FormationUngdomsuddannelse og skoler

Kold strøm i Atlanterhavet - er hvad? Beskrivelse af de kolde strømme af Atlanten

Atlanterhavet - en komponent i verdenshavene med en kraftig strøm af luftmasser. Ifølge den besatte territorium, han er på andenpladsen. Vandområdet er beliggende i forskellige klimazoner. De cirkulerende massestrøm for vand er varm og kold strøm af Atlanterhavet. På sidstnævnte vil gerne tale for sig. Nemlig, om deres årsager og karakteristika. Lad os starte bekendtskab med stor vand element.

Strømmene af Atlanten

Atlanterhavet (i kortet kan ses tydeligt) vasker næsten alle kontinenter. Naturligvis dette vand område danner de klimatiske træk ved disse arealer. Men takket være, hvad der foregår? En stor rolle i udviklingen af klimaet spilles ikke kun af de luftmasser, men også strømmen. Varm hav forrang for kulde. Den seneste af antallet, der er kun 5.

I Atlanterhavet strømme har en ejendommelighed: de bevæger sig i urets retning, som danner en kraftig strøm af vandkredsløbet og erstatte det varme vand koldt. Sådanne cykler i vandet i to: i den nordlige og sydlige halvkugle.

Hvad er en kold strøm af Atlanten Ocean (navn)? Som vi tidligere har sagt, de store fordele kun 5:

  1. Labrador.
  2. Canaria.
  3. Benguela.
  4. Falkland.
  5. Vestenvinden Drift.

Vestenvinden Drift

I den sydlige halvkugle Atlanterhavet særligt udtalt for det vestlige vinde. Den anden navn - Antarktis Circumpolar. Det anses for den mest kraftfulde og største strøm af alle verdens oceaner, der passerer gennem alle meridianer of the Earth. Det fanger ikke kun massen af vand i Atlanterhavet, men også den indiske og Stillehavet. Længden af strømningen - 30 sq .. km, bredde - op til 1000 km.. Temperaturen af overfladevandet i strømmen ligger mellem + 2 ° C i sydlige områder til + 12 ° C - i den nordlige.

Denne kraftfulde kolde strøm af Atlanterhavet var resultatet af de fremherskende vinde er vestlig. Dybest set, de dominerer i det område af den tempererede zone i området mellem 35 ° S. w. til 65 ° S. w. Vinde blæser fra vest til øst, er stærkere om vinteren, mindre - om sommeren. Blasted terræn både nordlige og sydlige halvkugle. Men i den sidste af deres styrke flere gange højere på grund af det faktum, at der er mindre jord på barrieren i vinden. Det område, hvor gyldige for vestlige vinde ofte isoleret som et separat Sydhavet. Strømningshastigheden af vand i overfladelaget op til 9 m / s, i de dybe lag er reduceret til 4 m / s. Dette giver liv for en anden to kolde cirkulerende masse: Benguela og Falkland.

under Malvinas

Falklandsøerne (Malvinas) - en kold strøm af Atlanterhavet. Tvedeling Antarktis Circumpolar strøm. Adskilt fra ham i området på det sted. Ildlandet. På sin vej det, fodpaneler den østlige kyst af det sydamerikanske kontinent og Patagonien, flyder langs Falklandsøerne, ender i området ved La Plata-bugten. Dernæst vandet løber ud i varme brasilianske strøm. Sammenløbet af de to strømme cirkulerende vand kan tydeligt ses fra en højde, og hvis vi studerer Atlanterhavet på kortet. Det faktum, at den kolde strøm af vand er grønt, og den varme - blå.

Falkland strømningshastighed er lille - op til 1 m / s. Vandtemperaturen under den - mellem + 4 ° C til + 15 ° C. Sammenlignet med andre cirkulerende masse har en lavere saltindhold vand - op til 33 ‰. Dette skyldes det faktum, at strømmen fra Weddell Havet at begynde deres bevægelse isbjerge som gradvist smelter.

Benguela Current

Benguela - en anden gren af den kolde strøm af havet adskiller fra Vestenvinden Drift. Det tager sin oprindelse fra Kap det Gode Håb og nordpå, der ender i det område af Namib ørkenen (Afrika). Dernæst vender mod vest, det hældes i South Ækvatorial Strøm, dermed slutter den cyklus af den cirkulerende masse på den sydlige halvkugle. Bengal flow vand temperaturen ikke er for forskellig fra temperaturen af vandet i havet, er det reduceres med kun 3-4 °. Denne strøm er meget tæt på den vestlige kant af det afrikanske kontinent. strømretning er vestenvind i begyndelsen og sydøstlig passatvinde i fremtiden.

Labradorstrømmen

I den nordlige halvkugle den står for det kolde Atlanterhav - Labrador. Denne strøm af havvand begynder sin rejse fra Baffinbugten, på vej op på. Newfoundland. Den passerer mellem Canada og Grønland. Flytning fra nord til syd, for enden af stien møder den varme Golfstrøm. Fortrænge sit vand, sender dem mod øst. Det er kendt, at det giver en varm strøm i mange henseender gunstigt klima i hele Europa. Vi kan sige, at det er den Labrador bidrager til dette.

Nærheden til det arktiske ocean og gletsjere giver lille flow saltholdighed vand til 32%. På grund af den Labradorstrømmen til den sydlige del af Atlanterhavet svømme mange isbjerge, komplicerer vej sejlads i disse regioner. Alle de berygtede Titanic kolliderede med et isbjerg, der er blevet pålagt i havet dette er overstået.

Kanariske Strøm

Canaria - en kold strøm af Atlanterhavet. Det har en blandet type. I begyndelsen af deres bevægelse (i den nord-vestlige kyst af Afrika og De Kanariske Øer) for bærer koldt vand. Dernæst bevæger mod vest, erstatte med koldt vand temperatur for at varme og til sidst strømmer ind i North Equatorial Current.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.