BilerLastbiler

Bæltetraktor USSR. Historie Traktorer i USSR

I USSR traktor betalt opmærksomhed. Landbrug er et presserende behov for mekanisering og egne planter ikke var i landet. Er klar over behovet for at øge produktiviteten på landet, signeret V. I. Lenin et dekret i 1920 "På den enkelt gård traktor." Allerede i 1922, begyndte det lille produktion af indenlandske modeller "Kolomenets" og "Zaporozhets." Den første sovjetiske traktor var teknisk mangelfuld og tynd, men efter to femårige gennembrud kom i opbygningen af specialiserede virksomheder.

"Russisk" førstefødte

Rusland har altid været berømt for sine opfindere, men ikke alle ideer er i stand til at gennemføre i praksis. I det XVIII århundrede agronom I. rejst M. Komov spørgsmålet om mekaniseringen af landbruget. I midten af det XIX århundrede V. P. Gurev, så DA Zagryazhsky udviklede damp traktorer til pløjning. I 1888 gjorde F. A. Blinov og testet den første damp traktor crawler. Men enheden kom, for besværlige. Men officielt fødselsår anses for at være russisk traktor 1896 th, når verdens første damp track-typen traktor blev offentligt demonstreret på Nizhny Novgorod Fair.

På tærsklen til det XX århundrede designeren Ya. V. Mamin (studerende Blinov) beskompressorny opfandt hi-kompression motor, der kører på heavy fuel. Det er som ingen anden er velegnet til brug i hjul bæltekøretøjer. I 1911 blev det også samlet den første indenlandske traktor med en 18-kilowatt motor forbrændingsmotor, der får patriotisk navn "russiske". Efter moderniseringen viste det sig en mere kraftfuld motor - 33 kW. Deres lille produktion er blevet etableret på Balakovo fabrikken - op til 1914 produceret omkring hundrede enheder.

Bortset fra Balakovo, custom-made traktor produceret i Bryansk, Kolomna, Rostov, Kharkov, Barvinkove, Kichkasse og en række andre bosættelser. Men den samlede produktion af alle traktorer i de indenlandske virksomheder var så lille, at stort set ingen effekt på situationen i landbruget. I 1913, er den totale mængde af denne teknik skønnes at være 165 kopier. Men aktivt køber udenlandsk udstyr: i 1917 i det russiske imperium i 1500 blev importeret traktorer.

Historie Traktorer i USSR

På initiativ af Lenins udvikling og produktion af mekaniseret landbrugsmaskiner har fået særlig opmærksomhed. Princippet om et enkelt landbrug traktor indebærer ikke kun udgivelsen af "jern heste", som de kaldte traktoren, men også en række foranstaltninger for tilrettelæggelsen af forsknings- og testfaciliteter, organisere levering af reservedele og reparationer, åbningen af de kurser mestre, instruktører og traktor.

Den første traktor i USSR udstedt Kolomna fabrikken i 1922. projektdirektør var grundlæggeren af den nationale skole traktor E. D. Lvov. Hjulkøretøjer kaldet "Kolomenets-1" og symboliserede begyndelsen på en ny æra i landet. Lenin, på trods af alvorlig sygdom, personligt lykønskede designerne med succes.

I samme år i Kichkasse virksomhed "Rød fremskridt" lavet traktor "Zaporozhets." Modellen var behæftet med fejl. Bly var kun én baghjul. Den energibesparende totaktsmotor med 8,8 kW clocket "jernhest" til 3,4 km / t. Overførslen var kun én front. Magt på krogen - 4,4 kW. Men dette køretøj lettes i høj grad arbejdet i de landsbyboere.

Jeg kan ikke sidde den legendariske opfinder Mamin. Han perfektioneret sin præ-revolutionære struktur. I 1924, Sovjetunionen suppleret traktormodeller af familien "Dwarf":

 • Motorcykel "dværg-1" med en transmission og en hastighed på 3-4 km / t.
 • Fire-hjulet "Lille 2" med omvendt.

Vedtagelsen udenlandske erfaringer

Mens traktoren USSR "opbygge muskler", og sovjetiske designere mestrer den nye trend, har regeringen besluttet at etablere produktion af udenlandsk teknologi licenser. I 1923 på Kharkov fabrikken startede op i en serie af sporet "Kommunar", er efterfølgeren til den tyske model "Z-50 Ganomag". De bruges mest i hæren til transport af kanoner frem til 1945 (og senere).

I 1924 har Leningrad plante "Røde Putilovets" (senere Kirov) mestret produktionen af billig og strukturelt simple "amerikansk" selskab "Fordson". Gamle sovjetiske traktor af dette mærke viste sig at være ganske godt. De hovedet til de overlegne egenskaber og "Zaporozhets", og "Kolomenets". Petroleum motor karburator (14,7 kW) udviklet en hastighed på 10,8 km / t, kraften på krogen - 6,6 kW. gearkasse - tre hastigheder. Det producerede model indtil 1932. Faktisk var det den første store produktion af udstyret.

planter Byggeri traktor

Det blev klart, at for kollektivbrug produktive traktorer nødt til at bygge specialiserede fabrikker, kombinerer videnskab, teknik kontorer og produktionsfaciliteter. Initiativtager til projektet var F. E. Dzerzhinsky. Ifølge konceptet, planlagde de nye virksomheder til at udstyre med moderne udstyr og til at producere massivt billige og pålidelige modeller af hjul og spores trækkraft.

Den første store produktion af traktorer i Sovjetunionen blev etableret i Stalingrad. I fremtiden har magt Kharkov og Leningrad planter blevet væsentligt udvidet. Store virksomheder er dukket op i Chelyabinsk, Minsk, Barnaul og andre byer i Sovjetunionen.

Stalingrad traktor fabrik

Stalingrad blev en by, hvor fra bunden byggede den første store traktor fabrik. På grund af sin strategiske position (i skæringspunktet mellem udbuddet af Baku olie, Ural metal og Donbass kul) og tilstedeværelsen af hæren på kvalificeret arbejdskraft, vandt han konkurrencen i Kharkov, Rostov, Zaporozhye, Voronezh, Taganrog. I 1925 vedtog det en beslutning om opførelse af moderne virksomhed, og i 1930 samlebåndet gik ned den legendariske sovjetiske mærke hjul traktorer STZ-1. I fremtiden her den producerer et bredt udvalg af hjul og sporede modeller.

Ved den sovjetiske periode, omfatter:

 • STZ-1 (hjul, 1930).
 • SKHTZ 15/30 (Rim, 1930).
 • STZ-3 (caterpillar, 1937).
 • SKHTZ Nati (Bane, 1937).
 • DT-54 (caterpillar, 1949).
 • DT-75 (caterpillar, 1963).
 • DT-175 (Bane, 1986).

I 2005 Volgograd Traktor (tidligere FCZ) erklæret konkurs. Efterfølgeren blev VgTZ.

DT-54

Bæltetraktor USSR i midten af XX århundrede, blev udbredt, at antallet af modeller, de var overlegne i forhold til hjulet. En storslået eksempel på landbrugsmaskiner , generelle formål er at lade i årene 1949-1979 traktor DT-54. Vi producerer det ved Stalingrad, Kharkov og Altay fabrikker i alt 957,900 enheder. Han "medvirkede" i mange film ( "Ivan Brovkin på jomfruelig jord", "det skete i Penkovo", "Kalina Krasnaya" og andre), der blev oprettet som et mindesmærke for de snesevis af bosættelser.

Motor klasse D-54 in-line, fire-cylindret, firetaktsmotor, væskekølet, monteret stift på rammen. (Effekt) motor 1300 omdr / min (54 l. C). En fem-trins tre-vejs transmission med de vigtigste kobling tilsluttet drivlinie. Arbejdshastighed: 3,59-7,9 km / t, trækkraft: 1000-2850 kg.

Kharkov Tractor Plant

Byggeri HTZ dem. Sergo Ordzhonikidze begyndte i 1930 på 15 kilometer mod øst for Kharkov. I alt for opførelsen af den gigantiske tog 15 måneder. Den første traktor forlod transportør 1 oktober 1931 - det blev lånt fra den model plante SKHTZ Stalingrad 15/30. Men hovedformålet var at skabe en indenlandsk traktortype "Caterpillar" 50 hestekræfter. Der er også et team af designer PI Andrusenko udviklet lovende dieselmotor, som kunne blive sat på alle bæltetraktor USSR. I 1937 lancerede planten en række moderniseret larve model baseret på SKHTZ Nati. Den vigtigste nyskabelse var mere økonomisk og dermed mere effektive dieselmotor.

Siden begyndelsen af krigen fabrikken blev evakueret til Barnaul, hvor han skabte grundlag af Altai Tractor Plant. Efter befrielsen af Kharkov i 1944 blev produktionen genoptaget på samme sted - de legendariske sovjetiske traktormodeller SKHTZ Nati igen gik ind i serien. Grundlæggende modeller HZT sovjetiske periode:

 • SKHTZ 15/30 (Rim, 1930).
 • SKHZT Nati ITA (Bane, 1937).
 • HTZ-7 (hjul, 1949).
 • HTZ-DT-54 (larve, 1949).
 • DT-14 (caterpillar, 1955).
 • T-75 (larve, 1960).
 • T-74 (caterpillar, 1962).
 • T-125 (larve, 1962).

Den radikale genopbygning blev gennemført 70 år i HTZ er produktionen ikke stoppet. Lagt vægt på frigivelse "trehtonnikov" T-150K (hjul) og T-150 (larve). Den high-power T-150K på anklagebænken i USA (1979) viste den bedste ydelse blandt de globale jævnaldrende, der beviser, at traktoren da Sovjetunionen ikke var ringere end udenlandske. I slutningen af 80'erne modeller blev udviklet HTZ-HTZ-180 og 200: de er 20% mere effektiv end den 150-serien, og 50% mere produktive.

T-150

Traktorer USSR var kendt for deres pålidelighed. Det er en universel høj hastighed traktor T-150 (T-150K) har opnået et godt ry. Han har et omfattende udvalg af applikationer: transport, vejbygning, landbrugsområdet. Det er stadig bruges til at transportere gods i vanskelige off-road, i felterne (pløjning, peeling, dyrkning, og så videre. D.), På udgravningen. Stand til at transportere trailere bæreevne på 10-20 tons. T-150 (C) specielt designet turbonaduvnoy 6-cylindret dieselmotor med V-formet konfiguration med væskekøling.

Specifikationer T-150K:

 • Bredde / længde / højde, m. - 2.4 / 5.6 / 3.2.
 • Gauge, m. - 1,7 / 1,8.
 • Masse m -. 7.5 / 8.1.
 • Power, hk - 150.
 • Maksimal hastighed, km / t - 31.

Minsk Tractor Works

Baseret MTZ 29 maj 1946, og anses for at være måske den mest succesfulde på dette punkt nu, beholdt magten siden Sovjettiden. Ved udgangen af 2013 var der mere end 21.000 mennesker. Anlægget bevarer 8-10% af verdensmarkedet for traktorer og er af strategisk betydning for Hviderusland. Det producerer en bred vifte af køretøjer under "Belarus" varemærke. Af den tid, den sovjetiske sammenbrud blev produceret næsten 3 millioner enheder teknik.

 • KD-35 (caterpillar, 1950).
 • CT-12 (caterpillar, 1951).
 • MTZ-1 og MTZ-2 (hjul, 1954).
 • TDT-40 (caterpillar, 1956).
 • MTZ-5 (hjul, 1956).
 • MTZ-7 (hjul, 1957).

Storstilet rekonstruktion af Minsk fabrikken begyndte i 1960. Parallelt med installation af nyt udstyr designere, der arbejder på indførelse af avancerede modeller af traktorer MTZ-50 og mere kraftfulde MTZ-52 med firehjulstræk. I serien gik de henholdsvis i 1961 og 1964. Siden 1967, produceret det sporede modifikation af T-54B i forskellige udgaver. Hvis vi taler om den usædvanlige traktor USSR, derefter så kan betragtes som en ændring af bomuld MTZ-50X med dobbelte forhjul og stor frihøjde, som blev produceret i 1969, samt den stejle MTZ-82K.

Det næste skridt var hersker over MTZ-80 (1974) - den mest massive i verden, og speciel modificering af MTZ-82R, MTZ-82H. Siden midten af 80'erne MTZ styr teknik igen hundrede hestekræfter: MTP-102 (100 hk), MTP-142 (150 hk.), Og energibesparende mini-traktor:. 5, 6, 8, 12, 22 l. a.

KD-35

Bæltetraktor kultivator er kompakt, nem at betjene og reparere. Udbredte i landbruget i Sovjetunionen og Warszawa-pagtens lande. Formål - arbejde med en plov og andre redskaber. Siden 1950, anlægget producerer en modifikation af KDP 35, hvor den mindre bredde sko, bredere sporvidde og forøget frihøjde.

Nok kraftig motor D-35, henholdsvis gav 37 liter. s., gearkassen havde 5 faser (én back-fem fremad). Motor er økonomisk: det gennemsnitlige forbrug af dieselolie pr 1 ha var 13 liter. Benzintank nok til 10 timers arbejde - det var nok til at pløje de 6 hektar jord. C udstyret med 1959 model år opgraderet drivaggregatet D-40 (45 l. C) og øget hastighed (1600 omdr / min). Også forbedre pålideligheden af chassiset.

Chelyabinsk Tractor Plant før krigen

Taler om traktoren USSR kan ikke ignorere historien om Chelyabinsk anlægget, har ydet et væsentligt bidrag til spørgsmålet om fred kunst, og under Anden Verdenskrig blev smedjen af tanke og "selvkørende". Berømte CTZ bygget på en åben mark væk fra motorveje hjælp hakker, skovle og brækjern. Beslutningen om at bygge blev truffet i maj 1929 den 14. sovjetkongres i USSR. I juni 1929 begyndte Leningrad GIPROMEZ arbejde på anlægget projektet. CTZ design blev udført med hensyn til erfaringerne fra de amerikanske bil og traktor selskaber, primært Caterpillar.

Fra februar til november 1930 og blev bygget pilotanlæg blev sat i drift. Det var den syvende november 1930. CTZ grundlæggelsen dato anses for at være august 10, 1930, hvor der var en udlægning af de første fundamenter i støberiet. 1 juni 1933 den første bæltetraktor Chelyabinsk arbejdere gik til parathed linje - "Stalinets-60" mere end 61.000 traktorer blev produceret i 1936. Nu er det retro traktor USSR, og i 30'erne model C-60 var overlegen i forhold analoger Stalingrad og Kharkov planter næsten fordoblet.

I 1937, samtidig mastering produktionen af dieselmotorer C-60, pereshѐl fabrik til fremstilling af mere brændstofbesparende traktorer C-65. Et år senere blev denne traktor tildelt den højeste tildeling af "Grand Prix" på en udstilling i Paris, og blev brugt til optagelserne af den kult sovjetiske film "Traktor". I 1940 blev den Chelyabinsk Tractor Plant beordret til at gå i krig produktion - tanke, selvkørende enheder, motorer, reservedele.

Efterkrigstidens historie

På trods af de vanskeligheder, krigstid, har traktoren ikke glemme din favorit virksomhed. Havde en idé: Hvorfor ikke bruge de erfaringer, som amerikanerne? Ja, i USA under Anden Verdenskrig ikke stoppe produktionen af traktorer. Analysen viste, at de bedste af de amerikanske traktormodeller er D-7. I 1944 begyndte han at udvikle dokumentation og design.

Efter 2 år, sammen med genopbygningen af anlægget, 5. januar 1946 første traktor S-80 blev frigivet. Ved 1948 har virksomheden gennemført omstruktureringen i dag frigivet 20-25 enheder af bæltekøretøjer. I 1955 design kontorer er begyndt at arbejde på en ny, mere kraftfulde traktorer med 100 og fortsætter med at øge levetiden af en traktor S-80.

modeller:

 • C-60 (caterpillar, 1933).
 • C-65 (caterpillar, 1937).
 • C-80 (caterpillar, 1946).
 • C-100 (larve, 1956).
 • DET-250 (larve, 1957).
 • T-100M (caterpillar, 1963).
 • T-130 (larve, 1969).
 • T-800 (larve, 1983).
 • T-170 (caterpillar, 1988).
 • DET-250m2 (Bane, 1989);.
 • T-10 (caterpillar, 1990).

DET-250

I slutningen af 50'erne blev det til opgave at udforme og fremstille for testprøver oplevet traktoreffekt på 250 hestekræfter. Fra de første trin af forfatterne til den nye model opgav de traditionelle og velkendte måder. For første gang i den sovjetiske traktor praksis skabte de en hermetisk og komfortabel kabine med aircondition. Heavy maskine chauffør kan betjenes med én hånd. Resultatet er en stor traktor DET-250. Rådet for USSR nationaløkonomiske Udvalg tildelt fabrikken for denne model guldmedalje og diplom af 1. grad.

andre producenter

Selvfølgelig betyder listen ikke omfatter alle traktor planter. Traktorer i USSR og Rusland også produceret og er tilgængelige på Altai (Barnaul), Kirov (St. Petersborg), Onega (Petrozavodsk), usbekisk (Tashkent) TK, Bryansk, Vladimir, Kolomna, Lipetsk, Moskva, Cheboksary, Dnipropetrovsk (Ukraine), Tokmak ( Ukraine), Pavlodar (Kasakhstan) og andre byer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.