FormationHistorie

Socialrevolutionære parti i Rusland. Den form for regering af SR partiet

Alle ved, at der som følge af Oktoberrevolutionen og den efterfølgende borgerkrig, bolsjevikpartiet til magt kom i Rusland, som på forskellige vibrationer af sin generelle linje, ledelse forblev næsten indtil det øjeblik af opløsningen af Sovjetunionen (1991). Officielle sovjetiske historieskrivning år inspireret folk den idé, at det er denne magtposition den største støtte fra masserne, mens alle andre politiske organisationer i den ene eller anden måde forsøgt at genoplive kapitalismen. Dette er ikke helt sandt. For eksempel er den socialrevolutionære parti var kompromisløs på platformen, i sammenligning med hvilken positionen af bolsjevikkernes til tider virkede relativt fredeligt. Samtidig kritiserede socialrevolutionære "kampstyrke proletariatets", ledet af Lenin for magtovertagelse og undertrykkelse af demokratiet. Så hvad slags parti var dette?

Én mod alle

Selvfølgelig, efter mange kunstneriske billeder skabt af førerne af de "socialistiske realist kunst", en skummel kig i øjnene på befolkningen i den sovjetiske socialrevolutionære parti. Ledsager dem husket, når historien var om forsøg på Lenin i 1918, mordet på Uritskij, den Kronstadtoprøret (oprør) og andre ubehagelige kendsgerninger kommunisterne. Det syntes, at de var "hældes i hænderne på" kontrarevolution, forsøgte at kvæle den sovjetiske magt og fysisk at udrydde de bolsjevikiske ledere. Samtidig eller anden måde glemme, at organisationen førte en kraftig underjordisk kamp med de "kongelige satrapperne", han tilbragte en utrolig mængde af terrorangreb i løbet af de to russiske revolutioner, og under borgerkrigen forårsagede en masse problemer i Den Hvide Hær. En sådan tvetydighed har ført til, at den socialrevolutionære parti var fjendtligt indstillet over for næsten alle de stridende parter, ind med dem i midlertidige alliancer og om afslutning aflade samme for at opnå deres egne uafhængige mål. Hvad det var? Dette er umuligt at forstå uden at læse partiprogrammet.

Oprindelse og skabelse

Det menes, at oprettelsen af den sociale Revolutionære Parti fandt sted i 1902. Dette i en vis forstand er sandt, men ikke helt. I 1894 Saratov Folkets Frihed Society (hemmelige, naturligvis) har udviklet sit eget program, som bærer en noget mere radikal end før. alderen par gik til produktion af programmet, sende det til udlandet, forlagsvirksomhed, trykning foldere, der leverer dem i Rusland og andre manipulationer, der er forbundet med fremkomsten i den politiske firmament af den nye styrke. Så en lille cirkel ved første ledet en Argun, som omdøbte det, der kaldes "Unionen af socialrevolutionære." Den første foranstaltning var oprettelsen af et nyt parti grene og etableringen af et stabilt forhold af dem, det virker ganske logisk. Kontorer blev etableret i større byer i imperiet - Kharkiv, Odessa, Voronezh, Poltava, Penza og, naturligvis, i hovedstaden, St. Petersborg. Kronet processen med partiet bygning dukkede orgel. Programmet Avisen "Revolutionær Rusland" blev udgivet. Denne indlægsseddel annonceret, at oprettelsen af den sociale Revolutionære Parti var et fait accompli. Det var i 1902.

mål

Eventuelle politiske kraft virker, styret af programmet. Dette dokument, der blev vedtaget af et flertal i den stiftende kongres erklærede mål og metoder, allierede og modstandere, de vigtigste drivkræfter og de hindringer, der skal overvindes. Desuden er de angivne retningslinjer for forvaltning, styrende organer og betingelserne for medlemskab. SRS party opgaver formuleret på følgende måde:

1. Etablering i Rusland for et frit og demokratisk stat med et føderalt system.

2. At give alle borgere lige valgret.

3. Erklæringen og de rettigheder og friheder samvittighed, pressen, tale, forening, foreninger og så videre.

4. Retten til fri undervisning.

5. Afskaffelse af de væbnede styrker som en permanent tilstand struktur.

6. Otte timers dag.

7. Adskillelsen af kirke og stat.

Der var et par punkter, men samlet de stort set gentog paroler mensjevikkerne, bolsjevikkerne og andre organisationer også søgt at overtage magten som ledsager dem. Programmet parti erklærede de samme værdier og ambitioner.

Generalitet med struktur manifesteret i hierarkiet beskrevet charter. Styreform socialrevolutionære parti bestod af to niveauer. Kongresser og råd (i mezhsezdovsky periode) at træffe strategiske beslutninger, der blev foretaget af centralkomiteen, den udøvende organ.

Revolutionære og den agrare spørgsmål

I slutningen af det XIX århundrede, Rusland var en overvejende landbrugsland, hvor bønderne udgør størstedelen af befolkningen. Klassen at bolsjevikkerne i særdeleshed, og socialdemokrater generelt anses bagud politisk udsatte privat-ejerskab instinkter, og genvundet fra den fattigste del af kun den rolle, den nærmeste allierede proletariatets, lokomotivet af revolutionen. Flere forskellige syn på dette emne ledsager dem. Programmet parti inkluderet socialisering af jorden. I dette tilfælde var det ikke om nationalisering, dvs overgangen til offentligt ejerskab, men ikke fordelingen af sine ansatte. Generelt, i henhold til de socialrevolutionære, den sande demokrati var ikke kommet fra landsbyen, og omvendt. Derfor bør det private ejerskab af landbrugets ressourcer annullere salget og forbyde deres overførsel til lokale regeringer, som vil distribuere alle de "gode" efter kundens behov. Alt sammen, blev det kaldt "socialisering" af jord.

Landmænd

Det er interessant, at ved at erklære landsbyen en kilde til socialisme, partiet tilhørte de socialrevolutionære ved dens beboere med tilstrækkelig forsigtighed. Bønderne har aldrig rigtig udmærker en særlig politisk forståelse. Hvad kan du forvente det disse ledere og menige medlemmer af organisationen ikke vidste landsbyboere livet var fremmed for dem. Socialrevolutionære "syg sjæl" af det undertrykte folk, og, som det ofte troet, at vide, hvordan man kan gøre lykkelig, bedre end ham. Deres deltagelse i rådene, der er opstået i løbet af den første russiske revolution, styrket indflydelse både bønderne og arbejdsmiljøet. Som for proletariatet, og derefter til det var holdningen hos den kritiske. Generelt at massen af arbejdere betragtet være amorf, og bør gøre en stor indsats for at forene det.

terror

Socialrevolutionære parti i Rusland har vundet popularitet i året for dens etablering. Indenrigsministeren Sipiagin blev skudt af Stepan Balmashev og organiseret mordet på G. Girshuni, der ledede den militære fløj af organisationen. Så var der mange terrorangreb (den mest berømte af dem betragtes udavshiesya forsøg på S. A. Romanova, onkel Nikolaj II og ministeren Plehve). Efter revolutionen, Partiet for Venstre ledsager dem fortsatte fordømmende liste over sine ofre var mange ledere af bolsjevikkerne, med hvem der var betydelige forskelle. Evnen til at organisere individuelle terrorhandlinger og repressalier mod de enkelte modstandere med AKP ikke kunne konkurrere nogen politisk parti. Ledsager dem virkelig elimineret lederen af Petrograd tjeka Uritskij. Med hensyn til mordet begået af Michelson fabrikken, historien er vag, men helt udelukket deres engagement kan ikke være. Men omfanget af masse terror til dem, før bolsjevikkerne var langt væk. Men måske, hvis de kom til magten ...

Azef

En legendarisk personlighed. Yevno Azef førte militant organisation og er blevet endegyldigt bevist, samarbejdede med detektiven afdeling af det russiske imperium. Og vigtigst af alt - i begge disse, så forskellige i mål og målsætninger, strukturer, var de meget glade. Azef har arrangeret en række terrorangreb mod repræsentanter for den kongelige administration, men efterretningstjenesten afleveret et stort antal militante. Kun i 1908 har udsat hans ledsager dem. Hvilket parti vil lide i sine rækker sådan en forræder? Centralkomiteen afgav dom - døden. Azef var næsten i hænderne på sine tidligere kammerater, men han var i stand til at narre dem og køre. Hvordan han gjorde, er det ikke helt klart, men faktum er, at han indtil 1918 levede og døde ikke fra giften, løkke eller en kugle, og nyresygdom, som "fortjent" i en Berlin fængsel.

Savinkov

Social Revolutionære Parti tiltrukket mange eventyrere i ånden, der søgte det punkt, anvendelsen af strafferetlige Talanov deres fundamentale. En af dem var Boris Savinkov, der begyndte sin politiske karriere som liberal, og derefter sluttede sig til terrorister. Partiet af socialrevolutionære kom et år efter dets oprettelse, var den første stedfortræder Azefs, deltog i udarbejdelsen af mange terrorangreb, herunder de mest resonant, dømt til døden, flygtede. Efter Oktoberrevolutionen kæmpede mod bolsjevismen. Hævdes at være den øverste magt i Rusland, arbejdede jeg med Denikin, var bekendt med Churchill og Pilsudski. Savinkov begik selvmord efter sin anholdelse af KGB i 1924.

Gershuni

Grigoriy Andreevich Gershuni var en af de mest aktive medlemmer af den militære fløj af det socialrevolutionære parti. Han instrueret opførelser af terrorhandlinger mod ministeren for Sipiagin, forsøger at myrde guvernøren Harkova Obolenskogo og mange andre tiltag, der skal sikre den nationale velstand. Han arbejdede overalt - fra Ufa og Samara til Geneve - laver organisatorisk arbejde og koordinering af de lokale underjordiske cirkler. I 1900 blev han arresteret, men Gershuni formået at undgå de sanktioner, som han i strid med partiets etik, heftigt benægtet enhver indblanding i den hemmelige struktur. Men der var en fiasko, og fulgte dommen i 1904 i Kiev: link. Flygte førte Gregory A. boet i Paris, hvor han snart døde. Det var en sand kunstner i terror. Den største skuffelse i hans liv var et forræderi Azefs.

Part i borgerkrigen

Obolshevichivanie Sovjet implanteret ifølge de socialrevolutionære, kunstigt, og ledende uærlige metoder førte til tilbagetrækning af deres parti repræsentanter. Yderligere aktiviteter var sporadisk. SRS indgået en midlertidig alliance med den hvide, røde, og begge parter forstår, at samarbejdet er dikteret af kun de kortsigtede politiske interesser. Efter at have opnået et flertal i den konstituerende forsamling, partiet ikke lykkedes at sikre succes. I 1919, bolsjevikkerne, overvejer værdien af oplevelsen af en terrororganisation, har besluttet at legalisere sine aktiviteter i de områder under deres kontrol, men dette skridt havde ingen effekt på intensiteten af den anti-sovjetiske. Men SRS gange erklæret et moratorium for ydeevnen, der understøtter en af de stridende parter. I 1922 medlemmer af AKP helt "udsat" som fjender af revolutionen, og begyndte deres fuldstændige udryddelse af det samlede areal i den sovjetiske Rusland.

I eksil

Den udenlandske delegation AKP opstod længe før den egentlige nederlag af partiet i 1918. Denne struktur er ikke blevet godkendt af Centralkomiteen, men alligevel eksisterede i Stockholm. Efter et de facto forbud i Rusland i eksil var næsten alle de overlevende og de resterende medlemmer af partiet som helhed. De er koncentreret primært i Prag, Berlin og Paris. Han stod i spidsen for arbejdet med fremmede celler, Victor Chernov, der flygtede til udlandet i 1920. Ud over "Revolutionerende Rusland", der blev offentliggjort i eksil og andre tidsskrifter ( "For de mennesker!", "Moderne Noter"), som afspejler de vigtigste idé, der greb den tidligere underjordiske nylig kæmpede mod udbytterne. Ved udgangen af 30'erne, de indså behovet for genoprettelsen af kapitalismen.

Slutningen af socialrevolutionære parti

Kampen med KGB overlevende ledsager dem blev genstand for mange kunstneriske romaner og film. Generelt er mønsteret af disse produkter svarer til virkeligheden, selvom fodret forvrænget. Faktisk SR bevægelse i midten af 20-erne var en politisk lig, helt uskadeligt for bolsjevikkerne. Inde Sovjetrusland ledsager dem (tidligere) nådesløst fanget, og nogle gange socialt-revolutionære synspunkter endda tilskrives folk, aldrig lade dem dele. Den vellykkede drift af lokke en særdeles modbydelige medlemmer af partiet i Sovjetunionen havde til formål at studere mere fremtidige repressalier indgivet som endnu en udsættelse af underjordiske anti-sovjetiske organisationer. I stedet for den ledsager dem dock snart tog trotskister, Zinoviev, Bukharinites, Martovites og andre tidligere bolsjevikker, blev pludselig ubehagelig. Men det er en anden historie ...

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.