FormationHistorie

Isslagtning på Lake Peipsi og Prince Alexanders visdom

Sergei Eisenstein var uden tvivl en stor instruktør, men for at studere historie fra sine filmværker ville det være lidt lunefuldt. I sine malerier blev stormen af Vinterpaladset (som ikke var der) og skyde af fredelige Odessa-borgere på den gigantiske stige (som ikke engang kunne være) vist levende.

I den vidunderlige film "Alexander Nevsky" malede den store kunstner isbolden på Peipsi-søen, som fandt sted, men om foråret, i april. Hvis vi tror på den livoniske rhymede krønike, faldt ofre for denne kamp, som blev ramt af fjendens bulat, i græsset, som formåede at vokse, på trods af at sagen var i den nordlige region.

For at vurdere det militære og diplomatiske talent fra forsvarer af det russiske land, St. Alexander Nevsky så objektivt som muligt, er kunstnerisk hyperbolisering ikke nødvendig. Uden overdrivelse kan man hævde, at vores nationale helt reddet sit hjemland fra hån. Prinsen behøver ikke at pynte sin rolle, han har gjort sin ubehagelige opgave så vellykket.

Med den største sandsynlighed for at forstå, hvordan slaget ved Lake Peipsi fandt sted , er det muligt at have studeret alle tilgængelige kilder, herunder dem, hvor Livonians beskrev dette slag. Det er nødvendigt at hylde de europæiske kronikere, de lider ikke specielt udsmykning og indrømmer, at prins Novgorod på en taktisk måde besejrede dem.

I den kendsgerning, at der var sådan et slag om isen, i hvilket år det skete, og som deltog i det på begge sider, er der næsten ingen forskel i historikernes mening. Sandt nok kaldte de det Livonians ellers, slaget ved Peipus-søen (og i dag markerer estonerne Peipsi-søen på kort ). Det er ligegyldigt.

Der er dog nogle punkter at være opmærksom på især historikeren Heydenshtein, der levede i anden halvdel af XVI - begyndelsen af XVII århundrede. Han insisterer på, at de tatarske tropper i Khan Baty deltog aktivt i kampen . På siden af Rusich, selvfølgelig. Dette forklarer fjendens numeriske overlegenhed, som kunne opnå militær succes.

Selvfølgelig kan man ikke tro på denne europæiske samler af legender, det er helt muligt, at han vil retfærdiggøre hundens riddere tæt på ham for at kunne leve op af den russiske tros modige. Der er dog nogle uoverensstemmelser i vores hjemlige kronikers fortælling.

Således "de visionære", det vil sige de umiddelbare deltagere i begivenhederne, mindede den hjælp, der blev givet til dem af en slags "Guds regiment", der syntes "ude af tynde luft" (som sne på fjendens hoved). Måske var det ikke meningen, at de betød, at de var engle, men en form for kraft, der gik ind i kampen meget rettidigt. Resultatet var et iskoldt slag på Peipsi-søen, som gik ned i historien som en strategisk sejr for russiske våben, samt en ændring i den geopolitiske situation på moderne plan. Levon-ordren nægtede at forsøge at gribe vores nordlige territorier og forlod Pskov. Der var udveksling af fanger.

Modstandere af denne version objekt. De ser ikke tilrådeligt at yde militær hjælp fra Khan til den russiske prins. Og sansen i denne handling var. Et år før de beskrevne hændelser var der et sammenstød mellem korsfarerne og "Genghis Khans sønner", hvor Batus tropper besejrede den euro-kristne hær. Trods hans held troede khan ikke, at han havde fuldført militæropgaven, og succesen skulle styrkes.

Ifølge den russiske historiker Solovyov var initiativtageren af forhandlinger om en midlertidig militær alliance Batu, som sendte Alexander et brev med passende indhold. Den russiske prins holdt heldigt et "topmøde" og endda formået at komme ind i et skænderi med Chingizid, kans søn. Hvad kan du ikke gøre for det russiske land!

Efter at have forsynet sig med betydelige forstærkninger ud over en pålidelig bageste, holdt Alexander glimrende Ice Battle på Lake Peipsi, der viste generaler sammen med diplomatiske talenter. Han anvendte dygtigt terrænet, vendte riddernes tunge våben til en ødelæggende faktor for dem, med succes pålagt fjenden en manøvrerbar karakter af kampen, kort sagt gjorde alt for sejr og opnåede det.

Slaget om Is af 1242 viste den russiske prinss visdom, manifesteret i både taktiske og strategiske forhold. Han modtog også Guds hjælp, men kun den, som fortjener det, er værdig.

Og var der is på Lake Peipsi? Det er muligt, at i disse dele er det koldt i april.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.