FormationUngdomsuddannelse og skoler

De vigtigste typer af skiltesystemer. Eksempel på tegnsprog systemet

Alle moderne måde, verden er sammensat af mange individuelle systemer. Hvis du ikke har tænkt på, kun forestille sig, at alt det, vi er vant til at læse, forstå og fortolke - det markerer. Manden kom op med deres særlige foreninger til at fange, gemme og absorbere information.

Til karakter ikke var utallige, som de mange forskellige fænomener i verden, er der etableret særlige strukturer. At de kommer til at se på denne artikel, samt føre et lyst og klart eksempel på skiltet systemet. Denne sproglige emne vil være af interesse ikke kun for specialister. Og begynde at kigge på det konsekvent til alle data opfattes nemt og enkelt.

definition

Før overvejer i detaljer enhver eksempel på et system af tegn, finder vi det nødvendigt at få mening ud af, hvad dette fænomen.

Således tegnsystemet - et bestemt sæt af generelt tilsvarende anvendes karakterer med den interne struktur og til en vis grad, dannelse af distinkte love, tolkning og ved hjælp af sine elementer. Dets vigtigste opgave - at sikre fuld kollektive og individuelle kommunikationsprocesser.

I dette tilfælde er det værd at huske, og hvad er i virkeligheden et tegn - et materiale objekt, som bliver en erstatning (inkarnation) af et andet objekt, fænomen, ejendomme. Det er registreringen, lagringen og opfattet oplysninger (som vi kalder mere viden).

Typer af skiltesystemer

Teoretiske studier af semiotik klassificerer eksisterende i dag driver en datastruktur som følger:

- naturlig;

- verbal;

- funktionel;

- ikoniske;

- Konventionelle;

- registreringssystem.

For flere detaljer, vi vil komme ind på disse typer af efter, overveje følgende spørgsmål - hvad er et sprog som et tegn system. Hidtil har fokus på de kriterier, som de står.

beviser

Vi ved allerede, at et sådant tegn, men kun i det abstrakte bekendtskab med definitionen. Som en meget bred kategori, det omfatter ikke alle de elementer kaldes tegn. Så hvad er symptomerne tillader det at være sådan?

  • For det første skal ethvert system være forenet med mindst to tegn.
  • For det andet bør de elementer organiseres efter bestemte principper.
  • For det tredje kan fremkomsten af nye elementer kun udføres på klart definerede principper.

Studiet af tegn og tegnsystemer

Spørgsmål ikoniske strukturer involveret i en separat videnskab - semiotik. I sin kerne, er det en grænse disciplin mellem lingvistik, informationsteori, sociologi, litteratur, psykologi, biologi.

Studiet af semiotik produceres i tre hovedområder, der er udpeget som områder af videnskaben:

  • Syntactics. Formålet med undersøgelsen - de objektive love tegnsystemer, forholdet mellem deres elementer, mønstre og kombinationer af uddannelse.
  • Semantik. Det er ved at undersøge betydningen, med andre ord, i betragtning af forholdet mellem tegnet og dets betydning.
  • Pragmatics. Den undersøger forholdet mellem systemet og dets aktører.

Et af de særlige aspekter af undersøgelsen - de semiotik kultur. Dette koncept skyldes det faktum, at i enhver kultur er der oplysninger fremsendes via skilte. Typisk refererer dette tekster. Det er bemærkelsesværdigt, at teksten i kulturen i udformningen af videnskab er nogen medietype.

Sprog som et system af tegn i semiotik

Vi er alle nødt til at beskæftige sig hver dag med sproget. Måske har vi ikke tænkt over det, men de udtalelser, der er dannet af de ord, stavelser og bogstaver (lyder i tale) - alle systemet. Semiotik giver den dens udtømmende fortolkning.

Sprog - skelsættende dannelse, der tjener til opbevaring og transmissionskapacitet oplysninger, der har et fysisk karakter. Dens funktioner - kommunikation og information i forskellige menneskelige aktiviteter.

Til gengæld bruger forskellige tegnkoder, såsom transskription, tegnsprog, stenografi, inden for rammerne af sproget Morse og andre. Sprog i semiotik - for de mest generaliserede kriterier - er opdelt i naturlige og kunstige. Vi fortsætter med at dykke ned i det emne, der er tegnsprog systemet.

Semiotik af sprog

Som du kan se, sproget - det tætteste for os et eksempel på en skelsættende struktur. Desuden er han også semiotik og det vigtigste af de fænomener, indtager en særlig plads blandt de andre hjælpesystemer. Sprog er ikke kun et middel til information, udtryk og design og menneskelig tanke, følelse, en måde at udtrykke, dvs. række funktioner udføres meget bred.

Samtidig, til sammenligning, de særlige tegnsystemer (ved den måde, de er som regel kunstige) sender kun begrænset af den type og mængde af information, eller gøre sin omkodning.

Egenskaber og omfanget af brugen af sproget i sammenligning med de specialiserede enheder. Det påvirker absolut alle områder af videnskabelige og praktiske aktiviteter. Specialiserede samme skelsættende strukturer på det modsatte, uzkonapravlen.

Sprog dannede udvikles under brug, lydighed nationale love og ydre påvirkninger. Særlige skiltesystemer er resultatet af en enkelt aftale af mennesker er helt kunstig.

Naturlige og kunstige sprog

sprog funktioner i sammenligning med andre systemer er meget bredere. Vi nævnte også, at det vigtigste kriterium for fordelingen af sprog klassificerer dem i kunstig og naturlig. Nu ser på disse to typer af sproget lidt mere.

Således er den naturligt sprog - den, der fulgte med manden. Dens udvikling forekommer naturligt, den person, det gør ikke en bevidst handling.

Om kunstige sprog, som man kunne gætte, siger, at de bevidst er skabt menneskelige systemer til specialiserede formål. Oprettelse kunstige systemer på grund af det faktum, at i nogle tilfælde, ineffektive eller ligefrem umuligt at bruge midlerne til naturlige sprog.

På spørgsmålet om kunstige sprog

Vi har lært nok i betragtning af temaet: "Sprog som et system af tegn" Anses for at være særligt interessante kunstige sprog. Deres klassifikation omfatter sådanne underarter, såsom:

- Planlagte sprog - måder at international kommunikation; er ekstrafunktion; dette er et velkendt esperanto, der brød ud i sidste århundrede en levende interesse;

- symbolsk sprog - matematiske tegn, fysisk, logisk, kemiske;

- sproget i menneske-maskine kommunikation - disse omfatter programmeringssprog.

Semiotik som en videnskab

Undersøgelsen markerer genstand for en særlig videnskab - semiotik, der udforsker oprindelse, struktur og funktion af forskellige systemer, der lagrer og overfører oplysninger. Semiotik studerer de naturlige og kunstige sprog, samt de generelle principper, der danner grundlaget for opbygningen af alle tegn.

Videnskab undersøger sproget i bred forstand, det vil sige, der dækker både naturlige og kunstige. Naturlige anses for at være de primære modelsystemer. Sekundære sprog er også den kultur, fordi gennem dem folk socialiseres information, viden og opfattede indflydelse på verden omkring os.

Sekundære modelsystemer forskelligt kaldes også kulturelle koder. Et eksempel på et tegnsystem - den kulturelle kode: kulturelle tekster, med undtagelse af naturligt sprog. For at forstå disse fænomener, er det nødvendigt at nævne eksempler på beton. Således adfærdsmønstre, religiøse tekster, overbevisninger, ritualer, enheder (genstande, værker) af kunst - alle disse er sekundære modelsystemer.

Sådanne systemer er bygget i billedet af et naturligt sprog, men anvendes som kunstig: i et bestemt aktivitetsområde, for udveksling af specifikke oplysninger. Disse skiltesystemer studeret på formål, nogle af dem er kun tilgængelige i bestemte sociale grupper. Til sammenligning, så lad os huske, at naturligt sprog - universel egenskab.

Tekniske detaljer, funktioner, eksempler

Tidligere i denne artikel, så vi på forskellige spørgsmål i forbindelse med en given tema - et tegn, dets eksempler kategorien definitioner. Lad os nu se lidt mere af deres typer, der giver eksempler til illustration. De vil ikke være begrænset til sproget.

- Naturlige tegn - naturfænomener er visse ting, vi kan pege på andre fænomener, objekter evaluering. De bærer information om den måde, de legemliggør. Men de kan kaldes attributter. For eksempel vil en naturlig tegn på brand røg. For at kunne fortolke dem, er du nødt til at besidde nogle oplysninger.

- Ikoniske tegn - dem, der er billeder af ting og fænomener, der viser. Ellers kan du ringe til dem skilte-billeder. De er ofte skabt kunstigt, bevidst at give den en karakteristisk form. Gode eksempler på skilte-billeder, vi ser i musik: en efterligning af torden, fuglesang, vindstøj mv Det alene ikke vise formen, og andre kriterier - materialet ...

- Funktionelle tegn - dem, der har en pragmatisk funktion. Tegn på at gøre, hvad folk medtage dem i deres aktiviteter. De kan tjene som en detalje, som du kan få oplysninger om alle de mekanisme. Det faktum, at læreren åbner klassen tidsskrift, er et tegn på den kommende deltagerne i undersøgelsen. Andre, sekundære værdier funktionssymboler vises på tegnene - en sort kat løb over vejen - til den ulejlighed, hestesko bringer lykke.

- Tegn er intuitive: Det underskriver varslingssystemer. Vi kender alle værdierne af trafik lyse farver, for eksempel.

- Konventionelle tegn - kunstig, skabt af folk til at henvise til bestemte fænomener. Med udpegningen af emnet, de er ikke ens. Således er den røde kors - betyder en ambulance Zebra - fodgængerfelt, etc ...

- Verbal skiltesystemer - et talt sprog. På sproget som et tegnsystem har vi talt separat. Eksempel på tegnsprog system, vi citeret ovenfor.

- Symboler - peger på et objekt eller fænomen kompakte tegn, og med en anden værdi. Deres opgave - at identificere objekter i en række af disse. Eksempel: legenden om et kort, statslige symboler - flaget, emblem og voldsom.

- Indices - kompakt notation af objekter og fænomener. Nogle gange har de også en lignende form til objektet notation.

konklusion

I denne artikel, vi kom ind på en meget bred tema: "Hvad er tegnet system", også bragt eksempler, samt separat opmærksom på sprog. Klassificering, vi betragtes som relevante for den nuværende fase af udviklingen af semiotik.

Nu hvor du ved, hvad sproget som et tegnsystem, sprog funktion og formålet med anvendelsen, vi også fremhævet. Samtidig overvejes vi den mest almindelige klassificering af sproglige systemer - de er menneskeskabte og naturlige. Og konkluderede, at sproget - tegnsystem, som tjener til at gemme, overføre og information kapacitet. Forhåbentlig sprogligt-semiotisk emne var interessant for dig!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.