FormationUngdomsuddannelse og skoler

Hvem er Prometheus? Billedet af Prometheus i litteratur og kultur

Mange tak til det velkendte billede af Prometheus af gamle mytologi. Helten af græske legender fremkalder positive associationer, fordi det hjalp folk på bekostning af sin egen frihed. Billedet af Prometheus i litteraturen og kulturen i udødeliggjort i en række forskellige produkter. Om Prometheus komponeret mange skriftlige kilder, som det ofte portrætteret af kunstnere og skulptører fra forskellige epoker. Den mest almindelige heroisk billede af Prometheus i europæisk litteratur og kultur.

Hvem er Prometheus

Prometheus - er en af de gamle Titans, søn af gudinden for retfærdighed Themis, far til deukalion. Prometheus var også en fætter til den store Zeus Tordneren. hans navn betyder "forudse fremtiden", "at kende på forhånd." I modsætning til hans blodtørstige pårørende, Prometheus var støttende af de mennesker, sympatiserede med dem oprigtigt og altid forsøgt at hjælpe. Det var ham, der lærte folk byggebranchen, produktion af mad, lære at læse og skrive og endda foreslået, hvordan man opfører sig ordentligt med guderne. Når rasende Zeus tog folks brand. Til ulykker ikke døde og ikke fryse, Prometheus stjal gløderne for dem fra Hefaistos, som han blev alvorligt straffet Tordneren. Titan var lænket til et højt bjerg med tunge kæder og hver dag lider uudholdelige smerter af en ørn at hakke på hans lever. Folk roste den frygtløse Prometheus, hans billede der er tilknyttet de ofre, i navn af gode.

soothsayer

Meget lang Prometheus lidt fysisk og psykisk smerte. På trods af de anbringender og bønner af sin mor Themis, fik Zeus ikke ønsker at stoppe lidelserne af titanium. Spiste sin nysgerrighed. Efter Prometheus vidste skæbne en stor torden. Zeus havde sendt Hermes til Prometheus, at han ormekur hemmeligheden om deres fremtid. Hermes lovede at frigive Prometheus fra lænkerne, så snart han fortæller sin forudsigelse. Titan aftalt. Men det var for sent: forudsigelsen næsten gik i opfyldelse. Han advarede Zeus, at han ikke knytte sin skæbne med gudinden Thetis Hav, fordi de har en søn, der bliver stærkere og farligere sin far. Men Heracles var at blive født, og til at konfrontere sin far. At være langt fra det sted, fængsling af Prometheus, den græske helt, lære om de lidelser af titanium, gik han op på bjerget og leveret den Lidende. Efter befrielsen af Zeus og Prometheus fejde er ikke forbi, men herre Olympus, blev straffet af skæbnen for hans barske temperament.

Billedet af Prometheus i litteraturen

Hvad kan du sige om dette? Tallet af den store titan Prometheus, hvis billede elskede at synge digtere og forfattere gennem tiderne, har været meget markant i litteraturen. I myten, vises skrevet Geosidom Prometheus som en svindler, stjal ilden meget genial måde. Titan har bygget et personale, hul indeni, og gik til Hefaistos. Da han blev distraheret, Prometheus sætte nogle kul inde personale og pension. I Aischylos Prometheus billede gennemsyret drama, fuld af kærlighed og medfølelse for mennesker i nød. I Apollodoros fra Athen Prometheus fungerer som en skaber. Goethe giver også kreativ princip og ånd skaberen af billedet af Prometheus, den gamle helt, der bringer frihed og åndelig storhed.

Prometheus i musikværker

Komponister at komponere deres mesterværker, ofte være opmærksom på heltene fra de gamle epos. Billeder af the Titans erobret hans magt, storhed og skønhed. Ungarske komponist Franz Liszt symfoniske digte skabte en cyklus af den gamle tema, herunder "Prometheus" skrevet på grundlag af den dramatiske arbejde Herder "Hæmningsløs Prometheus". A. Skrjabin skabte sit symfoniske digt "Prometheus" under indflydelse af åndelige kræfter og fri helten i gamle mytologi. Vigano dans mester billede af Prometheus har ført til oprettelsen af balletten, som består af to akter og sat til musik af Beethoven.

Prometheus maleri

Et slående billede af gamle mester i figurerne, og mere specifikt, i Prometheus, er en berømt flamske maler, grundlæggeren af den barokke stil - Peter Paul Rubens. Han skrev en række fantastiske værker, blandt dem "Prometheus bærer ild på jorden" og "Prometheus Bound". Maleriet med titlen "Prometheus besejrede" er en anden af den talentfulde flamske Yakoba Yordansa. Kunstneren er en tilhænger af Rubens. Dette er tydeligt i hans måde at skrive: en lys, saftig, fuld vægt og leve. En anden kunstner med et lignende skrivestil - Yang Kossirs. Hans arbejde "Prometheus bærende ild", hvor titan er afbildet i gamle karminrøde gevandter, med en brændende fakkel i hånden, ser meget livlig. Desuden blev billedet af Prometheus udødeliggjort af Titian. Han skabte et maleri med titlen "Straffen af titanium."

Prometheus skulptur

Den europæiske billedhuggere figur af Prometheus har tiltrukket sig betydelig interesse. Mange kunstnere har dedikeret deres arbejde skaber skulpturer af mytologiske motiver. FG Gordeev skabt en skulptur kaldet "Prometheus", hvor helten lider angreb kæmpe ørn. Tallet er i en vandret position, hvilket gør plottet levende og dynamisk. Arbejde fulde udtryk er godt seeren transmitterer fornemmelser karakter. Bemærkelsesværdige er arbejdet i franske kunstner NS Adam "Prometheus Bound". Dette arbejde udføres i nyklassicistisk stil, der lægges vægt på det er den omhyggelige opmærksomhed på detaljer. Billedet af Prometheus har inspireret mange billedhuggere til at skabe deres uforgængelige mesterværker. For den tyske mester Arno Breker tjente antikke helten som en model af menneskelig skønhed, styrke, vilje, ukuelige ånd.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.