FormationHistorie

Hvor der var en sammensværgelse af slaver, ledet af Spartacus? Tredje Servile krig

Om Spartacus ved intet, bortset fra, at de fleste ur mand. Og du sandsynligvis ville sige mindst et minimum: "Ja, ja, det var oprøret af Spartacus. Gladiators kæmpede for frihed. "

En mand fra legenden

Nogle vil kalde fodboldklubben "Spartak". Teater-gængere vil huske balletten "Spartacus" og musicals. Elskere af litteratur vil liste de skuespil og romaner. Blæserne - film om manden.

End han fortjente sådan berømmelse? Bevægelsen for frihed slaver i det gamle Rom (74-71 gg. BC. E.) var så kraftig, at oprøret af Spartacus århundrede efter århundrede, giver stof til eftertanke. Hans navn - et symbol på befrielseskampen.

Sælges i Gladiators

Og hvor der var en sammensværgelse af slaver, ledet af Spartacus? Han - en indfødt af aristokratiske familier. Født i Thrakien (nu Bulgarien). Hans navn er ikke tilfældigt i harmoni med kongerne af familien af slægten Spartokids.

Spartacus - intelligent og uddannet. Som alle mænd af folket, tænkte han den eneste anstændige militære karriere. Med 18 år - soldat i den romerske hær. Hun var den stærkeste. Den unge fighter havde studeret sin organisation og måde af krigsførelse. Det er praktisk til krigen Sparta.

Senere gik thrakiske hjem, som gik i krig med Rom. Kæmpede. Han blev taget til fange og solgt som slave.

Af den måde, to gange fandt han sig selv en fange. Men den første gang var i stand til at undslippe. Da han blev anholdt for anden gang af romerne, der sælges så fangen i gladiator skole i Kana, hvor der var en sammensværgelse af slaver, ledet af Spartacus.

Kommer fra eliten lag blev tvunget til at kæmpe for morskab for publikum i arenaen så elendig, som han er. Bo i skole af gladiatorer - en forsinket dødsstraf.

Men Spartacus var stærk ikke kun fysisk. Takket være Åndens kraft, fighter modstand, han var respekteret blandt gladiatorer.

Conspiracy og flugt

Jo mere i det gamle Rom blev slaver, den stadig mere undertrykkende drift. De løb væk, brændte grundejere, dræbte dem. Der var også forestillinger i armene. Men de blev spredt optøjer.

I '74 f.Kr.. e. Kapuansky i skolen af gladiatorer var 200 sammensvorne. I spidsen - en indfødt af Thrakien.

Så Capua, hvor der var en sammensværgelse af slaver, ledet af Spartacus var ikke anderledes end andre byer. Men snart begynder at tale om det. Efter hemmelig plan afsløret. Deltagere fanget. Vi frelst kun 78 mennesker. De angreb vagterne. De brød døren ind på skolen og løb væk fra byen.

Vi gik til Vesuv. På bjerg camp. Oprørerne fra overalt strømmede gladiatorer fra andre skoler, slaver fra de plantager, hyrder, bønder og soldater.

Den første kamp. første sejr

For at bekæmpe de flygtende Capua sendte sine tropper. Men de har lidt et nederlag efter det andet. Dette blev kendt i Rom. Undertrykkelsen af slaver sendt tre tusinde løsrivelse. Det blev ledet af Klavdiy Pulhr.

Denne opgave syntes simpelt for ham. Til toppen af bjerget førte kun én sti. Claudius ønskede at blokere det - så sultet oprørere overgivet sig fanger.

Spartacus bevist smartere. Han beordrede mændene væver af vinstokke af vilde druer reb, kurvefletning - trapper. Om natten, soldaterne gik ned. Forundret løsrivelse af romerne blev knust.

"Servile War"

Om nederlag Claudius fandt ud af i hovedstaden. Rettet mod at undertrykke "slave krig", som de sagde, de regulære tropper. På deres hoved - Pretoria Varinius. Han tvang oprørerne til at trække mod syd. Spartacus selv er ikke ivrig efter at kæmpe. Hans hær var endnu svagere end fjenden. Han planlagde at nå de rige sydlige regioner af landet. Der stadig dial krigere, og først derefter at bekæmpe romerne.

Men Varinius i forfølgelsen af oprørerne, delte sin hær i stykker. Dette hjalp Spartak ene efter den anden til at beskæftige sig med både de fjendtlige tropper.

Som et resultat af disse og andre sejre hele Syditalien vendte kontrolleret af oprørerne. Men Spartak og var ikke til at slå sig ned her. Han ønskede at bringe sine krigere til Thrakien, germanium, gallium, så de vendte hjem. Og fordi bortløben slave hær begynder sin rejse til Alperne.

værste fjende

Først nu få rapporter om omfanget af oprøret, omkring 120.000 soldater, der har samlet under parolen Spartacus, Senatet indset vigtigheden af krigen med dem. Imod oprørerne lavet to store hær. I slaget var de konsuler Gellius og Lentulus.

Pleje med rige områder som ikke alle Spartacus. Men selv efter sådan en række sejre! Få mennesker troede på nederlag opstanden af Spartacus. Både leder, sandsynligvis også. 30 tysyach utilfredse krigere (under Crixus) adskilt fra den førende opstand stål separat lejr. Deres soldater overhalede Gellius og dræbt. Creeks dræbte sig selv.

Lentulus jagten på Spartacus. Men han brød sin enhed, og samtidig kom til undsætning for at hjælpe ham en del af Gellius.

Spartak gik hurtigt fra Italien. Her var han i Cisalpine Gallien. Her mødte han 10000:e hær af Praetor Gaius Vara. Igen skæbne begunstiget tjenere.

fatal fejltagelse

Den højdepunkt i krigen af den undertrykte for deres frihed. Alt blev besluttet lige nu. Hvordan man opfører sig i Spartacus? Slave oprør hvis nederlag tolerere?

Vejen til Transalpine Gallien, over Alperne, er åben. En leder pludselig vender tilbage - til Italien! Hvorfor? Der er en version, at han regnede med støtte fra Sertorius, men de dræbte. Her ligger årsagerne til nederlaget i oprør Spartacus.

Nyheden om, at oprørshæren går til Rom, forårsagede panik blandt beboerne. De sagde, at denne cast af chefen beordret til at gå lys. Dvs. overskydende bagage - til at brænde, dræbe fangerne, og at dræbe lastdyr.

Spartak fra en simpel gladiator forvandlet til den farligste fjende Velikogo Rima. Vi tager højde for, at den vigtigste hær af romerne forblev i Thrakien og Spanien. I Rom hast valgte en ny øverstkommanderende - Marcus Crassus.

Og Spartacus pludselig ændrede sin mening at gå til hovedstaden. Han troede stadig hans hær er svagere end den romerske. I stedet for det nordlige Gallien, hvis mål stod, vendte han sig til den sydlige del af Sicilien.

Det var hans skyld. Her årsagerne til nederlaget i opstanden af Spartacus. Mange oprørere tog denne beslutning dårligt. 10 tusinde mennesker er simpelthen adskilt fra hoveddelen af hæren. Crassus straks angreb dem. Han ødelagde to tredjedele af sammensætningen og fortsatte forfølgelse af Spartacus.

Men han var allerede på kysten og forhandlet med piraterne for transport af tropper til øen. Men de var blevet bedraget. Langsomt bragte skibe fra Messina-strædet.

Oprørske slaver, i mellemtiden, kom til den sydligste del af regionen Brutsium - Regia. Her strædet mellem Italien og Sicilien den smalleste. Spartak, som var næsten umuligt at få nogen til at ændre sin beslutning, besluttede at gå på interimistiske flåder. Logfiler og løbet bundet filialer. Men fløjet storm ødelagt sølle flåde.

Spartak så - kampen med Crassus bliver nødt til at tage. Og han trak alle. Jeg indså, at kan være afskåret fra fastlandet af Spartacus. For at gøre dette, vi gravede en grøft 55 kilometer lang. Fra hav til hav. Slaver, de vil give sig selv fanger, hvor der vil være noget.

Men lederen af oprørerne ønskede ikke at vente passivt. Han førte en hær til havnen i Brundisium. Jeg troede, der var en chance for at flygte fra Italien. Ved Crassus kom som en kraftfuld forstærkning.

I efteråret 71 f.Kr.. e. Silarius på floden i en hård kamp hær Spartacus besejrede romerne. Den øverstbefalende, der kæmpede på lige fod med andre, blev dræbt.

Fra Capua, hvor der var en sammensværgelse af slaver, Spartacus ledes til Silarius River - dette er en treårig vej for at befri slaverne. Kæmp hårdt, men til ingen nytte.

Den store kommandør

Den episke kaldet "Spartacus slaveoprør" var færdig. Mange blev slagtet på slagmarken. A 6000 soldater, der blev taget til fange, blev korsfæstet på korset. Det er en forfærdelig syn slæbt langs stien - fra Capua til Rom. På den berømte Via Appia.

Efter krigen Sparta eventuelle væsentlige opstande af slaver var ikke. Selvom servil aldrig stoppet deres protester - på mange forskellige måder.

Så servile krig - tabt. Ja, det, som enhver oprør fandt sted, og det spontane element, og de sædvanlige fejltagelser. Men den Spartak, trods det faktum, at det ikke er undersøgt militær videnskab, anses for at være et militært geni. Han er lang tid kom ud som vinder i krigen, hvor de bedste kræfter fjenden var. I dag er det stadig taget som et eksempel som en militær strateg.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.