ForretningVirksomhed

Ikke-offentlige aktieselskab: vedtægter, registrering

I erhvervslivet var der ikke-offentlige aktieselskaber. Og alt sammen på grund af den sensationelle ændringer af civile retsplejelov blev vedtaget. Hvad er de? Hvilke typer af organisationer i Rusland dukkede op i overensstemmelse med dem? Hvordan skal lyde korrekte navn på et ikke-offentligt aktieselskab, hvis vi kommer til at gøre forretninger inden for rammerne af den juridiske form af organisation? Vi vil forsøge at besvare disse spørgsmål og samtidig overveje de mest bemærkelsesværdige nuancer, der afslører essensen af lovgivningsmæssige nyskabelser.

Den nye lov

Fænomenet med ikke-offentlige aktieselskab, helt nyt for Rusland. Dette udtryk er blevet udvidet kun på nogle af de lovgivningsmæssige reformer, i september 2014. Så træde i kraft nogle ændringer til den civile retsplejelov. Ifølge ham, aktieselskab af åben og lukket som de typer af juridiske form af virksomhederne fået et andet navn. Nu, på bagsiden af andre vilkår - nemlig den "offentlige" og "normale" samfund. Hvad gør de repræsenterer?

Ved nu de offentlige virksomheder omfatter organisationer med aktier og værdipapirer, der er placeret i et åbent format (eller handles efter reglerne i retsakter, der regulerer værdipapirer omsætning). Andre typer af forretningsenheder - CJSC og OJSC - som ikke er værdipapirer i fri omsætning, have status som "normale". Deres navn lyder som "aktieselskab", uden nogen tilføjelser. Bemærk også, at formatet af organisering af virksomheder, som ODO, blev i princippet ikke, intet er klassificeret og afskaffet. Således har virksomheden startede op i september 2014 bør være passende omdøbt. Ny vil også fungere i den status, der er fastsat ved lov.

Nuancerne af terminologi

I den nye lov er der ingen begreb, der ville lyde lige så "ikke-offentligt aktieselskab". Således sådan en retlig form som CJSC, modtog ikke en direkte analog. Men hvis organisationen stadig har lagre, hvis ikke kører i fri handel, brug af udtrykket "ikke-offentlige aktieselskab" mod dem er meget muligt, på en uformel måde. Til gengæld har virksomheden, hvor ingen aktier (kun den autoriserede kapital) er stadig.

Således er den vigtigste kriterium for "reklame" - åbne handel lagre og andre værdipapirer. Hertil kommer, siger eksperter, der ikke er mindre vigtigt er et andet aspekt. "Offentliggørelse" JSC, desuden bør afspejles i dets charter.

Bemærk også, at den nye lov omregistreringskrav organisationer til at bringe deres navne i overensstemmelse med de ændringer ikke behøver at udføre hurtigst muligt. Hertil kommer, at i forbindelse med gennemførelsen af proceduren ikke kræve, at selskaberne betaler en tilstand gebyr. Interessant faktum - ændringerne til den borgerlige lovbog, der er nævnt, er blevet iværksat af myndighederne så tidligt som 2012.

Ltd - er en ikke-offentlig virksomhed?

For så vidt angår sådanne organisatoriske-juridiske former for virksomhed, som selskabet, i betragtning af ændringerne til den civile retsplejelov er der en særlig funktion. På den ene side, i den nye udgave af Code of Company nu klassificeret som ikke-offentlige virksomheder, sammen med "tidligere" CJSC. På den anden side, er visse bestemmelser i den borgerlige lovbog ikke sige noget om ændringen i deres status. Har virksomheden således - det synes at være "ikke-offentligt selskab" som selskabet, og på samme tid, som det var en selvstændig organisatorisk og juridiske form af virksomheden.

Tre typer af virksomheder

Så, hvad vi har i virkeligheden ændringen af loven? Den russiske er tre hovedtyper af organisationer.

1. Offentlig Joint Stock Company

Disse er virksomheder, der har aktier, roterer i fri omsætning. Under alle omstændigheder er dette "tidligere" JSC.

2. To undertyper af ikke-offentlige virksomheder:

- AB, som ikke har nogen aktier i fri omsætning (det kan være som "tidligere" CJSC og OJSC med landing i salg af værdipapirer), uofficielt - "ikke-offentlige aktieselskab";

- Selskabet uden aktier.

Tidligere ODO afskaffet. For de virksomheder, der har formået at skabe i denne status, vil nu blive anvendt intervaller for virksomheden.

nuancer af omregistrering

Hvad du skal gøre er allerede registreret firmaer? Har de brug for at tilbringe omdøbning i overensstemmelse med de nye regler i den borgerlige lovbog? Advokater mener, at der er, på grundlag af indholdet af normer for de ændringer af kodeksen. Det faktum, at i det 11. punkt 3 i artikel af den relevante lov til at omdøbe organiseringen af samfundet, der er blevet skabt forud for ikrafttrædelsen af ændringerne, og med tegn på den offentlige automatisk anerkendt som sådan. Til gengæld har selskabet også kan ikke omregistrere, men kun indtil det øjeblik, hvor viljen til at ændre vedtægterne - så læser det 9. afsnit tredje artikel om ændring af lov.

omregistrering algoritme

Overvej, hvordan re-registrering (omdøb) selskabet skal omsættes i praksis, hvis behovet er der stadig. Proceduren består af følgende grundlæggende trin.

Først virksomheden udfylder en ansøgning om udformningen af det antal R13001, som blev godkendt af den føderale Tax Service. Firmaet derefter vedlægge følgende dokumenter til det:

- Referat af møde i grundlæggerne (aktionærer);

- en ny charter for ikke-offentlige aktieselskab.

Pligt, som vi har sagt ovenfor, behøver ikke at betale. Det næste skridt - at bringe orden på de dokumenter. Især bør ZAO forkortelse og den tilsvarende udtrykket "Closed Joint-Stock Company" omdøbes JSC. Efter dette, er det også nødvendigt at ændre strukturen i de sæler, foretage ændringer i bankens dokumenter, og sende oplysningerne til partnere om, at nu er et selskab - ikke-offentligt aktieselskab. I den forbindelse nogle eksperter stadig anbefale at holde omdøbning proces til entreprenører og potentielle investorer var klar, med hvilken type virksomhed er, eller vil være at gå samarbejde. Selv standard loven ikke kræver det.

Nogle eksperter påpeger, at henvise til den 1. afsnit af den 97. artikel i skattelovgivningen, at JSC, der har træk af "reklame", forpligtet til at føje til sit navn den tilsvarende indikation. "Ikke-offentlig" JSC efter eget skøn kan gøre det samme, hvis aktionærerne har til hensigt at meddele, at værdipapirerne vil være på et åbent abonnement.

Registry og registrator

Bemærk også, at ændringerne til den civile retsplejelov for Den Russiske Føderation, og også ledsaget af en række underordnet lovgivning. Til dem, især til en af bogstaverne i Bank of Rusland. Det afspejler pligt organisationer overført til specialiserede registrator - hvad enten åben eller ikke-offentlig aktieselskab - ejerbogen. Dette er påkrævet for alle JSCs, som påpeget af advokater, til udførelsen af en ordre af centralbanken. Hvis den åbne eller ikke-offentligt selskab aktiebog er stadig ingen udleveret, må dets grundlæggere udføre en række procedurer. nemlig:

- for at vælge den registrator, samt diskutere betingelserne for at holde det register af aftalen;

- forberede de relevante dokumenter og oplysninger;

- en kontrakt med registrator;

- at oplyse (hvis AO er ordineret til at gøre det) om den lokale virksomhed;

- underrette de personer, hvis data er til stede i registreringsdokumenter;

- at overføre registreringsdatabasen for at partnerorganisationen;

- indføre Unified oplysninger om registrator;

Alle disse procedurer til at udføre centralbank beordrede JSC til den 2. oktober 2014.

Betydningen af reformer

Hvad er de praktiske konsekvenser af at reformere JSC og JSC? Eksperter mener, at nu regeringen kan styre driften af aktieselskaber mere aktivt end før. Især vil alle selskaber være obligatorisk revision bør finde sted, både offentlige og dem, hvis aktier ikke handles offentligt. Det betyder ikke noget status Securities JSC. Selv for en sådan form for virksomhed som en ikke-offentlige aktieselskaber, revisionen bliver en obligatorisk procedure.

Revisoren bør derfor ikke være forbundet med interessen i den reviderede aktieselskab eller personen med aktionærerne i selskabet. Emnet for revisionen - den bogføring og regnskabsrapportering. Indled en uplanlagt inspektion er ejere af mere end 10% af foreningens aktiver (aktier eller kapital). Kriterierne for denne procedure kan afspejles i selskabets charter.

Bemærk også, at i den civile retsplejelov indført en række andre ændringer, der supplerer dem, vi overveje. Især kan virksomheden nu arbejde et par folk i stilling General Director. statutten for ikke-offentlige aktieselskab eller "åben" modstykke, skal dog indeholde oplysninger om de beføjelser hver. Interessant, kan regnskabschef være meget alene. En anden væsentlig nyskabelse - nogle typer af beslutninger truffet af aktionærerne i selskaberne nu skal notarized.

Væsentlige ændringer forholde sig til, for eksempel sådan en nuance, som en måde at bekræfte listen over deltagere i mødet mellem aktionærerne. For den offentlige aktieselskab etableret norm - proceduren kan producere en person, der vedligeholder ejerbogen og samtidig fungerer som en egenskab ved optælling provision. Disse er innovationer. Til gengæld kan i denne form for virksomhed organisationen som ikke-offentlige aktieselskaber, holde registret også være en udøvende enhed, men dens funktion, som er forbundet med definitionen af sammensætningen af mødedeltagerne kan udføre en notar. Hertil kommer, som påpeget af flere advokater, funktionerne i denne procedure kan også registreret i charteret om et ikke-offentligt selskab - loven ikke udtrykkeligt forbyder at gøre det.

Desuden har en ny version af den civile retsplejelov ændret proceduren for omdannelsen af et samfund til et andet. Nu JSC kan blive Ltd., økonomisk partnerskab eller kooperativ. Dog vil JSC miste retten til at blive en non-profit organisation.

Corporate aftale

Ændringer af den civile retsplejelov også indført i den juridiske omsætning af den nye valgperiode - "firmaaftale" Det kan eventuelt foretages af selskabets aktionærer. Hvis de gør det, så hvis den offentlige aktieselskab, skal indholdet af dokumentet oplyses (selvom de nuværende regler for denne procedure, endnu ikke har optrådt). Til gengæld hvis "virksomhedernes kontrakt" var "tidligere" CJSC ikke-offentligt aktieselskab er at afsløre detaljer om sin lovgivning foreskriver ikke.

Ændringer i vedtægterne

Der er en række nuancer, der er nyttige at være opmærksom på virksomhedens ejer, besluttet at ændre chartret af organisationen. Den nye udgave af den civile retsplejelov indeholder en række nye krav til en given bestanddel instrument. Tænk elementer, der kan indeholde ikke-offentligt model charter for virksomheden. Deres viden kan være nyttig, når du opretter et nyt selskab, og i omregistrering af eksisterende. Således bør formen af statutten for ikke-offentlige aktieselskab indeholde følgende punkter:

- firmanavn organisationen;

- en angivelse af, at den er offentlig (hvis de faktiske aktiviteter og den type handling at møde);

- procedure og under hvilke betingelser vil blive revideret, de ønskede aktionærer, der har i besiddelse af mindst 10% af værdipapirer;

- navnet på den landsby, hvor selskabet er registreret;

- listen over rettigheder og pligter af selskabets stiftere;

- særlige procedure, hvor nogle aktionærer skal underrette den anden, der vil appellere til domstolen med det selvstændige krav;

- listen over rettighederne til beslutningstagere kollegial management firma struktur;

- oplysninger om fordelingen af beføjelser mellem de forskellige interne virksomhedsstrukturer.

Hvilke andre nuancer omfatter arbejde på charter? Det kan bemærkes denne kendsgerning: når der er en registrering af et ikke-offentligt aktieselskab, er hovedbestanddelen dokument ikke forpligtet til at gøre oplysninger om eneaktionær. Eller, for eksempel oplysninger om, hvordan du bestemme sammensætningen af aktionærernes møder - loven i denne forstand giver ejere af privatejede firmaer den relative handlefrihed.

Et eksempel eksempel på et ikke-offentligt aktieselskab charter, som vi har anført ovenfor, kan du også supplere en række bestemmelser. Men det kræver en enstemmig beslutning af grundlæggerne. Men hvis den er modtaget, er det tilladt at medtage i grundlæggende dokument af følgende bestemmelser:

- om at henvise spørgsmål, der skal vedtages på generalforsamlingen, kompetence kollegial management firma struktur;

- bestemmelse af sager, der fører til skabelsen af Audit Commission;

- om hvordan aktionærmødet på en særlig måde;

- på rækkefølgen af fortegningsret til at købe værdipapirer, som kan konverteres til aktiverne i virksomheden;

- om proceduren for behandling af generalforsamlingen af de spørgsmål, der, ifølge den russiske lovgivning, ikke falder ind under dens kompetence.

Dette er et meget groft eksempel på et ikke-offentligt aktieselskab charter. Men de centrale nuancer, som er nyttige for iværksættere til at være opmærksom, vi rørt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.