Kunst og underholdningFilm

Elem Klimov - sovjetiske filminstruktør, forfatter til flere lærebog film

Klimov Elem Germanovich - en berømt filminstruktør af den sovjetiske periode. Folkets kunstner i Rusland i 1997, i løbet af perioden fra 1986 til 1988 var sekretær for præsidiet for Unionen af sovjetiske biograf arbejdere.

Elem Klimov, Biografi

Født i 1933, den 9. juli i Volgograd (tidligere Stalingrad), søn Germana Stepanovicha Klimova, et medlem af partiet Kontrolkomiteen under SUKP centralkomité. Siden 1956 instruerede han rehabilitering af ofre for stalinistiske undertrykkelse. Personligt har jeg rejst mere end halvfjerds mængder af tilfælde af uskyldige fanger. Undertrykt var et par hundrede mennesker, og tysk Stepanovich håbede fuldt ud forstår situationen, men sundhed mislykkedes - havde at gøre for at formidle til yngre entusiaster.

Mor - Klimova Kaleriya Georgievna. Brother - Klimov tyske Germanovich, manuskriptforfatter. Hustru: - Shepitko Larissa, en berømt filminstruktør. En søn - Klimov Anton, PR direktør. Familien boede sammen, selv om det samme bord er sjældent opsamles.

Elem Klimov uddannet fra Moskva Aviation Institute i 1957 og begyndte at arbejde som konstruktør hos en fabrik Moskva. Samarbejdet med redaktionen af Central Television. I 1962 sluttede han sig det kommunistiske parti. I 1964 dimitterede han fra Filminstituttet af instruktørens speciale og kom til at arbejde i studiet "Mosfilm".

Tidlig karriere

Elem Klimov, hvis film er klassikere i sovjetisk biograf, hans første polnometrazhki trak i 1964. Det var en komedie "Velkommen, eller Adgang forbudt". I titelrollen - Evgeni Evstigneev. Filmen skabte en furore og advaret partiets ledelse af landet. Næste billede Klimov kaldet "Adventures of en tandlæge" er blevet bandlyst i mange år "sat på hylden." For at vise filmen blev udgivet i slutningen af tyve år, i 1987.

Blå instruktørs drøm var at skabe en feature-længde film baseret på produktet af Bulgakovs "Mesteren og Margarita". Klimov selv med til at skrive manuskriptet sammen med sin bror Herman, men penge til iscenesættelsen blev ikke givet af ideologiske årsager, og projektet forblev på papiret.

I begyndelsen af halvfemserne var der et møde med repræsentanter for de russiske filmfotografer forretning. Nogen rejste spørgsmålet om problemerne med finansiering af nye filmprojekter. Taleren pegede på Elem Klimov og sagde, at instruktøren ikke kan udføre sin drøm til at filme et mesterværk Bulgakov. Præsenter en ny bølge af millionærer udtrykt ønske om at hjælpe med penge, men Klimov nægtede, forklarer sin stilling, at han ikke forstår kilderne til disse penge.

Larisa Shepitko

Hans kommende kone, Elem Klimov mødtes i college. Larissa studeret på dirigerende afdeling og blev betragtet som den belle af VGIK. Hun spillede med i mange film, som studerende, og en dag mødte hun med bachelorstuderendes opkaldt Elem, smuk, høj og talentfuld. Snart fik de unge gift.

Larissa og Ale var den smukkeste gift duo af sovjetiske biograf, de arbejdede sammen, og i alle hjalp hinanden. På et tidspunkt Shepitko trådte frem, modtog hun den prestigefyldte pris ved filmfestivalen i Berlin for sin film med titlen "Klatring".

Ale, tværtimod, lidt hans seneste tilbageslag, hans maleri "Agony" forbudt (den lå i arkivet i ti år).

Ikke desto mindre livet gik videre, vokser op søn, skrev manuskriptet, åbne et nyt projekt. Planlagt skydning scenarie Rasputina Valentina "Farvel til mødrene." Skyd billedet var Shepitko.

tragedie ramte Men Larissa kom ind i en bilulykke. Sammen med hende omkom hele besætningen. Allerede startede filmen færdig Elem Klimov.

Det vigtigste arbejde

Og først efter denne besværlig tragedie direktør fandt han modet og trak sig tilbage fra hovedbilledet, med titlen "Kom og se". Billedet blev oprettet på randen af virkeligheden, med den smerte og skrig. Resultatet var et sandt mesterværk, dybt psykologisk, på den udsatte nerve, i modsætning til andre sovjetiske film.

Filmen blev optaget på den monstrøse materiale - dannede grundlag for de fakta om folkemordet på det belarussiske folk, ødelæggelse af landsbyer ved Hitlers bødler. Nogle scener skudt Klimov, gik ud over den normale menneskelige ydeevne. Der var ingen tårer, ingen medfølelse, ingen sympati, ingen medlidenhed. Kun rædsel, uundgåelig og nedkøling. Skræmmende film.

Samlet direktør lavet tolv film, han ventede år for sin chance, men til ingen nytte. Levede som har været ligeglade med verden omkring dem, jeg følte aversion mod nye værdier, der erstatter det sovjetiske system. Elem Klimov døde af en hjerneblødning i 2003, den 26. oktober. Begravet direktør i Troekurov kirkegård.

Instruktørens arbejde

Som nævnt, kun Elem Klimov tog 12 film, hvoraf kun seks kom til det store lærred:

 • "Gå og se" (1985);
 • "Farvel" (1981);
 • "Agony" (1981);
 • "Larissa" (1980);
 • "Aftenen af minder" (1972);
 • "Sport, sport, sport" (1970);
 • "Lone fædre" (1968);
 • "Velkommen, eller Adgang forbudt" (1964);
 • "Se, himlen!" (1962);
 • "Zhinih" (1960);
 • "Adventures of en tandlæge" (1965);
 • "Advarsel: vulgaritet" (1959).

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.