Nyheder og SamfundMiljø

Den mest præcise ur i verden - kvante

Tid til trods for, at forskerne kan stadig ikke endeligt udrede dens sande essens, stadig har sine enheder, der er etableret af menneskeheden. Og enheden til at beregne, kaldet uret. Hvad er de sorter, der mest præcise ur i verden? Dette vil blive diskuteret i dagens materiale.

Hvad er de mest præcise ure i verden?

De anses for at være den nukleare - de har sparsomme små fejl, som kan nå kun et sekund til milliarder af år. 2nd, ikke mindre ærefulde, piedestal win quartz ure. De er en måned bagud eller i en fart fremad kun 10-15 sekunder. Men mekanisk ikke de mest præcise ure i verden. De har brug for hele tiden og begynder at svigte, og fejlen er af en helt anden orden.

Den mest præcise atomur i verden

Som det er blevet sagt, nuklear instrumentering til kvalitativ måling af tiden er så nøje, at dataene for fejlen kan sammenlignes med målinger af diameteren af planeten nøjagtigt til hver mikropartikel. Utvivlsomt, har den gennemsnitlige manden på gaden i det daglige eksistensen af sådanne præcise mekanismer og ikke har brug for. Disse er forskere fra videnskaben til at udføre forskellige eksperimenter, der kræver den ultimative beregning. De giver mulighed for folk til at kontrollere "tidens gang" i forskellige områder af kloden, eller udføre eksperimenter, der bekræfter en generel relativitetsteori, samt andre fysiske teorier og hypoteser.

Paris standard

Hvad er de mest præcise ure i verden? Paris anses for at være af at høre til Institut for tiden. Denne enhed - den såkaldte normaltid, ifølge ham er forsonet mennesker rundt omkring i verden. Af den måde, i virkeligheden, er han ikke helt svarer til de "urene" i traditionel forstand, og minder om præcision instrumenter komplekse strukturer, hvor den er baseret på princippet om kvante, men det vigtigste idé - beregning af rum-tid ved hjælp af svingninger af partiklerne med en fejl sandsynlighed på kun 1 sekund i 1000 år.

mere præcist

Hvad er de mest præcise ure i verden i dag? I den aktuelle virkelighed, har forskerne opfundet et apparat, der er 100.000 gange mere præcis end den parisiske standard. Hans fejl - en sekund ved 3,7 milliarder år gammel! For arbejdet i teknikken ansvarlig gruppe af fysikere fra USA. Det er den anden version af instrumentet for tidskvantum logik indbygget, hvor informationsbehandling udføres af en metode, der svarer til, for eksempel, kvantecomputere.

Forskning bistand

Nyeste kvante enheder ikke kun sætte standarder i den anden dimension af en sådan størrelsesorden som den tid, men også hjælpe forskere i mange lande til at løse nogle af de problemer, der er forbundet med fysiske konstanter, ligesom hastigheden af lysstrålen i et vakuum, eller Plancks konstant. Stigende målenøjagtighed er gunstigt for forskerne, de håber at opspore den tid dilatation leveres af tyngdekraften. Og en af de teknologiske virksomheder i USA planlægger at lancere endnu seriel kvante ur til hverdagsbrug. Men hvor stor er deres primære værdi?

virkemåde

Atomure kaldes kvante godt, fordi de opererer på grundlag af de processer, der sker på det molekylære niveau. At skabe en høj-præcision instrumenter ikke alle atomer er taget: typisk karakteriseret ved anvendelsen af calcium og iod, cæsium og rubidium, og en anden hydrogen molekyle. I øjeblikket er de mest præcise mekanismer til beregning af tidsbaserede ittiberiya, de lavede amerikanere. Arbejdet udstyr involveret over 10 tusinde atomer, dette giver fremragende troskab. Af den måde, de rekordstore forgængere havde fejl i sekundet "kun" 100 millioner, hvilket vil være enig, da en betydelig periode.

Præcis urværk ...

Når du vælger et hjem, "ure" til brug på daglig basis, selvfølgelig, må ikke tages i betragtning nukleare enheder. Fra husstand dagens mest præcise ur i verden - kvarts, som også har en række fordele i forhold til mekanisk ikke kræver fabrik, der arbejder med hjælp af krystaller. Deres fejl slagtilfælde i gennemsnit 15 sekunder pr måned (mekanisk normalt kan holde til, at mængden af tid per dag). Og de mest præcise ure i verden af alle kvarts, ifølge mange eksperter, borger i selskabet - "Chronomaster". De har et år kan have en fejl på 5 sekunder. Til en pris, de er ret dyre - i størrelsesordenen 4 tusinde euro .. I det andet trin på podiet imaginære Longines (10 sekunder pr år). De er allerede meget billigere - omkring 1.000 euro.

... og mekanisk

De fleste mekaniske anordninger til måling tid, som regel, ikke er meget præcis. Dog kan en af enhederne stadig prale. Watch gjort i det 20. århundrede til Københavns Rådhus, har enorm mekanisme 14 tusind elementer. På grund af den komplekse design og funktionalitet af deres relativt langsomme målefejl - sekunder pr 600 år.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.