Ukraine. I erkendelse af, at kosakkerne var faktisk militære elite i samfundet, men ikke alle af dem har i det mindste nogle uddannelse, besluttede han at slutte sig til alle kosakkerne i Kiev broderskab. Målet: at styrke kulturlivet i Ukraine og hæve det kulturelle niveau af kosakkerne.

Hertil kommer, Peter Konashevych-Sahaidachny (kort biografi er givet i artiklen) organiserede restaureringen af den ortodokse Kiev afdelingen. Efter proklamationen af Unionen af Brest i 1586 næsten alle kirker og katedraler blev ejendom den græsk-katolske kirke. På vej fra Moskva til Jerusalem i Kiev stoppet den vigtigste ortodokse hierarch Theophilus, som han mødte Hetman. Han forklarede patriarken situation, der opstod med den ukrainske ortodoksi. Ved afgørelse af Theophilus, der blev vedtaget under indflydelse af anmodninger Hetman, i 1615 Kiev Metropolia er blevet restaureret; Ortodokse kirke genvandt mange besiddelser. Han blev valgt Metropolitan i Kiev og 6 biskopper, ledet afdelingen i marken.

Kosakker deltog i marchen på Moskva

I 1618, polakkerne kæmpede mod Storhertugdømmet Moskva. Indse, at de har behov for militær støtte fra Zaporizhia, regeringen appelleret til Sagaidachnyi. Nogen klar over kompleksiteten af situationen for den polske stat, har fremsat en alvorlig politiske krav (vi betragter dem nedenfor), som blev vedtaget. Først efter aftale mulighed for at opfylde kravene i Cossack tropper marcherede. Kosakker flyttede ind i det indre område af Muscovy hurtigt nok. I løbet af kampagnen 20 russiske byer, blev nogle af dem fanget af Kosakkerne brændt. Zaporizhia hær og anvendt det trick her, konstant skiftende sted for passage af floden Oka, og dem der ikke stormer slottet, med erobringen af hvilket kunne give problemer. Petr Sagaydachny (Hetman biografi er meget interessant) besluttede at bare komme omkring byer som Kolomna og Zaraysk. Før starten af overfaldet i Moskva rapporterede, at en fredsaftale underskrevet mellem polakkerne og Muscovites.

Politiske succeser Sagaydachnogo

Som en diplomat, denne mand også har opnået en masse for Ukraine. Rzeczpospolita blev tvunget til at gøre indrømmelser og opfylde kravene i den ukrainske side. I 1618, endnu før kampagnen Moskva, kosakkerne sætte spidsen af følgende betingelser:

  • afskaffelse af den polske tilsyn kosakkerne;
  • Hetman legitimitet over hele området i Ukraine;
  • øge Kosakkerne rettigheder;
  • retsvæsenets uafhængighed fra polakkerne;
  • religionsfrihed af befolkningen.

Sidstnævnte krav blev til formål at styrke positionen af ortodoksi i de lander i Ukraine, fordi de græskkatolske præster udført en meget aktiv propaganda.

Den korte levetid af luftfartøjschefen

War Polen og Tyrkiet begyndte næsten umiddelbart efter den militære konflikt med Moskva. Polakkerne kunne ikke undvære kosakkerne - den alvorligste militære magt i riget. Afgørende for terminering af livet i Hetman slag fandt sted under Khotin (nu i Ukraine, Khmelnytsky region), hvor han blev alvorligt såret.

Historisk portræt af chefen ville være ufuldstændig uden oplysninger om hans familie. Han var gift, men generelt familieliv virkede ikke. Sandsynligvis er sådanne mennesker ikke født for familien og for landet, for landet. Efter alt, hans arv Hetman gav bare ikke hans kone, og testamenteret til de behov, kirker, klostre og Kiev Broderskab.

April 22, 1622 en stor Hetman af Zaporizhia hær døde af sine sår på Hawtin.

Selvfølgelig betyder historien ikke kender konjunktiv stemning, men ved at analysere forløbet 1618-1621 år, kan vi antage med stor sikkerhed, at livet Sagaidachnogo, ikke være at ulyksalige skade, kunne Ukraine blive selvstændig eller meget bred autonomi. Det er sandsynligt, dette ville være opnået Petr Sagaydachny, en kort biografi, der er usandsynligt at vise vigtigheden af en fuldstændig og sit liv for landet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.