FormationVidenskab

Hydrolyse koncept. Numeriske karakteristika af processen: hydrolyse konstant og hydrolysegraden

Ved hydrolyse af saltene menes reaktionen mellem vandmolekyler og molekyler af opløste salte. Som et resultat af en sådan reaktion er dannet lidet dissocieret forbindelse. Processen kan forekomme ikke kun med salte, men i tilfælde af forekomst i vandet af andre opløste stoffer - kulhydrater, proteiner, fedtstoffer eller estere. Numerisk omsætningen anvendes to mængder - hydrolysegraden (β) og salte hydrolyse konstant (K [i]).

Reaktionen gennemføres sædvanligvis observerede ændring i den oprindelige opløsning surhedsgrad. I stedet for det organiske opløsningsmiddel (vand) kan anvendes et opløsningsmiddel af en anden type. Men i dette tilfælde reaktionen mellem opløsningsmidlet og salt kaldes solvolyse.

Det er vigtigt at vide, at der er involveret i hydrolysen af kun de salte, som er afledt af komponenterne i svage baser og syrer. Salte afledt af stærke syrer og baser, er hydrolysereaktionen ikke eksponeret.

For at karakterisere procesforløbet enkeltheder, bruger en speciel definition - hydrolysegrad (β). Hydrolysegraden bestemmer den relative størrelse af koncentrationen af molekyler, der hydrolyserer (C [hydraulisk]) til den oprindelige (kilde) har en koncentration af opløst salt (C [ref.]). Matematisk kan dette udtrykkes ved den følgende ligning: β = C [hydraulisk] / C [ref.].

Omfanget af reaktion afhænger af tre faktorer:

- arten af ionerne, der udgør saltet;

- den saltkoncentration på ioner;

- opløsning temperatur.

Hydrolysegraden tendens til at stige med fald i dissociationskonstanten af den svage syre eller base, samt reducere graden af saltkoncentration og stigende temperatur.

Reaktionen kan finde sted ved væsentligt omfang kun i fortyndede opløsninger. Derfor, hvis værdien af C [H20] har en omtrent konstant værdi, så bliver det muligt at beregne den afledede værdi K [i] (eller hydrolyse konstant). Afhængigt af de relative egenskaber af syrer og baser, hvorfra salte dannes, kan hydrolyse forekomme ved en af tre ordninger, og derfor en konstant salt hydrolyse beregnes forskelligt.

Hydrolyse af salte, der er afledt dele af en stærk syre og en svag base (også kaldet proces - ved kation hydrolyse)

hydrolyse konstant bestemmes ved følgende formel: K [i] = K [W] / K [basen], hvor K [W] - resultatet af ionen produkt af vand (C [H] + C [OH (-)]).

Fra hydrolysen konstantudtrykket det kan ses, at med et fald i basen tvinge en stigning i værdierne af konstanter hydrolyse og dermed graden af hydrolyse. Til gengæld hydrolysegraden tendens til at stige med aftagende basestyrke og graden af koncentration af salte i opløsning. Stigende reaktionstemperatur øger også hydrolyse-konstanter og højere værdier af hydrolysegraden.

Hydrolyse af salte, der er derivater af en stærk base og en svag syre (også kendt fremgangsmåde - hydrolyse af anionen)

Hydrolyse konstant beregnes efter følgende formel: K [i] = K [W] / K [syre] hvor værdien K [syre] - er dissociationskonstanten for den svage syre.

Hydrolyse af salte, der er derivater af en svag base og en svag syre (et andet navn - hydrolyse af kationer og anioner)

I dette tilfælde vil hydrolyseprodukterne konstante værdier bestemmes dissociationskonstant svag base og svag syre. Det beregnes ved følgende formel: K [i] = K [W] / K [syre] * K [basen].

Betydning hydrolyse

De reaktioner, der forekommer i hydrolyseprocessen er meget udbredt i moderne industrielle processer. For eksempel er en sådan reaktion anvendes til at rense vandet fra skadelige blandinger og groft dispergeret kolloidt serie. Til dette formål særlige udfældning af hydroxider af jern og aluminium, fremstillet ved hydrolyse af ferrisulfat, ferrichlorid og aluminiumsulfat.

Hydrolyse - er en vigtig del af processen med fordøjelsen af levende organismer på Jorden. Det meste af den energi, der er nødvendige for eksistensen af organismen, lagres som adenosin trifosfat (ATP). Isolering af energien sker gennem en proces, der involverer hydrolyse af ATP.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.