Nyheder og SamfundMiljø

Nuklear eksplosion i historien

Begyndelsen af fyrrerne af det XX århundrede var rig på væsentlige begivenheder for videnskaben. Det var præget af de største opdagelser inden for atomfysik og betød at menneskeheden store muligheder utilitaristisk udnævnelsen af en ny kraftfuld energikilde. Men den verden politiske situation på det tidspunkt bestemt forløbet af historien. Forsøg på at forskere i flere lande til at dirigere brugen af atomkraft i en fredelig kursus viste sig forgæves, da prioriteten blev sat ind for at danne en ny type våben.

Den første i udviklingen af atomvåben ramt USA. Er blevet udviklet i projektet med kodenavnet "Manhattan Project." De tre bomber blev skabt i løbet af dette projekt, som gav navnene på "Trinity", "Fat Man" og "Little Boy". Bombe "Trinity" blev detoneret under en atomprøvesprængning, var "Fat Man" droppet på Nagasaki og Hiroshima atomare eksplosion har modtaget fra de "børn".

Historien går, at i august 1945 nøjagtig tre uger efter test af den første atombombe, den amerikanske præsident Harry Truman beordrede bombningen af Hiroshima og Nagasaki. Som følge heraf var der en atomar eksplosion over Hiroshima, og tre dage senere blev en anden bombe faldt på Nagasaki den 6. august i år. Amerikanske regering mente, at ved at gøre det sætte en stopper for krigen mellem USA og Japan.

Nuklear eksplosion forårsagede kolosalnye konsekvenser. Efter bombningen og eksplosionen i Hiroshima Dødstallet nummereret omkring et hundrede og fyrre tusinde mennesker. Nagasaki mistede også omkring firs tusinde mennesker. Japan havde intet andet valg end at overgive sig. Derfor var August 15th instrument for overgivelse underskrevet af den japanske regering. I historien om verdens atomeksplosion lød i de to japanske byer, var den eneste eksplosion, specielt rettet mod ødelæggelsen af mennesker.

Siden oprindeligt åbne inden for atomfysik har fokuseret på praktiske anvendelser til fredelige formål, forskning i denne retning fortsatte. Allerede i 1949, Sovjetunionen, forskerne begyndte at udvikle til magt projekter nukleare. I de dage af maj 1950 begyndte opførelsen af verdens første atomkraftværk nær landsbyen Obninsk, Kaluga-regionen, som det allerede er blevet lanceret i fire år. Et par år senere blev den første etape af den anden sovjetiske atomkraftværk i Tomsk-regionen i Seversk indført. I samme år begyndte opførelsen af Beloyarsk station i Ural byen Zarechny, Sverdlovsk-regionen. Efter seks år, blev den første fase af stationen sat i drift, og et par måneder efter start Beloyarki blev bestilt i den første blok af atomkraftværket nær byen Novovoronezh. Ved fuld effekt, stationen optjent efter idriftsættelsen af anden etape i 1969. Året 1973 var præget af lanceringen af Leningrad atomkraftværket.

Opførelsen af den berygtede atomkraftværk i det nordlige Ukraine, nær byen Tjernobyl, blev gennemført i 1978 og sluttede med lanceringen af den fjerde enhed i 1983. Betjening af denne facilitet var den mislykket projekt til det daværende Sovjetunionen. Tjernobyl-ulykken var ikke alene. I september 1982 under renoveringen af den første blok af reaktoren ulykke på stationen, ledsaget af frigivelse til atmosfæren af den gas-damp-blanding radioaktivt. Som følge heraf blev et betydeligt udslip af området påvirket, selv om myndighederne officielt havde erklæret, at miljøet ikke påvirkes.

En afgørende rolle i den skæbne, Tjernobyl atomkraftværk ulykke har spillet, som fandt sted i 1986. Nuklear eksplosion i Tjernobyl tordnede i 00 timer 23 minutter 26 April under testen af den næste turbogenerator. Eksplosionen destrueres fuldstændigt reaktoren, taget af turbinehal kollapsede, der var mere end tredive sæder i brand. Klokken 5 om morgenen alle brande er blevet elimineret. Ulykken blev efterfulgt af en kraftig radioaktive udslip. Under eksplosionen dræbte to medlemmer af stationen, blev mere end hundrede mennesker sendt til Moskva. På grund af ulykken, mere end hundrede og tredive medarbejdere af Tjernobyl kernekraftværker og reddere fik strålesyge.

Generelt har de generaliserede data af en atomeksplosion i Tjernobyl hævdede 28 liv, og omkring seks hundrede mennesker have modtaget større stråledosis, som mange medlemmer af de dystre begivenheder set den dag i dag.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.