FormationHistorie

Kim Phuc - napalm pige. Historien om de berømte billeder

XX århundrede historie er uløseligt forbundet med Vietnamkrigen. I disse begivenheder påvirkes ikke kun soldater, men også et stort antal civile. Foto taget af den britiske fotograf Nick Ut i juni 1972, der viser en nøgen pige, Kim Phuc, løb og sagde: hjælpe hende med at blive en af de mest berømte symboler på Vietnamkrigen.

Krigens rædsler: napalm

Napalm kaldet ansøgning geleret benzin, der er det brændstof produkt, som blev anvendt til at skabe en brændbar blanding og flammekaster. Disse våben, som markerede historie XX århundrede Vietnam. Brugen af napalm var typisk for den amerikanske fly siden Anden Verdenskrig. Men det mest almindeligt anvendt dette våben af den amerikanske hær under krigen i Vietnam 1964-1973. Mange lokale beboere har lidt af dens anvendelse. Som et resultat af disse våben rive et stort antal menneskeliv. Kim Phuc takket være en vis skud blev en symbol anti-krig.

Den berømte foto af Nick Uta

Civile, herunder og en pige på ni år ved navn Kim Phuc, forladt deres landsby og gik hen imod holdninger regeringshæren (fordi deres landsby var allerede kontrolleret af fjenden). Sydvietnamesiske pilot fly troede, det var soldater Nordvietnam, på grund af hvad de mennesker blev angrebet af napalm bomber. Journalist Nick Ut havde erobret en af de øjeblikke, der fulgte efter dem igen: et par små Vietnamesisk flygtede til baggrunden af røgen, og blandt dem var svært ikke at lægge mærke til den nøgne pige (brændte tøj og måtte rippe), som står over for forvrænget smerte. Korrespondent bragte børn, der blev berørt af angrebet, til hospitalet.

napalm pige

Pigen afbildet på billedet var fra den vietnamesiske landsby Changbang, som er nord-vest for Saigon (Ho Chi Minh-strøm). Ottende juni i langt i 1972 var der kampe mellem de kræfter i Nord- og Sydvietnam, som blev overværet af fotograf Nick Ut. Ikke langt fra det sted, hvor napalm bomber blev kastet, var medlemmer af besætningen holdet. De så, at børnene løber langs vejen. Små Vietnamesisk græd ikke, før jeg har bemærket, at hotellet er tæt på de voksne. Udover ni år, Kim Phuc, produktionen holdet så også hendes storebror tolv år - Phan Thanh Tam, yngre Phan Thanh Phuoc fem år, en fætter til Van Bo Ho og Ho Thi Ting søster. Kim skreg i smerte og forsøgte at vinke sine hænder. Dette øjeblik er blevet rettet Vietnamesisk korrespondent Nick Ut. Billeder af fotografen og nu fortælle historien om de dage, mennesker over hele verden. Hvis nogen tvivler på, hvor forfærdeligt var krigen i Vietnam, billedet beviser det.

Hjælp til vietnamesiske piger

Medlem besætning Chris Wayne pige blev stoppet og overhældt med vand. Det var tydeligt, at hun har brug for akut hjælp. Senere, Nick Ut mindede om, at på det tidspunkt næsten ud af film aktier og operatør Alanom Dounsom blev anmodet om ikke at bruge det forgæves på den for at fjerne den frygtelige scene, som han troede aldrig vil blive vist for offentligheden. Men den tv-station, som de har arbejdet, siden vovede at tage dette skridt. Nick Ut pige blev indlagt på de britiske børnehospital i byen Saigon.

På kort tid blev det et foto korrespondent chokerende velkendt i den vestlige verden, og mange er interesseret i den skæbne, Kim. Et par dage senere, Chris besøgte hende på hospitalet. Ifølge hans erindringer, under bestemmelsen af Kim på hospitalet var der uhygiejniske forhold. Når en journalist spurgte om status for sygeplejersker pige, efter at behandlingen han fik at vide, at barnet ikke ville overleve til næste dag. Christopher indså, at det er nødvendigt at træffe hasteforanstaltninger. De britiske hospitalslæger havde erfaring i behandling af bronkitis, men ikke omfanget af forbrændinger. Kim blev taget til et andet hospital. Der blev hun hjulpet af erfarne plastikkirurger, og livet for en pige er blevet reddet. På hospitalet blev hun liggende mere end et år, og antallet af operationer er nået sytten.

Den videre skæbne Kim Phuc

År senere, sluttede han krigen i Vietnam. Fotografi fortsatte med at symbolisere, hvor forfærdeligt var disse begivenheder, og hvordan de påvirkede livet for tusindvis af almindelige mennesker. Den vietnamesiske regering har efterfølgende brugt pigen som en symbol anti-krig, og hun havde ingen mulighed for at studere på universitetet. Situationen ændrede sig kun i 1986, da hun fik lov til at fortsætte sine studier. Kim Phuc blev uddannet på en af institutionerne i Cuba, hvor hun mødte sin kommende mand. Allerede i 1992, de spurgte status politiske flygtninge fra den canadiske regering, når undsluppet fra flyet til lufthavnen i Newfoundland. I dag er Kim og hans familie bor i dette land, på hvis område provinsen Ontario (Toronto forstad). Det blev oprettet af organisationen til at give medicinsk og psykologisk hjælp til dem, der er ofre for krig.

fotos anerkendelse

Til dette skud Nick blev tildelt Pulitzer Prize, der er den mest prestigefyldte journalister.

Foto "Napalm i Vietnam" er blevet en af de mest berømte billeder, der afspejler begivenhederne i krigen. Hun chokerede folk i Amerika og påvirkningen af ændringen i stemningen i landet i retning af anti-krig. Billeder er på listen over de mest indflydelsesrige billeder af det 20. århundrede (i henhold til listen , Columbia University).

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.