FormationHistorie

Projekt 1144 krydsere Projekt 1144 "Orlan"

I de seneste år, den indenlandske forsvarsindustri åndede lidt mere frit: Der var regeringens ordrer, og staten endelig "modnet" til tanken om, at give opgaven med skibe og produktion af motorer til dem i udlandet - ikke en god idé. Ak, indtil der igen flåde er det et meget langsomt tempo. Men det har at holde sig oven vande, "gamle mænd", der blev lagt og bygget i Sovjetunionen. Disse omfatter et projekt og 1144.

grundlæggende oplysninger

Denne tunge krydser med en magt nukleare anlæg, bogmærke og lancering af som blev udført på de baltiske Skibsværft 1973-1998. Deres unikke er bare det samme i den nukleare "hjerte" som en del af den sovjetiske og russiske flåde af overfladeskibe ikke længere har været der. NATO er disse fartøjer også vurderet: størrelse og bevæbning af inspirerende hensyn til enhver potentiel modstander. Designer ansvarlig for projektet 1144 - Boris Israilevich Kupensky. På posten som hans stedfortræder var Yuhin Vladimir Evgenevich.

Så meget som det kan lyde som standard, men disse skibe, og i virkeligheden er der ingen analoger i verden skibsbygning. De er helt universelt, gør det muligt at udføre missioner for at ødelægge fjendtlige ubåde og overfladeskibe. På disse domstole blev etableret Missiler af denne klasse, der kan være meget sandsynligt at sikre den fuldstændige ødelæggelse af næsten enhver gruppe af potentiel fjende.

Projekt 1144 er kendt for det faktum, at disse skibe var den største i verden, ikke herunder hangarskibe. Den nærmeste analog af den amerikanske krydser "Virginia", der er mindre end 2,5 gange forskydning. Retten disse er multifunktionelle: de kan udføre langsigtede kampmissioner i næsten alle dele af oceanerne, yde støtte og dække både overflade skibe og kystnære fæstningsværker. Alle bevæbnede, de havde næsten alle de nyeste værktøjer dengang af Sovjetunionen. "Granit" var den vigtigste slående kraft missil-system.

En kort historie af serien

I slutningen af marts 1973 blev det lagt den første nukleare cruiser Projekt 1144 "Kirov", som blev "Admiral Ushakov" i 1992. Ved udgangen af december 1977 var faldet i vandet, og præcis tre år at skibet har bestået alle de kørende og kamp-testet, blev officielt overdraget til den sovjetiske flåde. Ved udgangen af 1984 trådte i kraft Tarka "Frunze". I samme 1992 blev det omdøbt til "Admiral Lazarev". Endelig i 1988, i henhold til planen, flåden fik Tarka "Kalinin", kendt siden 1992 som "Admiral Nakhimov". I 1986 Projekt 1144 kom til sin logiske konklusion: værfterne lagt sidste projekt skib "POTr Veliky".

I første omgang navnet på krydseren Projekt 1144 "Orlan" var "Kuibyshev" eller "Yuri Andropov", men sammenbruddet af Sovjetunionen, disse planer blev ikke givet sandt. Midt i opbygningen af landet er ophørt med at eksistere, som begyndte at bygge dette skib, men fordi bygningen kan ende kun i 1996. Således flåden var det sidste skib med denne serie er kun ti år efter dens fane på bestandene.

Hvordan var de krydsere af dette projekt?

I 1961, den sovjetiske militær lært om den ubehagelige kendsgerning: USA lancerede nukleare missiler Cruiser "Long Beach". Dette gav nye impulser til intern forskning på området for atomreaktorer som et kraftværk skibe. I princippet var det forventet beslutning: USSR var på toppen af sin udvikling, og derfor i høj grad er behov for store krigsskibe, som kunne operere i lange perioder væk fra deres vigtigste kræfter.

Atomkraftværk bidraget til en meget succesfuld implementering af sådanne opgaver. I 1964 har landet gennemført aktiv forskning på dette område. I første omgang blev industri og forskere til opgave at udformningen af skibet, ville forskydningen af hvilken beløbe sig til otte tusinde tons.

kæmper et par

Design blev udført fra det synspunkt, må fremtiden for hver cruiser Projekt 1144 kunne konfrontere alle former for våben til rådighed til flåden potentiel fjende. Hertil kommer, at sovjetiske militær smukt forestillet trussel fra fjendtlige fly, og derfor søgt at skabe den mest effektive flåde missil. I første omgang, designerne foreslog, at man krydser Projekt 1144 simpelthen ikke vil være i stand til at bære en sådan række af våben. Så i starten de ønskede at skabe blot to skibe: Type 1165 og Type 1144. De skulle dække hinanden, der handler som en enhed.

På det første skib var vi at være antiship, den anden - anti-ubåds-missiler. Antiaircraft våben, de skulle modtage ligeligt, for derved at skabe en stærk luftforsvar. Men yderligere fremskridt af sovjetisk videnskab og teknologi bestemt evnen til at reducere mange af skibets systemer, og ved alt for energikrævende projekt af to skibe blev opgivet. Alle værker af typen i 1165 blev indstillet, nogle udviklinger, der er overført til den atomdrevne cruiser Projekt 1144 "Orlan".

Stigningen i tonnage og bevæbning

I løbet af skibet blev det at få flere og flere våben, som førte til den hurtige vækst i dens bevægelse. Som et resultat - ingen troede om det oprindelige formål antisubmarine skib, som ingeniører fik fuldstændig frihed til at skabe en enorm universel cruiser med en forskydning på op til 20.000 tons. Det blev besluttet at gennemføre sin "fyld" af alle de mest moderne teknologi, som på det tidspunkt var i stand til at skabe Sovjetunionen. Den blev derefter bestemt ved en ny type køretøjer - tungt missil cruiser nukleare (hangarskib). Nye missil krydsere Projekt 1144 "Orlan" tegner til at blive den mest lovende og magtfulde aktiv for hele den sovjetiske overflade flåde.

Endelig er der udstedt kravene for den nye maskine i 1972. Udvikling af projektet blev gennemført af accelereret tempo i Leningrad. Som i alle sådanne tilfælde, videnskabsfolk og ingeniører, der arbejder under ledelse af ikke kun sine overordnede, men også kurator af flåden. Denne gang var det kaptajn 2nd Rank A. A. Savin. Denne fremgangsmåde gjorde det muligt for flådens skibe til at modtage dem, som de var nødvendige, hvilket gør passende justeringer i farten.

Forbedringer og forbedringer

Det bør erindres, at det andet, tredje og fjerde atommissil krydsere Project 1144 skulle bygges i henhold til den nye, forbedrede projekt 11442. Det skulle erstatte det forældede system, har haft tid til nye typer af våben: tårn seks riflede 30-mm kanon erstattet af en perfekt "Dirk". I stedet SAM "Wasp" scripting "dolk" universel øget kaliber artillerisystem til 130 mm, anti kompleks "Snow Storm" erstattes forbedret "waterfall" nye system bombardementer (dybdebomber) er også blevet identificeret og t. D.

Oprindeligt blev det antaget, at alle de tunge missil krydsere Projekt 1144 efter "Kirov" vil blive bygget nøjagtigt på dette projekt, men svigtet branchen: ikke alle disse prøver havde våben blot føre til den ønskede form og derfor sætte det tid til at afslutte. Så i virkeligheden (næsten uden forbehold) at udarbejde 11442 vedrører kun "Petr Veliky", og den anden og tredje skibe er mellemliggende, overgangs- stilling. Det er fordi der var et projekt "Orlan" (1144), modernisering af fartøjer, som er den dag i dag.

De vigtigste strukturelle karakteristika

Hvert hus "Orlan" varierer markant forlænget bak. I tilfælde - 16 hovedrum som er adskilt fra hinanden af vandtætte skotter. I hele længden af kroppen er fem fulde dæk. sonar system "polynomial" er indstillet i stævnen. Ved agterstavnen der en hangar (under dæk), som muliggør placering af tre anti-ubåds helikoptere Ka-27. Her arrangerede vi elevatorer til helikoptere, samt lagertanke til brændstof helikopter.

Ved agterstavnen er der et rum hvorfra ned "polynomial" trukket antenne kompleks. Næsten al strøm skrogkonstruktion fremstillet af aluminium-magnesiumlegeringer. Layoutet af de klassiske våben - de fleste af bekæmpelse af systemer placeret i agterstavnen og bue.

Beskyttende karakteristika af skibet

Hver missil cruiser Projekt 1144 bærer en kraftig torpedo reservation, over hele kroppen forudsat en dobbeltbund. En vital del af skibet lokalt beskyttet af panser. Belt rustning i sin klassiske form er ikke til rådighed (som på de fleste skibe). Primær beskyttelse ligger i dybet af kroppen. I modsætning til andre krydsere den tid, at huden har en fortykket TAKR fra for til agter højde på 3,5 meter. Meter - under vandlinien på 2,5 meter - maskiner beskyttelse og besætning.

Og det viser også det unikke i de skibe af denne klasse, som den tunge nukleare cruiser Projekt 1144 er den første siden Anden Verdenskrig skibe, som tilvejebringer et sådant forbehold teknologi. Motorrummet reaktor og beskyttet af panser missil rum 100 mm. Battle stationer og kommandopost af skibet er beskyttet på samme måde. Der er omkring rustning og helikopter hangar, på samme måde beskyttet ammunition. Styremaskinerummet dækkes lokalt.

kraftværk

Designet anvendes 3 CN-reaktor (s VM-16 kerne). Indstillingen - en direkte efterkommer af de isbryder reaktorer OK-900, men det er meget forskelligt fra dem. Den største differentierende faktor er den høje grad af uranberigelse. På et tankstation en cruiser kan fungere i mindst ti år. Reaktorer dobbelt kredsløb, er hvert kredsløb som kølevandet anvendes (snarere, bidistillate). Denne specielle meget høj grad af vandrensning, cirkulerer gennem kernen under et tryk på 200 atmosfærer. Dette tilvejebringer næsten øjeblikkelig kogning af det andet kredsløb og den høje effektivitet af hele anlægget.

Kraftværk ordning bruger to aksler, og på hver af dem, "arbejder" på 70000 liter. a. Fuldt installation ligger i de tre foder rummene. Det samlede antal af atomreaktorer - to, deres samlede kapacitet er 342 MW. Til sammenligning Perm GRES producerer 2400 MW, således at skibet forbruger energi, hvilket er nok til den by, hvor 100-150 tusinde mennesker. Turbineafsnittet har (i tillæg til de vigtigste) ved to standby kedlen.

Man skal huske, at projektet i 1144 "Orlan" er en backup strøm (ikke nuklear), som gør det muligt for køretøjet at nå hastigheder på 17 knob. Opgørelser af dieselolie er sådan, at krydseren kan tage op til 1.300 nautiske miles. Ved brug af et fartøj atomreaktor kan nå hastigheder på op til 31 noder, og gangreserve bliver ubegrænset. Betragtet skroglinier giver disse vidunderlige skibe sødygtighed, kan du hurtigt dække lange afstande.

For oplysninger om besætningen

I alt besætningen består af 759 mennesker, herunder 120 officerer. I alt 1600 boliger. For at imødekomme de officerer og warrant officerer forudsat 140 enkelt kahytter, der er 30 forecastles for sejlere, bliver de ældste placeret i hytter med plads til 8-30 personer. Husholdningernes 15 brug giver to bruserum og bad, en pool størrelse 6h2,5 meter og en sauna.

Til medicinske behov besvarer dupleksenhed herunder ambulant og et fuldt udstyret operationsstue, isolatorer, tandlæge kontor, og et apotek. Den fysiske form af besætningen kan bevare i gymnastiksalen, fuldt udstyret med alle de mulige maskiner. Der er tre rod-værelse, separat lounge til afslapning, samt en rigtig biograf.

Den vigtigste bevæbning af krydsere i 1144

Som vi har sagt, hvilken rolle spilles af hovedbevæbning ASM P-700 "Granit". Denne tredje generation missiler, supersonisk, kendetegnende for som nærmer målet ved dværg højde. Deres masse - til syv tons, og når man nærmer de når hastigheden på Mach 2,5 (2,5 gange lydens hastighed) kan bære en sprængladning til en standard 750 kg. Anden udførelsesform - nuklear ladekapacitet 500 km i en afstand af 625 kilometer. Missil længde - ti meter, diameter - 85 cm i det samme kompleks, der er 20 sådanne skaller monteret i en vinkel på 60 grader til overfladen af dækket .. Produktion løfteraketter engageret i Leningrad.

Det skal bemærkes, at den "Granit", der oprindeligt var beregnet til at starte fra ubåde, og derfor før starten af slaget af hulrummet er fyldt med havvand. Nedskyde disse missiler er yderst vanskeligt. Designerne har sikret, at selv i nederlag "Granit" missil interceptorer, bevarer den kinetiske fremdrift af en sådan kraft, der meget vel kan nå målet.

Beskyttelse mod luftangreb

Grundlaget for anti-missilforsvar på disse skibe - C-300F (Fort), spinning hjul, som var placeret under dækket af fartøjet. Samlet antal anti-luftskyts missiler - 96 stykker. I "Petra Velikogo" scripting opdateret P-300FM "Fort-M", som findes i et enkelt eksemplar. Samtidigt kan et sådant kompleks neutralisere op til seks mål samtidigt ledsager stadig 12. På hver af de "side" formål inducerede missil, ikke forstyrrer denne mulighed for interferens i luften, hvilket kan øge den potentielle modstander.

Tunge krydsere Projekt 1144 "Orlan" i øjeblikket bærer på 94 sådanne missiler. Fald i deres antal på grund af øget vægt og størrelse egenskaber. Oprindeligt var denne unikke kompleks skabt på grundlag af rent jord hær luftforsvarssystemer S-Z00PMU2 "Favorit". Dens fordel i forhold til standarden "fort" består i det faktum, at det kan ramme mål i en afstand af 150 kilometer, er det mindste aflytning højde - kun 10 meter, hvilket er yderst vigtigt i RCC forhold, at "kærlighed" flyve op til målet ved ekstremt lav højde. Stigning dækkede de berørte områder er blevet opnået ved en markant forbedring i de særlige kendetegn ved at blive brugt som en del af den elektroniske industri.

Den anden Echelon missilforsvar

SAM "Dagger" - den anden "highlight" hangarskib. Teoretisk skulle det have været installeret på alle skibe i projektets 11442 forbedret, men i virkeligheden blev vedtaget den samme "Peter". Formål - at opdage og ødelægge mål, der har formået at bryde igennem den første linje i en lagdelt missilforsvar. Den vigtigste slående kraft i dette tilfælde er solide raket 9M330 som er absolut harmoniseret med den berømte land "Tor-M1" kompleks.

Det særlige ved disse skaller, der udstødes fra deres siloer særlige katapult, og derefter starter hovedmotoren. Denne tilgang vil reducere vægten og størrelsen af deres egenskaber med bibeholdelse af rækkevidde målrette ødelæggelse.

Kompleks genoplades flugter automatisk gå igennem hvert tredje sekund. I automatisk tilstand, kan målet overreach af 45 kilometer, responstiden - op til otte sekunder. Antallet af samtidigt engageret og sporede mål - op til fire. Dette system fungerer helt automatisk, uden behov for akkompagnement personale. Ifølge producenten, om bord på et skib skal være forsynet med 128 missiler til "Daggers".

Den tredje tier missilforsvar

Komplekset er nær forsvar - "Dirk". Han erstattede den meget ældre seks-tønde setup. Som i det foregående tilfælde, kan systemet detektere og spore mål i en fuldautomatisk tilstand. besejre formålet tilvejebringe opgraderede seks-tønde enhed (to stykker), den samlede sats er 10 tusinde omdrejninger pr minut. "Frygt" af to blokke af fire 9M311 missiler hver. De er kendetegnet ved fragmentering-core bekæmpe ruller og kontaktløs sikring. Dette gør det muligt missil ramte målet bare ved at være tæt ved hende, som dramatisk øger sandsynligheden for indgåelse af fjenden projektil ned.

Revolverhovedet rum af hver enhed kan være af sådanne missiler i 32 beholdere. De er forenet med komplekse jord 2S6 "Tunguska". Kan udføre opgaver for ødelæggelsen af anti-skib missiler, guidede bomber, fly, helikoptere og droner fjende. Missiler "Dirk" kan få målet i en afstand af en og en halv til otte kilometer, ilden af de seks-barreled enheder er i en afstand af 50 til 150 meter fra skibssiden.

De kan ramme mål flyve i højder der spænder fra fem til fire tusinde meter. Fuld ammunition "Kortikov" er 192 raketter og 36.000 runder. I øjeblikket er projektet i 1144, modernisering af som stadig ikke er færdig, bliver forbedrede versioner af disse anlæg.

Ak, men i dag er der ingen oplysninger, uanset om foretaget en fuldstændig modernisering af skibe af denne klasse, ville blive erstattet af moderne elektroniske kolleger. Det er håbet, at dette vil ske. Nye krydsere er tydeligvis ikke forventes dette projekt, så for de resterende bør se meget nøje.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.