Mad og drikkevarerVin og spiritus

Hvad whisky 12 års aldring bedre?

Whisky eller Scotch er en af de mest populære spiritus i verden. Dens aroma og smag er skabt ved hjælp af forskellige fremstillingsprocesser, der resulterer i drikken, som folk er villige til at betale en masse penge. Det er fremstillet af afgrøder som rug, byg, majs, hvede og endda boghvede. Denne drik styrke kan variere fra 32 til 50%. Traditionelt er det produceret i Irland og Skotland.

Historien om drikken

Hvor blev første gang gjort denne goryachitelny drink? Svaret på dette spørgsmål er ikke fundet, men Irland og Skotland betragter sig selv at være fødestedet for whisky og skændes indbyrdes om, hvem der var den første i dette tilfælde. Skotterne hævder, at det er de erstattet den indledende proces af druerne for byg. Den resulterende drik de kaldte "livets vand". Men den irske sige deres protektor, Saint Patrick, opfandt opskriften og begyndte at forberede whisky bare på dem på øen. Masseproduktion begyndte i Scotch skotske klostre, det var udelukkende benyttes til medicinske formål. Men landmændene har vedtaget oplevelsen af munkene og begyndte at producere det til salg. Denne drik blev mere som en bryg, det kunne ikke stå, og drikke umiddelbart efter destillation. I det XIX århundrede hjemmeindustri kunne gå til det næste niveau ved at installere Coffey, som var med til at øge mængden af forarbejdet produkt. Siden dengang den industrielle produktion af dette produkt, er der virksomheder, der specialiserer kun i sin produktion. I vor tid, er den skotske og irske Scotch betragtes som den bedste. Whisky 12 års aldring er værdsat over hele verden.

Typer af "livets vand"

Der er sådan en whisky klassifikation:

1. Malt - er lavet kun fra byg malt, uden urenheder. det er også opdelt efter tur ind:

  • malt (fremstillet af den samme destilleri);
  • Enkelt fad (whisky, som er taget fra en tønde);
  • Quarter fad (kun tage en drink fra en tønde lavet af amerikansk eg, og som har en lille størrelse);
  • Vatted malt (tape med en blanding af forskellige destillerier).

2. Korn - det er næsten alle blended whisky, kun en lille brøkdel går på salg i detailleddet. Denne type uden additiver har næsten ingen smag. Oftest bruges som industrielle råvarer til produktion af andre sorter af drikken.

3. Blandet - en drik, som opnås ved blanding (blanding) af malt og korn arter tape. 90% af den samlede produktion tegner sig for denne type. Hvis det er det høje indhold af malt, denne drik har status som "Lux".

4. "Bourbon" - en amerikansk opskrift, som indebærer produktion af whisky fra majs, og har en særlig teknologi.

fremstillingsteknologi

Produktionen af denne drik er opdelt i etaper:

1. Fremstilling af bygmalt - på dette stadium, er byg behandlet. Hans behov for at sortere, ren og tør. Efter dette, er det gennemblødt og spredes på bunden af maltvirksomhedernes i op til 10 dage. Når kornet spirer, sendes den til tørring. Da det viser malt. Af ikke-spiret korn gør grain whisky.

2. Tørring - processen med tørring af malt, som opstår ved den varme røg fra forbrænding af kul, tørv eller bøg høvlspåner. Da det viser sig, "røget korn." Dette trin bruges kun i Skotland, som giver smag scotch fra denne del af Storbritannien.

3. Wort Produktion - tørret malt omdannes til mel og omrørt i vand. Denne blanding forsvares 8-12 timer.

4. Fermentation, eller fermentering - når urten afkøles, gær tilsættes til det og sætte et varmt sted (35-37 grader) i to dage. Styrken af den resulterende drikkevare når 5%.

5. Destillation - 5% drik destilleret to eller tre gange. Efter den første destillation, den flydende fæstning 25-30%, efter den anden - 70%. Til videre brug kun tage drikken, som strømmer i midten af destillationsprocessen. Formen af destillationsapparatet er enestående i hver destilleri, da dette i høj grad påvirker smagen af whisky. Den resulterende drikkevare fortyndes med vand, og dens styrke er reduceret til 50-64%.

6. Eksponering - whisky stå på egetræsfade. Hvis denne tønde sherry kommer fra Spanien, det opnåede en kvalitet drik. Men bruges ofte og amerikanske egetræsfade, som blev holdt "bourbon".

7. Blanding - Dette trin anvendes til en blandet bånd. Så fusionere ind i en single malt og grain whisky, der har varierende grader af eksponering (fra 3 år). Derefter opbevares de et par måneder. Fra denne periode afhænger af prisen på drikken, hvis kun et par uger, det er billigt, hvis 6-8 måneder - en høj kvalitet dyre drink.

8. Aftapning - ovenstående væske filtreres med hjælp af papir membraner. Temperaturen bør være i intervallet 2-10 grader. Efter denne tape er fortyndet med vand taget fra naturlige kilder. Hvis sammensætningen indeholder en blanding af whisky 12 års aldring, føjes til sit navn De luxe, det vil sige, det er af højeste kvalitet drik.

udholdenhed sigt

I 1860 blev en lov udstedt i Skotland, som erklærede, at alkohol skal holdes i mindst 3 år. Hvis malt whisky ikke er designet til blanding, er det opretholdes mellem 5 og 20 år. Whisky 12 år på ældning refererer til de oprindelige sorter, '21 - en samler. De sjældneste sorter lagres i tønder op til 50 år. I Irland, den mest almindelige udtryk er 5 år, i Canada - 6.

Whisky "Chivas Regal"

Dette mærke markedsføres af luksus alkohol i Skotland. Stifterne af virksomheden "Chivas" var to brødre, John og Dzheyms Chivasy tilbage i 1801. De følte, at i Skotland er der ingen whisky, som ville være i stand til at have status af en elite. Derfor besluttede de at personligt oprette drik mærke. Den nyoprettede bånd har været meget god, og hurtigt blev forelsket i alle adelen af Skotland. Men brødrene stoppede ikke. Fulgte skridt var oprettelsen af langvarig udsættelse for whisky eksport til USA. Denne brand blev opkaldt Chivas Regal 25, og det hurtigt erobret det amerikanske marked. Men i 1920 blev det indført i USA tør lov, der afbrød handel. Efter annullering selskabet vendt tilbage til markedet under varemærket Chivas Regal 12. I vor tid, "Chivas Regal" sælger kun krydret drik. Hans valgperiode eksponering - fra 12 til 21 år. Whisky "Chivas" er i alderen 12 år i de særlige betingelser, og er den mest populære. Atten bånd blev skabt i 1997 af Colin Scott og tildelt en flok af priser og medaljer til kvalitet. Tyve års alderen 21, blev det designet i 1953 specielt til kroningen af Elizabeth II. Men stadig whisky "Regal" 12 års aldring opkøbt meget lettere på grund af de lave priser og fremragende kvalitet.

Whisky "Macallan"

Denne drik er lavet i det område af floden Spey i Skotland, som er berømt for sine destillerier i verden. Denne højkvalitets whisky, er det vedligeholdes i sherryfade. Dens kendetegn er tredobbelt destillation, mens standard bruges 2 omgange. Grundlæggeren af dette selskab er Aleksandr Rid, der i 1824 erhvervet en licens og åbnede sin destilleri. I de efterfølgende år, hun tilbagekøbt af forskellige private og juridiske personer. I de 50 år af det tyvende århundrede, The Macallan begynder at pakke sit produkt i flasker. Den maksimale opbevaringstid på denne facilitet - 30 år, men whisky "Macallan" 12 års aldring er den mest populære og elskede over hele verden.

Whisky "Aberfeldy"

I en lille landsby, som er beliggende i bjergene i Grampian i Skotland, hvilket skaber en af de mest berømte whisky. Den har en karakteristisk farve, aroma og smag, som absolut gør det skiller sig ud blandt alle de andre. Den første udgave af whisky "Aberfeldy" Dewar brødre startede i 1898. Først planlagde de at producere almindelig malt, men så besluttede at gøre single-malt whisky. Denne drik blev anvendt som grundlag for de andre mærker, men siden 1988 det oprindelige mærke fungerer kun på sig selv. Whisky "Aberfeldy" 12 år og 20 år på ældning har erobret verden. Efter alt, på dette destilleri forsøger at flygte fra det moderne til at producere varer og drikke af en traditionel teknologi ved hjælp af vand kun fra de lokale bjerg fjedre.

Whisky "Glenfiddik"

Denne skotsk whisky (eller bånd) er lavet i FIDIC River-området, i nærheden af hvor byen Daftaun. Her er det produceret kun single malt sorter af denne drik. Mærket blev skabt i 1887 af William Grant. Han og hans familie havde bygget et destilleri og opkaldte den efter dalen, hvor den blev bygget. Til denne dag, oldebørn William i besiddelse af denne produktion. I 1957, whisky begyndte at hælde i en unik flaske trekantet form. Produkter af denne destilleri er opdelt i klassiske lineup af præmie række og begrænset. Den mest almindelige af whisky - "Glenfiddik" 12 år på ældning - refererer til den klassiske. Det omfatter også drikkevarer, som er gemt på 15 og 18 år. Blandet drik alderen 21 og 30, er begrænset - 40 og 50 år.

Whisky "Balvenie"

Et andet selskab fra dalen af floden Spey, i Skotland. Det blev opdaget i 1892 af den samme William Grant og fik navnet på slottet, som ligger i nærheden. I kælderen, stod han sin drink, i stueetagen var en butik af maltbyg blev gemt på den anden, som dyrkes i distriktet. I 1973, mærket "Balvenie" begyndte at producere på flaske whisky. Den er opdelt i regelmæssig og begrænset. Whisky "Balvenie" 12 års aldring angår både den første og den anden type. Det hele afhænger af, om der i det, han stod tønder.

brug

Irske og skotterne har deres egne traditioner i brugen af whisky. Først er det aldrig fortyndes, og den anden fem besiddelse af en særlig ritual «S»: se, lugte, smage, glattes og vandstænk. De mener, at dette vil bidrage til fuldt ud at opleve al smagen af whisky og få maksimal nydelse fra det. Whisky 12 års aldring er meget elsket og værdsat i disse dele. Det er meget høj kvalitet, og købet er ikke så meget et forsøg på familiens budget.

, Whisky Således - det er en drink med en unik smag og lugt, som vundet hjerter af millioner af mennesker. Hans hjemland anses Skotland og Irland. Hold drink fra 3 til 50 år, hvad der afgør dens kvalitet og pris. Whisky 12 år på ældning er den mest almindelige type af denne drik.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.