SundhedAlternativ medicin

Valerianerod: terapeutiske egenskaber og kontraindikationer

Mange mennesker ved, at katte er meget glad for lugten af baldrian, sensing det, selv ved en betydelig afstand fra det. Årsagen er, at planten påvirker nervesystemet, hvilket får dyret en tilstand der ligner forgiftning. baldrian rod, der kan have en indvirkning på den menneskelige hjerne, men bestemt ikke på denne måde. Han bruges aktivt til fremstilling af smertestillende og beroligende midler.

Baldrian kendt siden oldtiden. I det gamle Grækenland og Rom denne planteekstrakter blev sat til badet og inkorporeres i en duft komposition. Selv da det begyndte at blive brugt som et middel mod mange sygdomme.

I denne artikel vil vi forsøge at finde ud af, hvad der er roden til baldrian, medicinske egenskaber og kontraindikationer af denne plante.

Beskrivelse baldrian

Denne plante stamceller lige og ribbet, er den øvre del forgrenede. I det første år er det først lige begyndt at vokse roset blade, og i det næste han begynder at vise bladene, der har tænder på kanterne. Blomsterne er samlet i paniculate blomsterstand og har en parfumeret aroma. Blossoms fra juni til august. I juli og august, frugterne begynder at modnes, er en langstrakt skalfrugt med flagrende tot. Opformeret plantefrø.

De har helbredende egenskaber af baldrian rod, der er kendetegnet ved en særlig lugt og bitter-sød smag. Sammensætningen af planten omfatter: borneol, æteriske olier, saponiner, sukkerarter, valenotriaty, baldrinal, makro- og mikronæringsstoffer, glycosider, alkaloider, æblesyre og myresyre, valerianoborneolovy ether, mikroelementer, tanniner og harpiksholdige stoffer mertinol, stearinsyre og palmitinsyre, vitaminer.

Høst af baldrian

I det tidlige efterår baldrian rødder begynder at grave ud, og derefter behandlet dem mod snavs og vaskes i koldt vand. Efter at de forlod i nogen tid i den friske luft, og flyttede derefter til loftet til at tørre. I løbet af denne periode, rødderne bliver temmelig mærkelig smag. Dette sker på grund af Born-isovalerianesyre indeholdt i den kemiske sammensætning af planter.

For at forberede stoffet, brugte rødderne har nået en alder af to. Dette forklares ved det faktum, at anlægget på dette tidspunkt akkumuleres den største mængde af nyttige ingredienser, der har unikke helbredende egenskaber.

nyttige egenskaber

Oversat fra latin, betyder det baldrian "være sund". Det invigorates kroppen er en mirakuløs baldrian rod. Egenskaber af denne plante er helt unik. Det er i stand til at give lindrende, beroligende, sløvende virkning, god redder fra søvnløshed. Baldrian er en vidunderlig antidepressivum.

Sammensætningen af planten indeholder organiske syrer, såsom myresyre, æblesyre, palmitinsyre, eddikesyre og stearinsyre. Derudover baldrian indeholder store mængder af vitaminer og makro mineraler.

Anvendelsen af valerianerod til medicinske formål

Denne urt er blevet brugt i det antikke Grækenland. Læge og filosof Dioscorides erklærede, at det er i stand til at kontrollere de tanker mand, og i henhold til Plinius den Ældre, denne urt (baldrian rod) præciserer sindet. De brugte denne plante til at slippe af med stress og nervøse spændinger og hjælpe ham behandling af epilepsi.

Healing rod skal tage lang tid at opnå et positivt resultat. Faktum er, at de gavnlige stoffer akkumulere efterhånden mætte de vitaminer og elementer af alle organer og væv. Da denne plante bruges for eventuelle medicinske formål?

Første valerianerod anvendes som et beroligende middel. Dette anlæg normaliserer aktiviteten af det kardiovaskulære system, reducerer nervøs ophidselse. Det bruges til takykardi og hysteriske tilstande.

Valeriana officinalis - en vidunderlig middel mod søvnløshed. Det kan tages ikke kun indeni, men også at trække vejret i den helbredende aroma. Og den sidste mulighed anses for at være mere effektiv. På samme måde planten og anvendes som et beroligende middel. Vejrtrækning skal være over tinktur eller knuste friske rødder. Det er nødvendigt at inhalere 2-3 gange hvert næsebor dybt nok. Hvis du overdrive det, efter at vågne ofte en hovedpine, så antallet og dybden af vejrtrækninger bør reduceres.

Men ikke nok med det karakteriseret baldrian rod. Medicinske egenskaber af denne plante bruges også til at forbedre fordøjelsen. Det fører til normal aktivitet i bugspytkirtlen og maven, samt hjælper med leversygdom.

Baldrian rod er i stand til at udøve antispasmodic effekt ved at afslappe de glatte muskler og fjerne smerte. Det er godt lindrer migræne.

Dette anlæg er det mest gunstige virkning på skjoldbruskkirtlen. Det bruges til livmoderen kramper og forstyrrelser i overgangsalderen, betændelse i lungerne og astma.

skade

Alt nødvendig foranstaltning. Denne regel gælder for baldrian rod. De negative konsekvenser af deres anvendelse er normalt forbundet med overdosis eller for langvarig brug. I disse tilfælde kan du opleve følgende bivirkninger: mavekramper, apati, depression, sløvhed, hovedpine, forstyrrelse af hjertet.

Chauffører, produktionsmedarbejdere, og de mennesker, hvis årsag er forbundet med sofistikeret udstyr, bør tage hensyn til, at planten kan forårsage svimmelhed og kvalme og opkastning. Mange mennesker kan ikke tåle det mærkelig lugt.

Overdosering er i stand til at udøve den modsatte effekt - en følelse af angst, svækker søvn og bidrager til fremkomsten af mavesmerter. Nogle gange kan du have en allergisk reaktion, som manifesterer sig på huden udslæt, rødme og hendes anstrengt vejrtrækning. Bivirkninger kan også opstå, når du bruger baldrian med andre beroligende midler.

Valerian Root: kontraindikationer

Ikke alle kan nærme denne urt. Det kan have kontraindikationer. Disse omfatter:

  • enterocolitis;
  • alderdom på grund af risikoen for slagtilfælde;
  • hypertension;
  • leversygdom.

Børn under tre år kan ikke anbefales at give baldrian rod. kan berolige barnet og med andre midler, som vil rådgive børnelæge.

Med ekstrem forsigtighed bør anvendes baldrian rod til gravide og ammende kvinder.

tinktur af baldrian

For at forberede deres egen tinktur af baldrian, tage 1 spsk. l. knuste rødder og hældes i en termokande og hæld et glas kogende vand. Insister de bør være ca. 12 timer. Tag tinktur anbefales til en st. l. 3-4 gange om dagen. Forløbet af behandlingen bør ikke overstige to måneder.

Hvis der i løbet af denne tid modtagelsen af lægemidlet har ikke bragt mærkbare resultater, kan du bruge infusion af alkohol-baseret. I dette tilfælde er effekten opnås næsten øjeblikkeligt.

Valerian Root: brugt i folkemedicinen

Dette stof kan indtages oralt eller anvendes til lavementer dysenteri, orme, opkastning og mavesmerter. Foroprenset organ kamille bouillon, hvorefter bouillonen indføres 10 minutter baldrian.

Brug denne plante som et forebyggende middel af tyfus, skarlagensfeber, kolera. For at gøre dette, 3 spsk. l. knuste rod hældt 2 liter vand og bragt i kog, og derefter kogt i ca. 1 minut og omkring en time insisterer. det skal tages i form af varme.

For søvnløshed, er hjertebanken eller vegetativt neurose forbereder også afkog. Tag baldrian rod, er jorden, i 2 timer. L. hæld et glas kogende vand og kog i et minut. Insister 30 minutter og tage 1 spsk. l. umiddelbart før måltidet.

God hjælp til angst følgende midler. Tag rødder baldrian og humle kogler (1 del) blev tilsat og mynte ur trifoliate (2 dele) og blandet. Så 1 spsk. l. rå hæld halv liter kogt vand, en halv time og filtreres. Tag en halv kop morgen og aften.

baldrian inhalation

Som praksis viser, er denne plante bruges ikke kun indeni. Den terapeutiske virkning opnås ved indånding lugten, og til dette formål er ikke kun alkoholat, men også pulver af baldrian rødder.

Gør sådan procedure er nødvendig, før de går i seng. Du skal først trække vejret i det ene næsebor tre gange, så den anden. Om natten kan du gentage denne manipulation. Om morgenen af hovedet gør ikke ondt. Hvis den gør det ondt, så behøver du ikke at inhalere tre gange, men to.

Baldrian inhalation forbedrer søvn, normaliserer blodtrykket, fjerne smerter i mit hjerte. Conduct kan være omkring 4 måneder. Men inden da, er det værd at konsultere en læge.

Kombinationen af alkohol

Alle ved, at det er forbudt at kombinere en narkotika og alkohol brug. Valerianerod er ingen undtagelse. Det er kendt, at denne plante har en beroligende virkning, men hvis du bruger det sammen med alkohol, det kan sløve nervesystemet og for at udvikle depression. Baldrian sænker blodtrykket, og alkohol stigning. Derfor er deres kombination fører til trykstød.

Den bedste modtagelse af baldrian og alkohol svækker virkningen af lægemidlet, og i værste fald - kan forstyrre mange systemer, gastrisk slim starter hårdt at blive genereret, og spiritus toksicitet steget med flere gange.

konklusion

Lærte vi derfor, at er baldrian rod. Medicinske egenskaber og kontraindikationer for dette unikke anlæg blev også overvejet. Alligevel er det ikke nødvendigt at selvmedicinering, og det er bedre at konsultere en læge, da dette græs og mange mennesker har særhed.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.