ComputereInformationsteknologi

Hvem opfandt Turing-test? Spørgsmål Turing test

Måske i dag er ikke en mand, der mindst en gang hørt om dette begreb, som en test af Alan Turing. Sandsynligvis mest generelt langt fra at forstå, hvad der udgør et sådant testsystem. Derfor dvæle ved det nærmere.

Hvad er Turing-test: grundlæggende koncept

Tilbage i slutningen af 40-erne af det sidste århundrede, mange videnskabelige hjerner beskæftiger sig med problemerne i den første computer forskning. Det var dengang, at et af medlemmerne af nogle ikke-statslige Ratio Club gruppe involveret i forskning inden for kybernetik, spurgte en helt logisk spørgsmål: er det muligt at skabe en maskine, der kunne tænke som en mand, eller i det mindste efterligne hans opførsel?

Det er overflødigt at sige, der opfandt Turing-test? Efter al sandsynlighed, nej. For det første grundlag af hele konceptet, som nu er relevant, har følgende princip blevet taget: om en person vil være i stand til i nogen tid til at kommunikere med en usynlig samtalepartner på helt forskellige vilkårlige tråde afgøre, hvem før ham - en virkelig person eller en maskine? Med andre ord, er spørgsmålet ikke blot at simulere den virkelige motor af den menneskelige adfærd, men også for at finde ud af, om hun kan tænke selv. Uden tvivl, er der stadig problemet stadig kontroversielt.

Historien om skabelsen

Generelt, hvis vi betragter Turing-test som en slags empirisk bestemmelse system "menneskelige" kapaciteter af computeren, skal det siges, at indirekte grundlag for dets oprettelse var den nysgerrige udsagn filosof Alfred Ayer, som han formulerede i 1936.

Ayer selv sammenlignet, så at sige, den livserfaring af forskellige mennesker, og på grundlag af den udtrykte opfattelse, at den sjælløse maskine ikke ville være i stand til at passere nogen test, fordi de ikke ved, hvordan man tænker. I bedste fald vil det være ren efterligning.

I princippet den måde, det er. For at oprette et tænkende maskine lidt efterligning. Meget mange forskere som et eksempel på grund af brødrene Wright, der byggede den første fly, opgiver tendens til at efterligne de fugle, som i øvrigt var typisk for selv sådan en geni som Leonardo da Vinci.

Istrien er tavs om, hvorvidt han kendte Alan Turing (1912-1954) af disse postulater, men i 1950, han var et helt system af problemer, der kunne bestemme graden af "humaniseret" af maskinen. Og jeg må sige, denne udvikling og er nu en af de mest grundlæggende, er imidlertid allerede i test, for eksempel, computer bots og så videre .. Men i virkeligheden, viste sig at være et sådant princip, der kunne bestå Turing-test kun et par programmer. Og så, "go" - sagde en strækning, da testresultatet aldrig har haft en score på 100 procent i bedste fald - lidt mere end 50.

I begyndelsen af deres undersøgelse, brugte forskerne hans egen opfindelse. Det blev kaldt "test Turing-maskine". Eftersom alle samtalen skulle kun at indtaste i trykt form, videnskabsmanden stillede et par grundlæggende retningslinjer for skriftligt svar, såsom bevægelsen af båndet til venstre eller højre, trykke en bestemt karakter, og så videre. D.

Program ELIZA og PARRY

Over tid har programmer bliver mere komplekse, og to af dem er i situationer, hvor Turing-test blev anvendt, viste imponerende resultater til tiden. De, stål ELIZA og PARRY.

Med hensyn til "Eliza", oprettet i 1960: på grundlag af spørgsmålet, at maskinen skulle definere et søgeord og baseret på det at gøre en tilbagevenden respons. Det er muligt at bedrage de rigtige mennesker. Hvis sådanne ord ikke er slået ud, bilen returnerer en generisk svar eller gentage en af de tidligere. Men passagen af "Elisa" test er stadig i tvivl, fordi de virkelige mennesker, der kommunikerede med programmet, som oprindeligt blev fremstillet i psykisk, så de Advance troet, at tale med manden, ikke maskinen.

PARRY programmet noget der ligner "Eliza", men blev oprettet for at simulere kommunikationen paranoid. Hvad er mest interessant for sine test disse patienter blev anvendt i klinikker. Efter optagelse af samtaler udskrifter i TTY-tilstand blev vurderet professionelle psykiatere. Kun i 48 procent af tilfældene, de var i stand til korrekt at vurdere, hvor folk, og hvor maskinen.

Hertil kommer, næsten alle så arbejdsprogram under hensyntagen til en vis periode, som mennesker på det tidspunkt tænkte meget hurtigere maskine. Nu - tværtimod.

Supercomputer Deep Blue og Watson

Det er nok til at se interessant udvikling selskab IBM, hvilket ikke er hvad de skal tænke, men det har utrolig regnekraft.

Sandsynligvis, mange husker, hvordan i 1997, den supercomputer Deep Blue vandt 6 spil i skak fra den daværende regerende verdensmester Garry Kasparov. Faktisk er Turing-test gælder for denne maskine er meget betinget. Sagen er, at det oprindeligt blev fastlagt et sæt af skabeloner parter med en utrolig mængde af tolkning begivenheder. Bilen kunne vurdere nogle 200 millioner positioner brikker på brættet i den anden!

Watson computer, som bestod af 360 processorer og 90 servere, vandt den amerikanske show, slå alle parametre for de to andre parter, for hvilke der faktisk er modtaget en $ 1 million præmie. Igen, spørgsmålet er omstridt, fordi bilen utrolige encyklopædiske datamængder blev fastsat, og bilen bare analyseret spørgsmålet om tilstedeværelsen af nøgleord, synonymer eller generisk kamp, så gav det rigtige svar.

Emulator Eugene Goostman

En af de mest interessante udviklinger på dette område var programmet odessite Evgeniya Gustmana og russisk ingeniør Vladimir Veselov, der nu bor i USA, der efterlignede en person 13-årig dreng.

7. juni, viste 2014 Eugene program deres potentiale fuldt ud. Interessant, de 5 både og 30 rigtige mennesker deltog i afprøvningen. Kun i 33% af tilfældene ud af hundrede jury kunne bestemme, at dette er computeren. Pointen her er, at problemet er kompliceret af, at barnets intelligens er lavere end for en voksen, og endnu mindre viden.

Turing test spørgsmål var den mest almindelige, men for Eugene (Euegene) blev konkretiseret og nogle spørgsmål om begivenhederne i Odessa, som ikke kunne overset af enhver beboer. Men svarene stadig tvunget til at tænke, at juryen barn. For eksempel, på spørgsmålet om bopæl programmet reagerede straks. Koda blev spurgt, om den interviewede var en bestemt dato i programmet sagde, at det ikke ønsker at tale om det. Når den interviewede forsøgte at insistere på at tale i tråd med, hvad der var sket den dag, Eugene fornægte det sagt, siger de, og du skal vide, hvorfor han spurgte? Generelt et barn simulator var yderst vellykket.

Ikke desto mindre er det stadig emulatoren og ikke en tænkende væsen. Så Rise af maskinerne vil ikke tage meget lang tid.

Ulempen

Endelig er det fortsat at tilføje, at så længe forudsætningerne for skabelsen af tænkning maskiner i den nærmeste fremtid der. Men hvis de tidligere spørgsmål anerkendelse henvise præcist til maskinerne, og nu, at du ikke er en maskine, er det nødvendigt at bevise, næsten hver eneste af os. Bare se på indgangen indfanger internettet for at få adgang til en form for handling. Selv om det menes, at der endnu ikke skabt nogen elektronisk enhed i stand til at genkende den lemlæstede tekst eller et sæt af tegn, undtagen mennesket. Men hvem ved, alt er muligt ...

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.