ComputereSoftware

Hvad er cache-hukommelse

Ikke alle computer ejere vide , at en sådan cache, selvom det aktivt bliver brugt af absolut alle producenter, både processorer og programmer. Nogle brugere har først for nylig begyndt at udvikle en personlig computer, nogle gange på diskussionsfora i det globale netværk klager over langsom udførelsen af deres elektroniske assistenter. For eksempel, hvis 5 sekunder passere mellem starten af tag kontorprogrammer og fremkomsten af sine vinduer, så det anses for at være en enorm tid. Eller stater, der er 10-15 sekunder er nødvendige for at starte operativsystemet fra harddisken til de magnetiske plader - spild af tid. Overraskende: kun en halv snes år siden, kunne lanceringen af programmet fylder næsten et halvt minut, og det blev anset for hurtigt. En ting er klart - øget computerens ydeevne betydeligt, og det er ikke den sidste rolle, som cache-processor spillet.

Som anvendt i computer hardware hukommelsesmoduler baseret på DRAM-teknologi (dynamisk hukommelse random access). Funktioner af denne teknologi i en lav pris, høj pålidelighed og ... en forholdsvis lav hastighed. DRAM brugt ti år siden, men stadig langsommere sine ændringer. Hvis på tidspunktet for adgang til hukommelsesceller forsinkes omkring 200 nanosekunder, så nu denne værdi har overvundet barrieren af 20 ns. Det ser ud til - hastigheden bør være bare fantastisk! Men sideløbende med en forbedring af DRAM også øget kapaciteten af processoren bussen, så den samlede forhold ikke har ændret sig, så det kunne. Her kommer vi til spørgsmålet om, hvad cachen. Hvordan kan jeg øge effektiviteten af delsystemets Computer Memory? Svaret er indlysende - det er muligt at udskifte forældede DRAM noget mere progressiv. Men den berygtede Intel erfaring med dyre stænger Rambus foreslog, at erstatningen ikke formodes at øge de samlede omkostninger.

Uden denne begrænsning, ville ingen aldrig have troet, at sådan en cache, fordi der i en sådan mekanisme ikke ville være megen mening. Tilstrækkeligt til at erstatte mere avanceret DRAM SRAM (statisk Random hukommelse adgang) og problemet ville blive løst. Men dette ville medføre en betydelig stigning i omkostningerne. foreslog jeg derfor et kompromis-version var så vellykket, som gælder fra det tidspunkt, hvor de første 80286-speed hukommelse blokke er indrettet til at øge effektiviteten af systemet mellem de relativt langsomme hukommelsesmoduler og high-speed processor. I forhold til mængden af DRAM-celler er yderst ubetydelig mængde, der spænder fra 8 kbps (niveau L1) op til et tocifret antal megabytes (L3 niveau). Særlig controller passerer gennem en tovejs datastrøm og kopier af dem i en hurtig hukommelse. Ved næste anmodning CPU'en til DRAM controller kontrollerer, om der ikke er noget "venstre" rigtige DATA, og hvis de bliver fundet, transmission processor er bare en cache. Som det ses, drifts-princippet er ganske enkel. opstå vanskeligheder med metoder til implementering: udviklere er nødt til at beslutte, hvilken slags data er kopieret, hvordan du opdaterer dem, hvordan man kan forbedre effektiviteten, osv Men det er et meget stort emne, så mere af det kan findes i specialiserede kilder ..

Således er svaret på spørgsmålet om, hvad en cache-hukommelse, kan formuleres som følger: cachen er en buffer, hvori controlleren skriver / læser data, hvilket øger ydeevnen af delsystemet hukommelse.

Og med hensyn til netværk ansøgning , der er cachen? Browseren bruger, når du ser sider på internettet ved hjælp af den samme løsning. Når den første åbning af nogen af dens elementer, mange sider (billeddata) gemt i en mappe på disken, og til efterfølgende adgang disse data er ikke indlæst fra langsom web, og er indsat i mappen, øge surfing hastighed. Acceleration er især tydeligt ved lave hastigheder på internettet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.