Nyheder og SamfundMiljø

Forskel mellem levende og ikke-levende: hvad er forskellen?

Det ser ud til, at forskellen på de levende fra de nonliving er synlige på en gang. Men tingene er ikke helt enkel. Forskere siger, at sådanne grundlæggende færdigheder, ernæring, vejrtrækning og kommunikere med hinanden, er et tegn ikke kun for levende organismer. Menes de mennesker, der levede i stenalderen, kan de levende kaldes, uden undtagelse. Denne sten og græs og træer.

Kort sagt, kan al den omgivende natur blive kaldt levende. Ikke desto mindre, moderne forskere isoleret skarpere funktioner. Det er meget vigtig faktor er den absolutte sammenfald af alle funktionerne i kroppen, væskende liv. Det er nødvendigt at foretage en grundig identificere forskellen mellem levende og ikke-levende.

Essensen og de grundlæggende funktioner i den levende krop

Banale intuition tillader hver person om at drage en parallel mellem det levende og livløse.

Men nogle gange mennesker synes vanskeligheder med henblik på at identificere de væsentligste forskelle mellem levende og ikke levende stof korrekt. Ifølge en af forfatterne af geni, er en levende krop udelukkende består af levende organismer og døde ting - fra ikke-levende. Ud over sådanne tautologier inden for videnskab, der er teser og mere præcist afspejler essensen af det stillede spørgsmål. Desværre, men de samme hypoteser er ikke helt give svar på alle de eksisterende dilemmaer.

Anyway, forskellen mellem levende organismer, ligene af livløse natur er stadig undersøgt og analyseret. Meget udbredt, for eksempel, har et argument Engels. Udtalelse den siger, at livet bogstaveligt ikke kunne fortsætte uden processen med stofskiftet, karakteristiske protein organer. Denne proces kan derfor ikke forekomme, uden at processen for interaktion med de genstande af dyreliv. Her er en analogi af et brændende lys og en levende mus eller rotte. Forskelle i muse liv som følge af vejrtrækning proces, dvs. som følge af udvekslingen af oxygen og carbondioxid, og et stearinlys kun udføres forbrændingsprocessen, selvom disse objekter og er ved tilsvarende aldersgrupper. Ud fra dette bør det være et godt eksempel, at udveksling med naturen er muligt ikke kun i tilfælde af levende organismer, men også i tilfælde af den ikke-levende. På baggrund af ovenstående oplysninger, kan stofskiftet ikke betragtes som en væsentlig faktor i forbindelse med mærkning af levende objekter. Dette viser, at lokalisere forskellen mellem levende og ikke-levende organisme er meget tidskrævende opgave.

Indtil hovederne på menneskeheden, har denne information nået meget lang tid. Ifølge filosoffen-test fra Frankrig Diderot, det er realistisk at forstå, at sådan en lille celle, og et meget stort problem er at komme ind til kernen af hele organismen. Ifølge mange forskere, kun en kombination af visse biologiske egenskaber kan give en idé om, hvad der er en levende organisme, og hvad der er anderledes fra den livløse natur.

Liste over egenskaber for en levende organisme

Blandt egenskaberne for levende organismer kan nævnes:

 • Indholdet af æteriske stoffer og biopolymerer bærer arvelige kendetegn.
 • Den cellulære struktur af organismer (alle undtagen virus).
 • Energi og materiale udveksling med det omgivende rum.
 • Evnen til at reproducere og formere sin slags organismer, der bærer arvelige kendetegn.

Sammenfatter alle de oplysninger, der er beskrevet ovenfor, er at sige, at de ved, hvordan man spiser, indånder, reproducere kun i levende kroppe. ikke-levende forskel er, at de kun kan eksistere.

Livet - en kode

Det kan konkluderes, at grundlaget for alle livsprocesser er proteiner (proteiner) og nukleinsyre. Systemer med tilstedeværelsen af sådanne komponenter er vanskelige at organisere. Den korteste og alligevel blev en omfattende definition gjort berømt biolog fra Amerika efternavn Tipler, der blev grundlægger af publikationen "Physics of Immortality." Ifølge ham, kan et levende væsen kun genkende det, hvor sammensætningen har en nukleinsyre. Også ifølge forskeren, livet er en slags kode. I overensstemmelse med dette synspunkt, er det nødvendigt at antage, at blot ved at ændre koden, er det muligt at opnå evigt liv og ikke-krænkelse af menneskers sundhed. Vi kan ikke sige, at denne hypotese har fundet et svar på alle, men nogle af hendes tilhængere var. Denne antagelse er skabt med det formål at isolere en levende organisme til at akkumulere og behandle oplysninger.

Under hensyntagen til det faktum, at spørgsmålet om forskelle mellem levende og ikke levende stof er stadig genstand for megen debat, en undersøgelse giver mening at tilføje en detaljeret undersøgelse af strukturen elementer i levende og livløse.

De vigtigste egenskaber ved levende systemer

mange professorer i biologiske videnskaber for de vigtigste egenskaber ved levende systemer udsender:

 • Kompakthed.
 • Evnen til at gøre orden i det nuværende kaos.
 • Materiale, energi og udveksle oplysninger med det omgivende rum.

De spiller en vigtig rolle såkaldte "tilbagekoblingssløjfer", der er dannet inde i de autokatalytiske interaktioner.

Livet er meget større end andre sorter af materiel eksistens i form af forskellige kemiske komponenter og dynamikken i de processer, der foregår i en levende efterligning. Kompaktheden af strukturen af levende organismer er en konsekvens af, at molekylerne stift er arrangeret.

Som en del af de ikke-levende organismer, cellestruktur er enkel, men ikke så på de levende.
Sidstnævnte har en fortid, som er begrundet i hukommelsen celle. Det er også en væsentlig forskel mellem levende organismer fra ikke levende.

Vital proces af kroppen er direkte relateret til faktorer såsom arvelighed og variation. Hvad angår det første tilfælde er de tegn, overføres til unge individer fra den ældre, og lidt påvirket af miljøet. I det andet tilfælde, det modsatte er tilfældet: hvert stykke af kroppen er ændret på grund af interaktion med faktorerne det omgivende rum.

I begyndelsen af liv på jorden

Forskelle i levende naturlige objekter, ikke levende organismer og andre elementer, der vedrører hovedet på mange videnskabsmænd. Ifølge dem, var livet på jorden er kendt fra det tidspunkt, hvor begrebet, hvad der er DNA, og hvorfor det blev oprettet.

Med hensyn til information om overgangen af simple proteinforbindelser til mere komplekse, er endnu ikke blevet modtaget pålidelige oplysninger om dette emne. Der er en teori om den biokemiske evolution, men det præsenteres kun i generelle vendinger. Denne teori, at mellem koacervater der er naturligt størkner organiske forbindelser kan være "kilet" kompleks carbohydratmolekyle, hvilket fører til dannelsen af de elementære cellemembraner, der gav stabiliserende coacervat. Når forbundet til coacervat proteinmolekyle, der er andre lignende celle, der har evnen til at vokse og yderligere opdeling.

Den mest tidskrævende trin i processen med at bevise denne hypotese anses ræsonnement evne levende organismer at opdele. Der er ingen tvivl om, at fremkomsten af liv i modellen vil omfatte anden viden, bakket op af en ny videnskabelig oplevelse. Men jo stærkere det nye overgår, den gamle, jo sværere bliver det at faktisk forklare præcist, hvordan det viste sig mest "nye". Derfor, her vil det altid gå på omtrentlige data, ikke detaljerne.

skabelsesprocesser

Uanset hvad, det næste vigtige skridt i skabelsen af en levende organisme er at genskabe membranen beskytter celler fra negative miljømæssige faktorer. At membranen er den indledende fase i udseendet af cellerne, det tjener som et karakteristisk element. Hver proces er en funktion i den levende organisme, flyder i cellen. Et stort antal handlinger, der giver grundlaget for celle aktivitet, dvs. tilvejebringelsen af de nødvendige næringsstoffer, enzymer og andre materialer finder sted inden membranerne. Det har en meget vigtig rolle i denne situation, enzymer, som hver især er ansvarlig for en bestemt funktion. Princippet drift af enzymmolekylet - det til dem straks stræber efter at tilslutte de andre aktive stoffer. På grund af denne reaktion i cellen er næsten i løbet af et øjeblik.

cellestruktur

Af grundskolen biologi er selvfølgelig klart, at til syntese af proteiner og andre vitale cellebestanddele ansvarlig hovedsagelig tsitopolazma. Stort set alle humane celle er i stand til sintiez mere end 1000 forskellige proteiner. Størrelsen af disse celler kan være enten 1 mm og 1 meter, et eksempel på sådanne komponenter er nervesystemet af det menneskelige legeme. Det har evnen til at regenerere de fleste former for celler, men der er undtagelser, som allerede nævnt nerveceller og muskelfibre.

Fra det øjeblik, jeg først udtænkt liv, natur planeten Jorden konstant udvikling og opgraderet. Evolution har trukket på i flere hundrede millioner år endnu alle de hemmeligheder og interessante fakta oplyses ikke indtil nu. livsformer på planeten opdelt i nukleare og præ-nukleare, encellede og flercellede.

Encellede organismer er karakteriseret ved, at alle vigtige processer finder sted i en enkelt celle. Multicellulær alternativt bestå af en flerhed af identiske celler i stand til deling og autonom eksistens, men ikke desto mindre, er anbragt i en enkelt enhed. Flercellede organismer indtager en vigtig plads i verden. Denne gruppe omfatter både mennesker og dyr og planter, og meget mere. Hver af disse klasser er opdelt i arter, underarter, slægter, familier og så videre. Første gang kendskab til organisationsniveauer af livet på Jorden er taget fra oplevelsen af naturen. Den næste fase er direkte relateret til samspillet med dyreliv. Også værd en detaljeret undersøgelse af alle de systemer og delsystemer i verden.

Organisering af levende organismer

 • Molecular.
 • Cell.
 • Tissue.
 • Organ.
 • Ontogenetiske.
 • Befolkning.
 • Arter.
 • Biogeotsentricheskaya.
 • Biosphere.

I processen med at studere den enkleste molekylære genetiske niveau nået det højeste kriterium bevidsthed. Kromosomal arv teori, mutation analyse, en detaljeret undersøgelse af celler, vira og fager dannede grundlag for åbning af grundlæggende genetiske systemer.

Eksempler niveauer af viden om de strukturelle molekyler blev opnået ved at åbne indflydelse celle teori af strukturen af levende organismer. I midten af det 19. århundrede, har folk ikke ved, at kroppen er sammensat af mange elementer, og mente, at al cellen er lukket. det blev derefter sammenlignet med atomet. Den berømte lærd af tidspunktet for Louis Pasteur i Frankrig foreslog, at den vigtigste forskel mellem levende organismer fra ikke levende - molekylær ulighed iboende i den levende natur. Forskere kalder det chiralitet af molekyler af ejendommen (udtrykket er oversat fra græsk og betyder "hånd"). Dette navn blev givet på grund af det faktum, at denne egenskab ligner en højre hånd fra deres venstre.

Samtidig en detaljeret undersøgelse af proteinet, har forskerne fortsat med at afsløre alle hemmelighederne af DNA og princippet om arvelighed. De fleste presserende dette spørgsmål er blevet det øjeblik, hvor det er tid til at afsløre forskellen mellem levende organismer fra den livløse natur. Hvis bestemmelsen af grænserne for de levende og de livløse styret af den videnskabelige metode, er det muligt at stå over for en række specifikke vanskeligheder.

Virus - hvem er de?

Der er en mening om eksistensen af de såkaldte trin grænseområder mellem de levende og de ikke-levende. Dybest set biologer argumenterede og stadig argumentere for oprindelsen af virus. virus I modsætning til traditionelle celler er, at de kan reproducere kun til skade, men ikke med det formål at forynge og forlænge levetiden for den enkelte. Også vira er ikke i stand til at dele materialer, til at vokse, for at reagere på irritanter, og så videre.

Virale celler uden for organismen, har en arvelig mekanisme, men de ikke indeholder nogen enzymer, som er grundlaget for en slags høj kvalitet eksistens. Fordi sådanne celler kun kan eksistere takket være den vitale energi og mineraler, tager vi væk fra en donor, der er en sund celle.

Vigtige funktioner fra ikke-levende forskelle

Enhver person, der ikke besidder særlig viden, kan se, at en levende organisme noget så forskellig fra nonliving. Det er især tydeligt, når de ses cellerne under et mikroskop eller forstørrelsesglas linse. Den struktur af virus er der kun en enkelt celle, udstyret med et sæt af organeller. Som en del af de almindelige celler, på den anden side er der mange interessante ting. Forskellen mellem levende organismer fra livløse natur ligger i det faktum, at i en levende celle kan følges strengt ordnede molekylære forbindelser. På listen over de fleste af disse forbindelser omfatter proteiner, nukleinsyrer. Selv virus har en kappe af en nukleinsyre, til trods for, at ingen andre "kædeled."

I modsætning til vilde dyr fra livløse indlysende. Cell levende krop har funktioner ernæring og stofskifte, og evnen til at trække vejret (i tilfælde af anlæg - også ilt berigende plads).

En anden skelne evne en levende organisme er selv-reproduktion med overførslen af alle de umistelige arvelige egenskaber (for eksempel en sag, hvor et barn er født som en af forældrene). Vi kan sige, at dette er den væsentligste forskel mellem en levende. Ikke levende organisme, der har denne evne findes ikke.

Dette faktum er den uløselige forbindelse, at en levende organisme er i stand til ikke kun enkelt, men også for at forbedre kommando. Meget vigtig færdighed enhver levende celle kaldes evnen til at tilpasse sig alle betingelser og selv de, der ikke havde fandtes tidligere. Et godt eksempel er evnen til at ændre farven på en hare, forsvare mod rovdyr, og en bjørn - dvale for at overleve den kolde årstid. Disse samme egenskaber refererer til vane altædende dyr. Dette er forskellen mellem ligene af dyreliv. Ikke levende organisme er ikke i stand til.

Ikke-levende organismer, også kan ændres, kun lidt anderledes, for eksempel birk efterår løv skifter farve. Oven i alle levende organismer har evnen til at komme i kontakt med omverdenen, som ikke kan være repræsentanter for livløse natur. Kæledyr kan deltage i angrebet, gøre vrøvl, vzdyblivat uld i tilfælde af fare, for at producere en nål, vinke hale. Med hensyn til de højere grupper af levende organismer, der er deres egen, ikke altid underordnes moderne videnskab kommunikations mekanismer i samfundet.

fund

Før definere forskellen mellem levende organismer, døde ting eller at tale om at tilhøre en bestemt organisme til de kategorier af levende eller livløse natur, er det nødvendigt at foretage en grundig gennemgang af alle tegn og at, og en anden. Medmindre mindst et af tegnene ikke svarer til klassen af levende organismer, kan det ikke kaldes at leve. Et af de vigtigste elementer i levende celler, er tilstedeværelsen af en nukleinsyre og en række proteinforbindelser. Dette er en grundlæggende forskel mellem levende objekter. Livløse legemer med en sådan funktion på jorden eksisterer.

Levende organismer, i modsætning til den ikke-levende, er i stand til at reproducere og efterlade afkom, samt at vænne sig til eventuelle miljøforhold.

Kommunikation evne besad kun ved levende organismer, og deres "sprog" for kommunikation er ikke underlagt nogen undersøgelse af biologi professionalisme.

Ved hjælp af disse materialer, vil hver person være i stand til at skelne de levende fra de nonliving. Det er også kendetegnende for levende og livløse natur, er det faktum, at repræsentanter for den levende naturlige verden måske tror, og livløse prøver - nej.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.