FormationHistorie

2 Nicholas afkald på tronen. Årsagerne, dato for abdikation fra tronen 2. 2 manifest Nicholas af opgivelse

De, der tilfældigvis til stede den skæbnesvangre dag (2 marts, 1917) i toget kongelige tog, næppe gætte på, at datoen for abdikation fra tronen 2 ikke kun har gennemført en periode af den næste regeringsperiode, men også åbner portene til den nye verden, den frygtelige og hensynsløse. Hans blodige spabad ødelagt dynasti, der regerede i tre århundreder, var bestemt til at omkomme alle grundlaget for livet fremherskende over tusind års russisk historie.

Problemer, der kræver presserende løsninger

Årsager 2 abdikation fra tronen rodfæstet i den dybeste politiske og økonomiske krise i Rusland i begyndelsen af 1917. Den første information om den truende katastrofe kejseren, der var i de dage i Mogilev, modtaget den 27. februar. I et telegram ankom fra Petrograd rapporterede forekommer i optøjerne.

Det talte om de grusomheder der produceres af skarer af soldater fra reserven bataljon, sammen med civile plyndrede butikker og torden politistationer. Situationen blev forværret af det faktum, at alle forsøg på at pacificere gaden publikum førte kun til spontan blodsudgydelser.

Denne situation krævede øjeblikkelig og beslutsom handling, men ingen af de tilstedeværende på det tidspunkt, hvor spillet ikke at tage det på mig selv for at vise ethvert initiativ, og dermed ansvaret faldt på kejseren. I den ophedede debat mellem flertallet var tilbøjelige til tanken om indrømmelser til Statsdumaen og overføre sine beføjelser til at skabe en regering. Blandt de højere kommando, samlet i disse dage i hovedkvarteret, har ingen betragtes som en af løsningerne på problemet med opgivelse af Nicholas 2 fra tronen.

Dato, fotos og en kronologi af begivenhederne i de dage

Februar 28. de mest optimistiske generaler stadig så håb i dannelsen af kabinettet af de ledende offentlige personer. Disse mennesker er ikke klar over, at de er vidne til begyndelsen af det mest meningsløse og nådesløs russiske oprør, som ikke kan stoppes af eventuelle administrative foranstaltninger.

Dato for abdikation fra tronen 2 ubønhørligt nærmer sig, men i disse sidste dage af hans regeringstid, kejseren forsøgte at tage flere foranstaltninger til at bringe situationen under kontrol. På billedet, er placeret i et papir præsenteret for kejseren, kejseren i disse dage fyldt med drama. På sine ordrer i profitraten er under behandling på Krim, den berømte hær generelle N. I. Ivanov. Det var ansvarlig mission: i spidsen for de bataljon Knights of St. George til at gå for at genoprette orden, først i Tsarskoje Selo, så i Petrograd.

En mislykket forsøg på at bryde ind i Petrograd

Hertil kommer, at kejseren i den samme dag sendt et telegram til Statsdumaen formand M. V. Rodzyanko hvor samtykke til etablering af et ministerium dannet af deputerede identificeret dem. Tidligt næste morgen den kejserlige toget afgik fra platformen og tog retning af Petrograd, men at komme til ham på det aftalte tidspunkt var ikke at være.

Når de tidlige morgentimer den 1. marts ankom til stationen "Malaya Vishera", og var ikke mere end to hundrede af miles, blev det kendt til oprørernes hovedstad, at yderligere fremskridt er umuligt, da stationen er på vej følgende blev ansat revolutionære-minded soldater. Dette viste tydeligt den skala, der tog anti-regerings demonstrationer, og med skræmmende klarhed hele tragedie udsat dybden, højdepunktet af som var opgivelse af Nicholas 2 fra tronen.

Retur til Pskov

Det var farligt at blive hængende i Malaya Vishera og miljø overbevist kongen til at følge i Pskov. Der, i hovedkvarteret for den nordlige fronten, kunne de påberåbe sig beskyttelsen af resterende tro mod den ed af militære enheder under kommando af General N. V. Rozovskogo. Gik der og på den måde stoppede ved en station i Staraya Russa, Nicholas var sidste vidne skarer samledes på platformen, tog deres hætter, og mange knæ, mødt deres suveræne.

revolutionerende Petrograd

En sådan udtryk for følelser af loyalitet, som havde en lang tradition kan være overholdt, i provinsen. Petersborg er kogt i gryde af revolutionen. Her er kongemagt ikke anerkendt af nogen. Gader blev fyldt med spænding. Overalt flammende røde klud flag og hastigt namalovannyh bannere kræver at styrte enevælden. Alle varslede den forestående og uundgåelig opgivelse af Nicholas 2 fra tronen.

Kort liste over de mest karakteristiske begivenheder i disse dage, vidner bemærkede, at den entusiasme af publikum sommetider tage karakter af hysteri. For mange virkede det, at alt mørke i deres liv er forbi, og forud for de kommende glade og lyse dage. På et ekstraordinært møde i Statsdumaen blev indtrængende dannede den provisoriske regering, som omfattede var mange fjender af Nikolaj II, og blandt dem - en udtalt modstander af monarki, et medlem af den socialrevolutionære parti A. F. Kerenskij.

Ved hovedindgangen til Tauride paladset, hvor den russiske Duma, blev jeg gå den endeløse rally, hvor højttalere, erstattet af uafbrudt rækkefølge, yderligere næring glæde af mængden. Nød særlig succes her justitsminister, den nydannede regering - den førnævnte AF Kerenskij. Hans taler altid mødt universel jubel. Han blev en universel idol.

Overgangen af militære enheder på siden af oprørerne

Bragt ved at bryde tidligere svoret, stationeret i St. Petersburg militære enheder begyndte at sværge troskab til den provisoriske regering, som i vid udstrækning gjort uundgåelig opgivelse af Nicholas 2 af tronen som kejser blev frataget støtte for deres vigtigste højborg - de væbnede styrker. Selv Kongens fætter, storhertug Kirill Vladimirovich sammen med de betroet ham Guards stod på siden af oprørerne.

I denne hjerte-dunkende og kaotiske situation den nye regering er naturligvis interesseret i spørgsmålet om, hvor det i øjeblikket er kongen, og der bør træffes nogen sag mod ham. Det var klart, at de dage af hans styre er nummererede, og hvis datoen for abdikation fra tronen 2 er endnu ikke blevet udpeget, var det kun et spørgsmål om tid.

Nu den sædvanlige "Sovereign-Kejser" erstattet nedsættende skældsord "despot" og "en tyran." Især nådesløs var retorikken af de dage til kejserinde - en tysk af oprindelse. På læberne af dem, der i går skinnede en velmenende, pludselig blev hun en "forræder" og "undercover fjender af Rusland."

Rollen af M. V. Rodzyanko forekommer i tilfælde

En komplet overraskelse for medlemmer af Dumaen begyndte opstår under deres sidelæns parallelt myndighed - den sovjetiske for Arbejdstagernes og bonderepræsentanter, chokerede alle ved venstrefløjen af sine slogans. På et af sine møder Rodzianko forsøgt at gøre en prætentiøs og pompøse tale opfordrede til sammenhold og en fortsættelse af krigen til den bitre ende, men blev buhet, og skyndte sig at trække sig tilbage.

For at genoprette ro og orden i landet, formanden for Dumaen udarbejdet en plan, det vigtigste punkt i som var opgivelse af Nicholas 2 fra tronen. Kort fortalt kom han ned til det faktum, at upopulære blandt de mennesker monark skulle overgive magten til sin søn. Udsigt til en ung og endnu ikke haft tid til jer i ethvert kompromis arving efter hans mening, kunne dulme hjerter oprørerne og bringe alle til gensidig aftale. Forud for sin alder regent udpeget af indfødte kongens bror - storhertug Mikhail Alexandrovich, som Rodzianko havde håbet at finde et fælles sprog.

Efter at have drøftet projektet med de mest autoritative Dumaen medlemmer, blev det besluttet at straks gå til hovedkvarteret, hvor de vidste, var suveræn, og ikke til at komme tilbage uden at få godkendelse. For at undgå uforudsete komplikationer, besluttede vi at handle diskret, uden at forråde offentlig hans intentioner. Lige så vigtig mission betroet to pålidelige deputerede - V. V. Shulginu og A. I. Guchkovu.

Hærens generalstab hovedkvarter i den nordlige Front

Samme aften, 1. marts, 1917 royal toget kom ind på stationen Pskov station. Medlemmer af Entourage ubehageligt overrasket næsten fuldstændige mangel på greeters. På Kongens bilen var kun synligt tallet guvernøren, flere repræsentanter for den lokale administration, samt en halv snes officerer. I sidste fortvivlelse alle førte kommandør garnison general N. V. Ruzsky. Som svar på en anmodning om bistand til kejseren, vinkede han sin hånd og sagde, at det eneste, der nu kan tælles på er prisgivet sejrherren.

I sin toget tog den generelle kejseren, og samtalen fortsatte til langt ud på natten. På det tidspunkt blev det manifest Nicholas 2 af abdikation allerede høstet, men det var ikke en endelig afgørelse. Fra erindringer Ruza kendt, at Nicholas negativt reagerede på overførsel af magt i hænderne på langsigtede medlemmer af den nye regering - de folk, efter hans mening, overfladen og ude af stand til at tage ansvar for fremtiden for Rusland.

Samme aften, General N. V. Ruzsky ringede N. V. Rodzyanko i lang samtale diskuterer, hvad der sker med ham. Formand for Dumaen ligeud sagt, at den generelle følelse læner på nødvendigheden af afkaldet, og andet alternativ er simpelthen ikke. presserende telegram den øverstbefalende for alle fronter blev sendt fra hovedkvarteret chef, hvor de blev informeret om, at i betragtning af de herskende ekstraordinære omstændigheder, at opgivelse af Nicholas 2, fra tronen, vil den dato, hvor der udpeges den næste dag for den eneste mulige foranstaltning til at etablere orden i landet. Svarene fra dem udtrykte fuld støtte til beslutningen.

Møde med Dumaen budbringere

Udløber på de sidste timer af kejser af det syttende af Romanov. Med alle de uundgåelige forestående på det russiske begivenhed, som blev et vendepunkt i løbet af sin historie - den opgivelse af Nicholas 2 fra tronen. 1917-th var den sidste af de toogtyve år af hans regeringstid. Mere hemmeligt håber på nogle ukendt for dem, men et positivt resultat, alle afventer ankomsten sendt fra St. Petersborg Duma, som om deres besøg kunne påvirke forløbet af historien.

Shulgin og Gutjkov ankom i slutningen af dagen. Fra erindringer deltagere i begivenhederne i den aften ved den slags budbringere af udbruddet kapital fuldt gav depression forårsaget af deres mission: rystende hænder, forvirring i de synspunkter og den tunge gispende. De vidste ikke, at der i dag løst spørgsmålet var utænkeligt i går opgivelse af Nicholas 2 fra tronen. Dato, åbenbar og andre relaterede spørgsmål af denne handling er blevet gennemtænkt, forberedt og løst.

I den spændte tavshed talte A. I. Gutjkov. Stille, noget kvalt stemme, begyndte han at fortælle, at i generelle vendinger det var kendt før ham. Efter at have beskrevet al håbløshed af den nuværende situation i St. Petersborg og rapport om etablering af interimsudvalget i Statsdumaen, flyttede han til det vigtigste spørgsmål, af hensyn til som ankom på denne kolde dag marts i satserne - behovet for afkald på den suveræne fra tronen til fordel for sin søn.

Signatur, vendte historiens

Nicholas lyttede til ham i stilhed, uden at afbryde. Når Gutjkov stoppet, Sire, og endda, som alle syntes rolig stemme sagde, at have overvejet alle muligheder for handling, han kom også til den konklusion, om det er nødvendigt at forlade tronen. Han er parat til at give afkald på det, men hans efterfølger ville kalde en søn, der lider af en uhelbredelig sygdom i blod, og hans bror - storhertug Mikhail Alexandrovich.

Det var en fuldstændig overraskelse ikke kun for Dumaen udsendinge, men for alle de tilstedeværende. Efter en kort forvirring forårsaget af sådan en uventet vending, startede drøftelsen, hvorefter Gutjkov erklærede, at i betragtning af manglen på valg de er klar til at acceptere denne variant. Kejseren trak sig tilbage til sin undersøgelse, og et minut senere kom ud med et udkast til manifest i hånden. Når det havde gjort nogle ændringer, kejseren sætte på det signatur. Historien har bevaret historie øjeblik for os: Nikolai 2 underskrev sin abdikation i 23 timer, 40 minutter, den 2. marts 1917.

oberst Romanov

Alt skete dybt chokeret ukronede konge. De, der havde en chance for at chatte med ham i de første dage af marts, fik at vide, at han var i en døs, men på grund af militær betydning og opdræt, holdes immaculately. Kun i det omfang, som datoen for abdikation fra tronen 2 trak sig tilbage ind i fortiden, tilbage til sit liv.

Tilbage i begyndelsen af, mest vanskelige dage for ham, følte han tvunget til at gå til Mogilev at sige farvel til resten af hans loyale tropper. Her indså han nyheden om afslaget på sin bror til at være hans efterfølger på den russiske trone. I Mogilev det skete sidste møde med moderen til Nicholas - enkekejserinde Mariey Fodorovnoy, en særlig tur til at se sin søn. At sige farvel til hende, den tidligere kejser, og nu bare oberst Romanov tilbage til Tsarskoje Selo, hvor al den tid var hans kone og børn.

I disse dage, næppe nogen kunne realisere fuldt ud, hvad en tragedie for Rusland var opgivelse af Nicholas 2 fra tronen. Dato kort nævnt i dag i alle historiebøgerne, er blevet bundet af to epoker, den Rubicon, klikkende som landet med tusindvis af års historie i hænderne på disse dæmoner advaret om det i hans geniale roman af F. M. Dostojevskij.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.